06/05/2016

Γ. Σαρακιώτης προς στέλεχος Ν.Δ.: «Δεν γνωρίζετε τα επίσημα στοιχεία της ανεργίας που παραδώσατε γιατί τα στελέχη της ΝΔ ενημερώνεστε από τα έντυπα που χρηματοδοτούσατε».

«Δεν ψηφίζεται νέο μνημόνιο. Η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της και υλοποιεί τη συμφωνία του Ιουλίου του 2015 για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για τη ρύθμιση του χρέους» ήταν μερικά από τα όσα δήλωσε ο Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Γιάννης Σαρακιώτης, σε χθεσινές τηλεοπτικές συζητήσεις.

Στην εκπομπή του SBC TV, «Πολιτικοί & Οικονομία», ο Βουλευτής Φθιώτιδας στηλίτευσε την δύσκαμπτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο έχει εκτεθεί πολλαπλώς κατά το παρελθόν με τις λανθασμένες εκτιμήσεις του. Αντίστοιχα ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι τούτη την ώρα η Ελληνική Κυβέρνηση δέχεται τα εγκώμια των Ευρωπαίων αξιωματούχων για τα πρώτα αποτελέσματα της πορείας της ελληνικής οικονομίας και το γεγονός ότι, αντί για τα ελλείμματα, που προέβλεπε η έκθεση του Δ.Ν.Τ., τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 0,7%.

Στο κεντρικό δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα διαφορετικό από το να τηρεί τις δεσμεύσεις της 12ης Ιουλίου στα πλαίσια της συμφωνίας που υπεγράφη, ψηφίζοντας τους επιμέρους εφαρμοστικούς νόμους, που θα καταστήσουν για πρώτη φορά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας βιώσιμο και κατ’ επέκταση θα αποτελέσουν την ισχυρή διαπραγματευτική βάση εν όψει της συζήτησης στο Eurogroup κι εν συνεχεία της συζήτησης για το χρέος.

Τέλος, σε μία ζωηρή συζήτηση στην εκπομπή Kontra24 του Kontra Channel, ο Βουλευτής Φθιώτιδας με σκωπτικό ύφος απέναντι στα όσα ελέχθησαν από τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης, δήλωσε ότι: «Είναι απαράδεκτος ο ελληνικός λαός που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και δεν εκτίμησε τα ‘τόσα καλά’, που προσέφεραν στον τόπο έως σήμερα, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ».

Απευθυνόμενος σε εκπρόσωπο της ΝΔ, που αμφισβήτησε το γεγονός ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε σύμφωνα και με στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. την ανεργία περίπου στο 26%, την ώρα που σήμερα έχει πτωτική τάση (24%), απάντησε: «Οι εκπρόσωποι της ΝΔ προτιμούν να αντλούν στοιχεία από εφημερίδες σαν του κ. Μαυρίκου, τον οποίο φέρεται ότι πλήρωναν με 18.000 ευρώ μηνιαίως», μη παραλείποντας ταυτόχρονα να υπογραμμίσει με νόημα την ιδεολογική αποξένωση της τωρινής ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των στελεχών της τόσο από τις ιδρυτικές αρχές της, όσο και από τις θεμελιώδεις ουμανιστικές και διαχρονικές ευρωπαϊκές αξίες.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Η χώρα μας διασύρεται διεθνώς και ο Πρωθυπουργός συνεχίζει τα μπάνια του»

Στην τηλεόραση του OPEN και την πρωινή εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί (16/08) για το θέμα του εντοπισμού προσφύγων στις όχθες του Έβρου καθώς και το μείζον ζήτημα των υποκλοπών πολιτικών και δημοσιογράφων ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα