11/12/2019

Γ. Σαρακιώτης: «Προσήλθαμε με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική»

Στην εκπομπή “Απευθείας” της ΕΡΤ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το τρέχον ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ. Σαρακιώτη, καθώς και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό.

“Οι εκπρόσωποι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. χθες προσήλθαν με προτάσεις για να στηριχθεί η εθνική εξωτερική πολιτική και επιδιώκουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο. Υπάρχει ήδη το κεκτημένο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Για πρώτη φορά επιβλήθηκαν κυρώσεις μετά από πιέσεις του τότε Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας του κ. Αναστασιάδη. Σήμερα, οφείλει η Νέα Δημοκρατία να ενεργοποιήσει αυτέ τις κυρώσεις και να τις επεκτείνει.”

“Θεωρούμε πολύ σημαντικά τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οφείλει να επιδείξει πολύ μεγάλη προσοχή το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να μην εκπέμπει η χώρα μας διαφορετικά μηνύματα. Δηλαδή ο ένας Υπουργός να λέει ότι παγώνουμε τα Μέτρα και ο άλλος Υπουργός να λέει συνεχίζουμε τον διάλογο.”

“Τώρα φαίνεται το ένα σκέλος της επιτυχούς Συμφωνίας των Πρεσπών, με τον περιορισμό της Τουρκικής επιρροής στα βόρεια σύνορα μας. Ήταν κάτι το οποίο λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών κόβουμε τα φτερά της Τουρκίας στα Βαλκάνια.”

“Τα προηγούμενα χρόνια στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν δηλώσει ότι προκαλούμε την Τουρκία στο Αιγαίο ή ότι πιστεύουμε τον Ερντογάν αντί τον Αλέξη Τσίπρα. Τέτοια στάση από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν θα υπάρξει, να είστε βέβαιοι για αυτό.” 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: « Η Ν.Δ. προσπαθεί να απαξιώσει το θεσμό των προστατευόμενων μαρτύρων»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του περιφερειακού ραδιοφωνικού σταθμού ΛΑΜΙΑ FM1, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Γ....

Διαβάστε Περισσότερα

Αναφορά Γιάννη Σαρακιώτη για τα “Σφαγεία Δυτικής Φθιώτιδας Α.Ε.”

Με αναφορά του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Π. Θεοδωρικάκο, διαβίβασε τη δημόσια ανακοίνωση –υπόμνημα της Ο.Μ. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Δήμου Μακρακώμης για τα «Σφαγεία Δυτικής Φθιώτιδας Α.Ε.» ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Με την από 12 Φεβρουαρίου 2020...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή ξαναφέρνει ο Γιάννης Σαρακιώτης το θέμα της επανίδρυσης Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα

Μέσω επίκαιρης ερώτησης, η οποία θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, απευθύνεται ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφορικά με την επανίδρυση Λιμενικού...

Διαβάστε Περισσότερα