23/09/2021

Γ. Σαρακιώτης: “Προς ποια κατεύθυνση φυσά ο “άνεμος αισιοδοξίας” του κ. Μητσοτάκη;”

Στην εκπομπή “Βήμα για Όλους” του STAR Κεντρικής Ελλάδος (20/09) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.
“Μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι νομοθέτησε φωτογραφικά για να εξυπηρετήσει συμφέροντα; Για τη σημερινή Κυβέρνηση, μπορώ να παραθέσω παράδειγμα μόλις της προηγούμενης εβδομάδας, όταν νομοθέτησε υπέρ του κ. Πηλαδάκη για να ανοίξουν τα καζίνο του ενώ χρωστά στον ΕΦΚΑ 40 εκατομμύρια ευρώ.”
“Με μνημόνια και αφήνοντας 37 δισ. στην επόμενη Κυβέρνηση, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κούρεψε δύο φορές ιδιωτικό χρέος. Η πρώτη περίπτωση αφορούσε οφειλές από νοσήλεια που είχαν βεβαιωθεί στην Εφορία όταν επί Ν.Δ. οι ανασφάλιστοι δεν είχαν δικαίωμα να νοσηλευτούν στα δημόσια νοσοκομεία και η δεύτερη περίπτωση με τον επά υπολογισμό και το “κούρεμα” των ασφαλιστικών εισφορών.”
“Από 01.01.2020 έως 01.04.2021 το Ελληνικό Δημόσιο προέβη σε 270.000 συμβάσεις, εκ των οποίων οι 165.000 ήταν απευθείας αναθέσεις. Η διαφάνεια σίγουρα δεν είναι το δυνατό σημείο του κ. Μητσοτάκη!”
“Με αφορμή την παρουσία Φθιωτών Υπουργών στην Κυβέρνηση, οφείλω να παρατηρήσω ότι μετά από 2 χρόνια οι προσδοκίες έχουν διαψευστεί. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η περιοχή της Αμφίκλειας, η οποία αποκόπτεται ήδη από όλα τα μέσα μεταφοράς. Τα προηγούμενα χρόνια περνούσαν από τη σιδηροδρομική γραμμή 16 δρομολόγια τρένων και τώρα η Ν.Δ. “πανηγυρίζει” για τα 4 δρομολόγια που άφησαν. Τόσο χαμηλά βάζουν τον πήχη για τη Φθιώτιδα.”
“Με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, την οποία θεσμοθέτησε η Ν.Δ., δύο πανεπιστημιακά τμήματα με έδρα τη Λαμία κινδυνεύουν, Μαθηματικό κ Φυσικό, ενώ το Τμήμα Λογοθεραπείας, το οποίο ίδρυσε η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ουδέποτε λειτούργησε με απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης.”
“Πάγιο αίτημα των τοπικών φορέων της Φθιώτιδας ήταν η Π.Ε.Λ. να διοικείται από την Πλατεία Ελευθερίας στη Λαμία και όχι από την Πλατεία Συντάγματος. Αυτό έγινε με νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη μεταβίβαση του 60% στο Δήμο, 20% στην Περιφέρεια και 20% στο Επιμελητήριο. Έκτοτε δεν “κινήθηκε” τίποτα.”
“Πέραν της τραγικής τροπολογίας του Φεβρουαρίου του 2020, επί 2 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα για τη ΛΑΡΚΟ. Ο κόσμος ζει στην αβεβαιότητα και μια περιοχή αργοσβήνει.”
“Η στήριξη του αγροτικού κόσμου είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. Οι υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές καθιστούν ακόμη και τη συνέχιση της δραστηριότητας δύσκολη. Η Κυβέρνηση οφείλει να αφουγκραστεί τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και να δώσει άμεσα λύσεις.”
“Από τις 14 Ιουνίου, η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής τόνιζε σε σύστασή της ότι η υποχρεωτικότητα θα ενισχύσει το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Δε θα πεισθεί κάποιος που έχει αμφιβολίες, αν παρελαύνουν καθημερινά οι Υπουργοί από τις πρωινές εκπομπές κ απειλούν.”
“Τον τελευταίο 1,5 χρόνο διαρκώς ακούμε πολιτικούς να “λοιμωξιολογούν” και λοιμωξιολόγους να “πολιτικολογούν”. Ο καθένας ας ασχοληθεί με το αντικείμενό του.”
“Η Κυβέρνηση εργαλειοποίησε τους επιστήμονες όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Άλλες φορές είχαμε τους επιστήμονες να εισηγούνται και την Κυβέρνηση να πράττει και άλλες φορές που συνέβαινε το αντίθετο. Εν τέλει, η Κυβέρνηση οικειοποιούταν κάθε θετική εξέλιξη, ενώ όταν είχαμε δύσκολα μέτρα, τα “φορτώνονταν” οι επιστήμονες. Όλα για τις δάφνες του “Μωυσή” Μητσοτάκη.”
“Η πρόταση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης, θέρμανσης κ στη βενζίνη κοστολογείται με 1,5 δισ. ευρώ. Ό,τι πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη υλοποιηθεί στην Ισπανία. Αν θέλουμε να ορθοποδήσει η κοινωνία, θα πρέπει να ληφθούν τέτοιου είδους μέτρα.”
“Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για “άνεμο αισιοδοξίας” στη Δ.Ε.Θ. και αναρωτιέμαι σε ποιο μέρος φυσά αυτός.”
“Τα μέτρα, που ελήφθησαν από το 2010 έως το 2014, ήταν 62 δισ. ενώ από το 2015 έως το 2019 11 δισ. ευρώ. Υπό συνθήκες μνημονιακής εποπτείας, επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επέστρεψε η ανάπτυξη, στηρίχθηκε το Ε.Σ.Υ., προχώρησαν οι υποδομές και μετά το τέλος των μνημονίων στηρίξαμε τους ανθρώπους που είχαν πληγεί.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα