22/09/2021

Γ. Σαρακιώτης προς Ν.Δ.: «Η κωλυσιεργία σας στην εξωτερική πολιτική ξαναφέρνει την Τουρκία στα βόρεια σύνορά μας»

Την ανεύθυνη αντιπολιτευτική στάση της Ν.Δ., την οποία συνεχίζει και ως Κυβέρνηση επί ζημία των εθνικών συμφερόντων, τόνισε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης μέσω ομιλίας του στη Βουλή. Όπως αρχικά επεσήμανε:

«Η ορθή νομοθέτηση και η έγκαιρη κύρωση των διεθνών συμβάσεων συνιστούν ζητήματα ουσίας, αλλά και αξιοπιστίας της χώρας. Συνεπώς, προκύπτουν τα εύλογα ερωτήματα: Γιατί κωλυσιεργείτε ως Κυβέρνηση με τις κυρώσεις των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία; Γιατί επιμένετε να προτάσσετε το κομματικό έναντι του εθνικού συμφέροντος υπονομεύοντας κάθε προοπτική συνεργασίας και συμπόρευσης με τη γειτονική χώρα;»

Εν συνεχεία, παραπέμποντας σε σχετικές μετεκλογικές δηλώσεις υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών από κορυφαίους Υπουργούς της Ν.Δ., ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε:

«Μην επαναλάβετε την ίδια παραπλανητική ρητορική ότι «η συμφωνία δεσμεύει τη χώρα» και ότι «φταίει ο κακός ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που αναγκάζεστε να την εφαρμόσετε». Γιατί πρώτον, πολύ απλά δεν την εφαρμόζετε, παρά μόνο την αποδέχεστε και την επικροτείτε όπως φαίνεται από τις δηλώσεις των κορυφαίων Υπουργών σας και ειδικά όταν βρίσκεστε ενώπιον διεθνούς ακροατηρίου… Και δεύτερον, όσον αφορά τη δεσμευτικότητα της συμφωνίας, ο προεκλογικός κ. Μητσοτάκης από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής είχε αναφέρει αυτολεξεί για την «κακή συμφωνία» όπως την ονόμαζε: “Η Ελλάδα μπορεί ανά πασά στιγμή να βάλει βέτο στη διαδικασία ένταξης των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια”. Όμως, ο μετεκλογικός κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν έβαλε βέτο αλλά δέχθηκε τις θερμές ευχαριστίες του κ. Ζάεφ για τη «βοήθεια», την οποία προσφέρει για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση!»

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ. Σαρακιώτης στηλίτευσε τον τρόπο, με τον οποίο η Κυβέρνηση της Ν.Δ. (δεν) χειρίζεται το θέμα των σχέσεών μας με τη Βόρεια Μακεδονία υπογραμμίζοντας ότι:

«Στέλνετε εν κρυπτώ και εν μέσω θερινής ραστώνης τον Υπουργό Εξωτερικών να «καθησυχάσει» την Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας ότι σύντομα θα κάνετε το καθήκον σας και να παρακαλεί την Κυβέρνηση Ζάεφ να μη συνεργάζεται με την Τουρκία; Γιατί φαντάζομαι ότι θα πληροφορηθήκατε ότι η αδράνειά σας ώθησε τη Βόρεια Μακεδονία στην υπογραφή πενταετούς στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας στις δηλώσεις του προέτρεψε τη Βόρεια Μακεδονία να προχωρήσει «ταχύτατα στην εφαρμογή της συμφωνίας». Προφανώς ο κ. Ακάρ ήθελε να προλάβει κάποιο… άλλο κράτος της περιοχής, αλλά που να γνωρίζει ότι με τη Ν.Δ. στην Κυβέρνηση της χώρας έχει άπλετο χρόνο να εδραιώσει εκ νέου την παρουσία της Τουρκίας στα βόρεια σύνορά μας. Είναι απαράδεκτο η Ελλάδα να παρουσιάζεται ανίκανη να κυρώσει έστω μια τεχνική στρατιωτική συμφωνία, γιατί δε συναινούν οι επικοινωνιολόγοι της Κυβέρνησης… Για να μην πληγεί το «ψευτο-πατριωτικό προφίλ» της Ν.Δ….»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα