17/06/2021

Γ. Σαρακιώτης προς Υπουργό Ανάπτυξης: «Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος πριν να είναι αργά»

Τα συμπεράσματα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το α’ τρίμηνο του 2021, η οποία αναφέρεται σε «σωρεία πτωχεύσεων μετά το τέλος των ενισχύσεων», σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, με τοποθέτησή του στη Βουλή, ως εισηγητής νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως σημείωσε:

«Η συσσώρευση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όταν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι είχαν αναστείλει τους προηγούμενους μήνες τη λειτουργία τους, αποτελεί μια «βόμβα» στα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας. Ο κόσμος ιδιαιτέρως των μικρών επιχειρήσεων έχει ανάγκη πραγματικής στήριξης και στην περίοδο αμέσως μετά το lockdown. Τα χρέη, που δημιουργήθηκαν, δε δημιουργήθηκαν επειδή ελήφθη επιχειρηματικό ρίσκο ή έλαβαν λάθος αποφάσεις ή ατυχείς επιλογές. Δημιουργήθηκαν, επειδή συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι «το μέγεθος του προβλήματος έχει αναδειχθεί εδώ και μήνες από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα και για το λόγο αυτό κατατέθηκε, στις 13 Απριλίου, κοστολογημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα, η οποία περιελάμβανε μέτρα για το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, ολιστικό σχέδιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, αλλά και ενίσχυση στον τομέα της ρευστότητας», ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «πριν να είναι αργά για χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα οδηγηθούν στο «λουκέτο» και χιλιάδες εργαζόμενους, που θα οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας».

Επίσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επισήμανε την ανάγκη επαναλειτουργίας των παιδότοπων, με αφορμή και πρόσφατη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, επισημαίνοντας:

«Η ουσιαστική επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας δε βρίσκει το σύνολο των κλάδων στην ίδια αφετηρία. Υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι δε στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε, κάποιοι άλλοι έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες και πολλές επιχειρήσεις πιθανότατα δε θα ξανανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που παραμένουν αδικαιολόγητα κλειστοί όπως οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες παιδότοπου. Επειδή οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και εύλογες και πρόκειται για ένα κλάδο, ο οποίος απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, καλώ τον κύριο Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα της επανέναρξης λειτουργίας τους, αφού οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές των Δήμων είναι κανονικά ανοιχτοί προς το κοινό. Πρόκειται για άνιση μεταχείριση, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες – μέχρι πρότινος υγιείς – επιχειρήσεις ανά την επικράτεια».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα