15/07/2023

Γ. Σαρακιώτης προς Ν.Δ: «Όσο και να θέλετε να το αποκρύψετε θα απαντήσετε για τις υποχωρήσεις Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά»

«Θα πρέπει ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, να μας απαντήσει για τη συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη εδώ στο ΣΚΑΙ και τις δηλώσεις του για τις υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά. Βγαίνει ο Πρωθυπουργός και εξαγγέλλει υποχωρήσεις από πάγιες θέσεις της χώρας στα ελληνοτουρκικά. Ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις που θα κάνει ο κ. Μητσοτάκης στα ελληνοτουρκικά;» ανέφερε απευθυνόμενος προς τον παριστάμενο εκπρόσωπο της Ν.Δ., κ. Ρωμανό, ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης κατά την παρουσία του στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Καλημέρα».

Επιπροσθέτως, απαντώντας σε σχόλιο του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά σχετικά με την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα σημείωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης αυτό που μας έλεγε από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Το ακούγαμε επί τέσσερα χρόνια ότι θα το επιτύγχανε το προσεχές εξάμηνο, δεν το πέτυχε την προηγούμενη τετραετία και το μεταθέτει τώρα στη δεύτερη».

Αναφερόμενος στην στάση που είχε τηρήσει ο κ. Μητσοτάκης στο παρελθόν απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Υπουργός, στην Κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι:

«Αν θέλετε να έρθουμε στα θέματα των δημοσίων υπαλλήλων, να υπενθυμίσουμε ότι, ο κ. Μητσοτάκης ήταν ο Υπουργός ο οποίος απέλυε κατά δεκάδες, χιλιάδες τους δημοσίους υπαλλήλους».

Επιπροσθέτως, απαντώντας στο σχόλιο του δημοσιογράφου Γ. Αυτιά ο οποίος ανέφερε ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έδωσε χρήματα στους πολίτες, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε ότι, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατά την περίοδο της διακυβέρνησης του αξιοποιούσε το διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, υπενθυμίζοντας τα εξής:

«Τον Αύγουστο του 2018 ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έβγαλε τη χώρα μας από τα μνημόνια που μας έβαλαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον Οκτώβρη έδωσε 1 δισ. ευρώ σε ένστολους, πυροσβέστες, καθηγητές πανεπιστημίου, κτλ., δηλαδή τα αναδρομικά που είχαν κοπεί κατά την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά. Για να μην αναφέρω το κοινωνικό μέρισμα ή τη 13η σύνταξη που δόθηκαν επί ημερών μας.»

Σχολιάζοντας την επιδοματική πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, σημείωσε ότι:

«Συγχαρητήρια στη Νέα Δημοκρατία, που το 2019 πριν εκλεγεί Κυβέρνηση μας κατηγορούσε ότι τα επιδόματα που έδινε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τότε ήταν ψίχουλα και επιδόματα ανέχειας και ότι οι Έλληνες θέλουν αξιοπρέπεια. Τα ξέχασαν όλα αυτά στη Νέα Δημοκρατία και σήμερα ακολουθούν μία άκρως επιδοματική πολιτική. Συγχαρητήρια για την αλλαγή στάσης

Τέλος, τοποθετήθηκε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, σχολιάζοντας ότι:

«Και ενωμένοι θα πάμε και ενωμένοι θα βγούμε από τη διαδικασία ανάδειξης νέας ηγεσίας και το γεγονός ότι, υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι μόνο θετικό είναι.»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα