16/11/2020

Γ. Σαρακιώτης προς Υπουργείο Υγείας: «Οι καθυστερήσεις στον εμβολιασμό για τον ιό της γρίπης δυσχεραίνουν τις προσπάθειες αντιμετώπισης της πανδημίας»

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης για την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης, αναφορικά με τις παρατηρούμενες σημαντικές καθυστερήσεις στην προμήθεια των εμβολίων για τον ιό της γρίπης.

Εντός της ερώτησης, η οποία συνυπεγράφη από ακόμη 38 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Σαρακιώτης υπενθυμίζει τις έγκαιρες προειδοποιήσεις των επιστημόνων για την ανάγκη άμεσου εμβολιασμού, ιδιαιτέρως των ευπαθών ομάδων καθώς, λόγω της φετινής συγκυρίας της υγειονομικής κρίσης, αυτές πρέπει να παραμείνουν προστατευμένες από ενδεχόμενες άλλες μολύνσεις.

Αντιθέτως, σήμερα, σχεδόν 1,5 μήνα μετά την έναρξη της διαδικασίας συνταγογράφησης των εμβολίων, ειδικοί επιστήμονες επισημαίνουν την κωλυσιεργία του αρμοδίου Υπουργείου, ενώ είναι χαρακτηριστικά όσα ανέφερε πρόσφατα η Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κα Ματίνα Παγώνη: «Δεν είναι δυνατόν να φτάνουμε στο σήμερα και να μην έχουν τα φαρμακεία εμβόλια. Αυτό είναι απαράδεκτο που έχει γίνει. Να δούμε τι θα μας πούνε (σ.σ. από το Υπουργείο), συνήθως τίποτα».

Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης, εν μέσω της φετινής ιδιαίτερης χρονιάς, θα ανέμενε κάποιος από την Κυβέρνηση να προβεί κατ’ ελάχιστο στα αυτονόητα, δηλαδή στη διοχέτευση επαρκούς αριθμού εμβολίων κυρίως προς τους συνανθρώπους μας, που το έχουν πρώτιστη ανάγκη.

Δείτε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης του κ. Σαρακιώτη και των υπολοίπων Βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: “Άδικη η μείωση του ποσοστού εισαγωγής πολυτέκνων στο δημόσιο”

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες στους πολύτεκνους της χώρας μας το Σχέδιο Νόμου «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) - Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα»,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι ελαιοπαραγωγοί στο στόχαστρο της Κυβέρνησης της Ν.Δ.”

Εδώ και μερικές μέρες, ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η έγκριση από την Ε.Ε. της έκτακτης τροποποίησης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020, η οποία αφορά στην ενεργοποίηση του νέου Μέτρου 21 «Έκτακτη, προσωρινή στήριξη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση επιλέγει να εγκαταλείψει τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στο έλεος της πανδημίας»

Προσκεκλημένος στη χθεσινή συζήτηση με θέμα: «Μέτρα στήριξης επαγγελματιών στο πλαίσιο της πανδημικής κρίσης – συζήτηση & ανταλλαγή απόψεων για την κατάσταση που διαμορφώνεται σήμερα στην αγορά» που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ήταν ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα