11/12/2019

Γ. Σαρακιώτης: «Προσήλθαμε με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική»

Στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το τρέχον ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

“Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χθες προσήλθαν με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική και επιδιώκουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υπάρχει ήδη το κεκτημένο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για πρώτη φορά επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά από πιέσεις του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του κ. Αναστασιάδη. Σήμερα, οφείλει η Νέα Δημοκρατία να ενεργοποιήσει αυτέ τις κυρώσεις και να τις επεκτείνει.”

“Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οφείλει να επιδείξει πολύ μεγάλη προσοχή το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να μην εκπέμπει η χώρα μας διαφορετικά μηνύματα. Δηλαδή ο ένας Υπουργός να λέει ότι παγώνουμε τα Μέτρα και ο άλλος Υπουργός να λέει συνεχίζουμε τον διάλογο.”

“Τώρα φαίνεται το ένα σκέλος της επιτυχούς Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον περιορισμό της Τουρκικής επιρροής στα βόρεια σύνορα μας. Ήταν κάτι το οποίο λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών κόβουμε τα φτερά της Τουρκίας στα Βαλκάνια.”

“Τα προηγούμενα χρόνια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν δηλώσει ότι προκαλούμε την Τουρκία στο Αιγαίο ή ότι πιστεύουμε τον Ερντογάν αντί τον Αλέξη Τσίπρα. Τέτοια στάση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα υπάρξει, να είστε βέβαιοι για αυτό.” 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: “Επί 3 χρόνια ότι συμβαίνει στη χώρα γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη – Στο θέμα των υποκλοπών μας παριστάνει τον ανήξερο”

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA "Κοινωνία Ώρα MEGA" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα