11/12/2019

Γ. Σαρακιώτης: «Προσήλθαμε με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική»

Στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το τρέχον ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

“Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χθες προσήλθαν με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική και επιδιώκουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υπάρχει ήδη το κεκτημένο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για πρώτη φορά επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά από πιέσεις του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του κ. Αναστασιάδη. Σήμερα, οφείλει η Νέα Δημοκρατία να ενεργοποιήσει αυτέ τις κυρώσεις και να τις επεκτείνει.”

“Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οφείλει να επιδείξει πολύ μεγάλη προσοχή το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να μην εκπέμπει η χώρα μας διαφορετικά μηνύματα. Δηλαδή ο ένας Υπουργός να λέει ότι παγώνουμε τα Μέτρα και ο άλλος Υπουργός να λέει συνεχίζουμε τον διάλογο.”

“Τώρα φαίνεται το ένα σκέλος της επιτυχούς Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον περιορισμό της Τουρκικής επιρροής στα βόρεια σύνορα μας. Ήταν κάτι το οποίο λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών κόβουμε τα φτερά της Τουρκίας στα Βαλκάνια.”

“Τα προηγούμενα χρόνια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν δηλώσει ότι προκαλούμε την Τουρκία στο Αιγαίο ή ότι πιστεύουμε τον Ερντογάν αντί τον Αλέξη Τσίπρα. Τέτοια στάση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα υπάρξει, να είστε βέβαιοι για αυτό.” 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στη “Φθιωτική”: “Η Φθιώτιδα θα συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση πλειοψηφίας με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας”

Συνέντευξη παρέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης στην εφημερίδα ΦΘΙΩΤΙΚΗ. Παρακάτω ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη την οποία μπορείτε να κατεβάσετε εδώ.  1. Μπαίνουμε...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Δεν είναι δυνατόν η χώρα, που γέννησε τη Δημοκρατία, να γίνει “μπανανία” επειδή το θέλει ο κ. Μητσοτάκης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 και το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Ξενογιαννακοπούλου, Χαρίτσης και Σαρακιώτης για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ: «Αποστολή εξετελέσθη»

Στη δημοσίευση κοινής ανακοίνωσης προχώρησαν η Βουλευτής Β1΄ Βόρειου Τομέα Αθηνών ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και...

Διαβάστε Περισσότερα