09/07/2020

Γ. Σαρακιώτης: «Προσπάθησα να συμβάλλω θετικά και όχι μόνο να επισημαίνω την οπισθοδρόμηση της Φθιώτιδας»

Στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του περιφερειακού τηλεοπτικού σταθμού STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη Μαρία Τσατζάλη, την Τρίτη 7/7, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, την έως τώρα πορεία της χώρας και της Φθιώτιδας, με τη συμπλήρωση ενός χρόνου διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, την παρέμβαση του για την Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας (Π.Ε.Λ.), καθώς και να μνημονεύσει τους πιο σημαντικούς σταθμούς του έως τώρα κοινοβουλευτικού έργου του, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία των τοποθετήσεων του κ. Σαρακιώτη καθώς και σχετικό βίντεο. 

“Πως μπορούν οι πολίτες να είναι ικανοποιημένοι μετά από 1 χρόνο κυβέρνησης Ν.Δ.; Όταν η Ν.Δ. συγχαίρει τη Βόρεια Μακεδονία για την ένταξή της στο ΝΑΤΟ, ενώ η “Συμφωνία των Πρεσπών” πριν τις εκλογές ήταν “επιβλαβής” και “επιζήμια”. Όταν η Ν.Δ. παρέλαβε ανάπτυξη +2,8%, υποσχόταν +4%, αλλά προ κορονοϊού την έφθασε στο +1%. Όταν 4.000 νέοι επιστήμονες πετάχτηκαν εκτός νευραλγικών θέσεων του δημοσίου και τώρα βλέπουμε μόνο ουρές και αγανάκτηση.”

“Επί 4,5 χρόνια ακούσαμε τα “χίλια όσα” για την Π.Ε.Λ., ενώ κάναμε μεγάλες προσπάθειες ικανοποιώντας το αίτημα της Περιφέρειας, του Δήμου και του Επιμελητηρίου. Όταν παραλάβαμε το 2015, δεν ήξερε κανείς που και πόσα χρωστούσε. Πλέον επί 1 χρόνο, η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.”

“Ακούγονται δύο υπουργοί της Ν.Δ. σε νόμιμες συνακροάσεις της Ε.Υ.Π. να μιλούν για ανήλικες, τις οποίες θα τους πήγαιναν στα γραφεία, και αυτό δεν το βλέπουμε πουθενά.”

“Τον ένα χρόνο στη Βουλή, έδωσα τη μάχη για ένα ζήτημα που για εμένα ήταν πρωτεύον τόσο τα προηγούμενα χρόνια, όσο κι σήμερα, και αναφέρομαι στο θέμα της ΛΑΡΚΟ. Μετά την τροπολογία του Φεβρουαρίου του 2020, συνεχίζω τις παρεμβάσεις μου στη Βουλή. Και αναφέρω αυτό ως πρώτο κα Τσατζαλή, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι, πολλοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και ο κόσμος δε γνωρίζουν, ακόμη και αυτή τη στιγμή τι σημαίνει αυτή η τεράστια εταιρεία, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά και για τη χώρα. Είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως στον τομέα της, με χιλιάδες εργαζομένους και άλλους ιδιώτες”

“Επέδειξα προσοχή σε σημαντικά αγροτικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα το προηγούμενο διάστημα με τις προκλητικές αυξήσεις στην τιμή της ασφάλισης της ελιάς της ποικιλίας Καλαμών, όπως επίσης και στο θέμα του Πανεπιστημίου. Εκεί ήρθε ξεκάθαρα εκδικητικά, η κα Κεραμέως και όχι μόνο κατήργησε τα Τμήματα που είχε ιδρύσει η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., αλλά και τις διατάξεις που προέβλεπαν τη συγκρότηση επιτροπής που θα διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.”

“Το τελευταίο δίμηνο ξεκίνησα μία προσπάθεια διαβλέποντας το συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας, σε συνδυασμό με τις ιδιαιτερότητες που προκύπτουν λόγω κορονοϊού, καθώς είναι προσβάσιμη χωρίς τη χρήση αεροπλάνου, κ.α. δημοσιεύοντας άρθρο και άλλο υλικό σε πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού και περιγράφοντας τις ομορφιές της Φθιώτιδας, προκειμένου με τις δυνάμεις που διαθέτω να συμβάλλω στην προσέλκυση τουριστών και να καταστήσω πιο γνωστό το τουριστικό κεφάλαιο της περιοχής μας”.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: «Το δόγμα της Ν.Δ. αποτυπώθηκε στη φράση του κ. Πέτσα: “Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει”.

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, Βουλής Βήμα είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Food pass, Fuel pass, Energy pass…Με pass δεν πας πουθενά!»

Την επικαιρότητα σχολίασε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας με τη δημοσιογράφο Λένα Παρασκευά. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έχουν αυξηθεί κατά 1.400% – Ο κ. Χατζηδάκης έλεγε ότι “δεν υπάρχει ούτε 1 περίπτωση στο τρισεκατομμύριο να υπάρξουν αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Κανάλι 1, 90.4 FM σχολίασε πρόσφατα την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του....

Διαβάστε Περισσότερα