17/06/2021

Γ. Σαρακιώτης προς Υπουργό Ανάπτυξης: «Μέτρα για το ιδιωτικό χρέος πριν να είναι αργά»

Τα συμπεράσματα της έκθεσης του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το α’ τρίμηνο του 2021, η οποία αναφέρεται σε «σωρεία πτωχεύσεων μετά το τέλος των ενισχύσεων», σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, με τοποθέτησή του στη Βουλή, ως εισηγητής νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης. Όπως σημείωσε:

«Η συσσώρευση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, όταν πολλοί επαγγελματικοί κλάδοι είχαν αναστείλει τους προηγούμενους μήνες τη λειτουργία τους, αποτελεί μια «βόμβα» στα θεμέλια της πραγματικής οικονομίας. Ο κόσμος ιδιαιτέρως των μικρών επιχειρήσεων έχει ανάγκη πραγματικής στήριξης και στην περίοδο αμέσως μετά το lockdown. Τα χρέη, που δημιουργήθηκαν, δε δημιουργήθηκαν επειδή ελήφθη επιχειρηματικό ρίσκο ή έλαβαν λάθος αποφάσεις ή ατυχείς επιλογές. Δημιουργήθηκαν, επειδή συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις της Ελληνικής Πολιτείας».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι «το μέγεθος του προβλήματος έχει αναδειχθεί εδώ και μήνες από τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξη Τσίπρα και για το λόγο αυτό κατατέθηκε, στις 13 Απριλίου, κοστολογημένη πρόταση για την επόμενη ημέρα, η οποία περιελάμβανε μέτρα για το ιδιωτικό χρέος που δημιουργήθηκαν την περίοδο της πανδημίας, ολιστικό σχέδιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους, αλλά και ενίσχυση στον τομέα της ρευστότητας», ενώ κάλεσε την Κυβέρνηση να υιοθετήσει τις προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., «πριν να είναι αργά για χιλιάδες επιχειρήσεις, οι οποίες θα οδηγηθούν στο «λουκέτο» και χιλιάδες εργαζόμενους, που θα οδηγηθούν στο Ταμείο Ανεργίας».

Επίσης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επισήμανε την ανάγκη επαναλειτουργίας των παιδότοπων, με αφορμή και πρόσφατη σχετική επιστολή του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, επισημαίνοντας:

«Η ουσιαστική επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας δε βρίσκει το σύνολο των κλάδων στην ίδια αφετηρία. Υπάρχουν κλάδοι οι οποίοι δε στηρίχθηκαν όσο θα έπρεπε, κάποιοι άλλοι έχουν υποστεί τεράστιες ζημίες και πολλές επιχειρήσεις πιθανότατα δε θα ξανανοίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ υπάρχουν και ορισμένοι που παραμένουν αδικαιολόγητα κλειστοί όπως οι επιχειρήσεις που προσφέρουν υπηρεσίες παιδότοπου. Επειδή οι αντιδράσεις είναι μεγάλες και εύλογες και πρόκειται για ένα κλάδο, ο οποίος απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους, καλώ τον κύριο Υπουργό να εξετάσει το ζήτημα της επανέναρξης λειτουργίας τους, αφού οι παιδότοποι και οι παιδικές χαρές των Δήμων είναι κανονικά ανοιχτοί προς το κοινό. Πρόκειται για άνιση μεταχείριση, η οποία οδηγεί σε αδιέξοδο δεκάδες – μέχρι πρότινος υγιείς – επιχειρήσεις ανά την επικράτεια».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σε Καρπενήσι και Ευρυτανία ο Γ. Σαρακιώτης για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Περιοδεία στην πόλη του Καρπενησίου και στην Π.Ε. Ευρυτανίας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Συντονιστής Τομεαρχών της Κ.Ο. και Συντονιστής της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Στερεά Ελλάδα εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης για Ογκολογικό Κέντρο Νοσοκομείου Λαμίας: «Φοράμε τη “φανέλα” της Φθιώτιδας – Στηρίζουμε την ανέγερση του Ογκολογικού Κέντρου»

Για το θέμα της επικείμενης ανέγερσης του Ογκολογικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και τις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει στην πόλη της Λάρισας και τη Θεσσαλία, τοποθετείται μέσω δήλωσής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του...

Διαβάστε Περισσότερα