16/11/2020

Γ. Σαρακιώτης προς Υπουργείο Υγείας: «Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό για τον ιό της γρίπης δυσχεραίνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας»

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφορικά με τις παρατηρούμενες σημαντικές καθυστερήσεις στην προμήθεια των εμβολίων για τον ιό της γρίπης.

Εντός της ερώτησης, η οποία συνυπεγράφη από ακόμη 38 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαρακιώτης υπενθυμίζει τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού, ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων καθώς, λόγω της φετινής συγκυρίας της υγειονομικής κρίσης, αυτές πρέπει να παραμείνουν προστατευμένες από ενδεχόμενες άλλες μολύνσεις.

Αντιθέτως, σήμερα, σχεδόν 1,5 μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης των εμβολίων, ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν την κωλυσιεργία του αρμοδίου Υπουργείου, ενώ είναι χαρακτηριστικά όσα ανέφερε πρόσφατα η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κα Ματίνα Παγώνη: «Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σήμερα και να μην έχουν τα φαρμακεία εμβόλια. Αυτό είναι απαράδεκτο που έχει γίνει. Να δούμε τι θα μας πούνε (σ.σ. από το Υπουργείο), συνήθως τίποτα».

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης, εν μέσω της φετινής ιδιαίτερης χρονιάς, θα ανέμενε κάποιος από την Κυβέρνηση να προβεί κατ’ ελάχιστο στα αυτονόητα, δηλαδή στη διοχέτευση επαρκούς αριθμού εμβολίων κυρίως προς τους συνανθρώπους μας, που το έχουν πρώτιστη ανάγκη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του κ. Σαρακιώτη και των υπολοίπων Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα