11/12/2019

Γ. Σαρακιώτης: «Προσήλθαμε με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική»

Στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το τρέχον ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

“Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χθες προσήλθαν με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική και επιδιώκουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υπάρχει ήδη το κεκτημένο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για πρώτη φορά επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά από πιέσεις του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του κ. Αναστασιάδη. Σήμερα, οφείλει η Νέα Δημοκρατία να ενεργοποιήσει αυτέ τις κυρώσεις και να τις επεκτείνει.”

“Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οφείλει να επιδείξει πολύ μεγάλη προσοχή το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να μην εκπέμπει η χώρα μας διαφορετικά μηνύματα. Δηλαδή ο ένας Υπουργός να λέει ότι παγώνουμε τα Μέτρα και ο άλλος Υπουργός να λέει συνεχίζουμε τον διάλογο.”

“Τώρα φαίνεται το ένα σκέλος της επιτυχούς Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον περιορισμό της Τουρκικής επιρροής στα βόρεια σύνορα μας. Ήταν κάτι το οποίο λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών κόβουμε τα φτερά της Τουρκίας στα Βαλκάνια.”

“Τα προηγούμενα χρόνια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν δηλώσει ότι προκαλούμε την Τουρκία στο Αιγαίο ή ότι πιστεύουμε τον Ερντογάν αντί τον Αλέξη Τσίπρα. Τέτοια στάση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα υπάρξει, να είστε βέβαιοι για αυτό.” 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στο Mega: «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο – Ξεκινάμε δυναμικά για τη νέα εκλογική αναμέτρηση»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, εκθέτοντας τις απόψεις του αναφορικά με το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών αλλά και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Στη μάχη της 25ης Ιουνίου πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Μαίου 2023 και στην επόμενη ημέρα του κόμματος εν όψει της δεύτερης εκλογικής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Ένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν μπορεί να αμνηστεύσει τα λάθη της Κυβέρνησης της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι», με τον Γιάννη Ντσούνο και τον Χρήστο Κούτρα, εμφανίστηκε ο επανεκλεγείς Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, ο...

Διαβάστε Περισσότερα