17/06/2020

Γ. Σαρακιώτης προς κυβέρνηση: “Τι θα κάνετε επιτέλους με τα Κέντρα Πρόληψης;”

Χρονίζουν τα προβλήματα των 75 Κέντρων Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Ειδικότερα, πάνω από 50 θέσεις εργασίας παραμένουν κενές, παρά το γεγονός ότι υφίστανται κονδύλια, λόγω συνεχιζόμενων γραφειοκρατικών προβλημάτων. Επίσης, παρά τις επανειλημμένες εξαγγελίες των αρμοδίων φορέων για την ίδρυση Κέντρων Πρόληψης στις Π.Ε. Πειραιά και Ανατολικής Αττικής, αυτές οι ενέργειες φαίνεται να έχουν σταματήσει μετά την αλλαγή Κυβέρνησης το Καλοκαίρι του 2019.

Ολιγωρία επιδεικνύουν τα αρμόδια υπουργεία και η Διοίκηση του ΟΚΑΝΑ και όσον αφορά στην επίλυση του καθομολογούμενου από όλους προβλήματος του παρωχημένου θεσμικού πλαισίου των Κέντρων Πρόληψης. Ο Υφυπουργός Υγείας, κ. Κοντοζαμάνης στη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής στις 14.01.2020 το χαρακτήρισε υβριδικό μοντέλο λειτουργίας και δήλωσε ότι μελετάται η αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, ωστόσο καθυστερεί να φέρει συγκεκριμένες προτάσεις.

Η κυβέρνηση του Α. Τσίπρα είχε προβεί σε όλη την προεργασία για τον σκοπό αυτό: Η Ομάδα Εργασίας, η οποία συγκροτήθηκε τον Αύγουστο του 2016, με σκοπό την κατάθεση πρότασης προς τον Υπουργό Υγείας για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των Κέντρων Πρόληψης, κατέθεσε, στις 4-4-2017, το πόρισμά της στον Υπουργό Υγείας. Σε συνέχεια των εργασιών της Ομάδας Εργασίας, συστάθηκε Διυπουργική Επιτροπή μεταξύ του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εσωτερικών. Μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές και την αλλαγή Κυβέρνησης φαίνεται να σταμάτησε κάθε διαδικασία.

Διαβάστε εδώ το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα

Επίκαιρη ερώτηση Σαρακιώτη στη Βουλή: «Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις Βουλευτών»

Το θέμα της δυσλειτουργίας του Κέντρου Προώθησης της Απασχόλησης Δ.ΥΠ.Α. Καρπενησίου έφερε στη Βουλή μέσω επίκαιρης ερώτησης προς το Υπουργείο Εργασίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα