29/01/2020

Γ. Σαρακιώτης προς Ν.Δ.: «Μνημείο ανικανότητας τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο»

Στις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο παρέμβασής του στη Βουλή. Όπως ανέφερε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Όσα συμβαίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό και συγκεκριμένα στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα της πολιτικής σας ανικανότητας».

Εν συνεχεία, αφού αναφέρθηκε στις ανακοινώσεις των ομάδων και των οργανωμένων οπαδών τους, διερωτήθηκε: «Ποιες παρεμβάσεις γίνονται στην ελληνική δικαιοσύνη από την κυβέρνηση όπως καταγγέλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός, κυρίες και κύριοι της Νέας Δημοκρατίας; Δε νιώθετε την ανάγκη να απαντήσετε; Τι έχετε να πείτε για τις καταγγελίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου χαρακτηρίζεται ο Υφυπουργός Αθλητισμού και μέχρι πρότινος Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αυγενάκης «επικίνδυνος» και «εντολοδόχος του γραφείου τύπου του Ολυμπιακού»; Γιατί διαγράψατε τον Ευρωβουλευτή σας κ. Ζαγοράκη, ο οποίος ζήτησε να μην εφαρμοστεί ο νόμος και παρά του ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δήλωνε ότι πράγματι θα αλλάξει, εσείς τον διαγράψατε;»

Ολοκληρώνοντας την αναφορά του στις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο κ. Σαρακιώτης παρέπεμψε και στις δηλώσεις του πρώην Υπουργού της Ν.Δ. κ. Κουκοδήμου, ο οποίος αποκάλεσε τον κ. Αυγενάκη «εντεταλμένο συμφερόντων», σημειώνοντας: «Ποια είναι αυτά τα συμφέροντα που καταγγέλει δημόσια ότι εξυπηρετεί ο Υπουργός της Ν.Δ.; Άκουσε κάποιος εισαγγελέας τις δηλώσεις του;»

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τοποθετήθηκε επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας, χαρακτηρίζοντας ως «επικοινωνιακά τεχνάσματα, τα οποία τείνουν να γίνουν το μόνο εργαλείο που χαρακτηρίζει την πολιτική σας» αναφερόμενος στην αλλαγή του ονόματος του ΚΕΑ, ενώ σχολίασε: «Σας πειράζει το Κ.Ε.Α. γιατί κατέστη στη συνείδηση των πολιτών ένα εργαλείο που ήρθε να απαλύνει τις συνέπειες της δεκαετούς κρίσης στην οποία το βύθισαν οι κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ.».

Τέλος, αναφέρθηκε στην κριτική που ασκούσε η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση επί της πολιτικής προτεραιότητας της προηγούμενης κυβέρνησης να στηρίξει τα αδύναμα στρώματα τονίζοντας: «Λησμόνησε γρήγορα ο κ. Μητσοτάκης όσα δήλωνε προεκλογικά ότι: «Οι νέοι δε μου ζητούν επιδόματα. Θα δώσουμε ευκαιρίες απασχόλησης και όχι επιδόματα ανέχειας».

Αρχείο δελτίων τύπου

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα