Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις (27/01) καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.
“Η διαδικασία της επανίδρυσης του Λιμενικού Τμήματος στην Αρκίτσα είχε ολοκληρωθεί επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και απέμεναν μόνο ορισμένες γραφειοκρατικές εκκρεμότητες, τις οποίες κωλυσιεργεί να διεκπεραιώσει εδώ και 1,5 χρόνο η Κυβέρνηση της Ν.Δ.. Όταν κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό κ. Πλακιωτάκη, μου απάντησε “το εξετάζουμε, ρίχνουμε το βάρος στο Αιγαίο λόγω των προσφυγικών ροών, αλλά είναι σε προτεραιότητα”. Ωστόσο, μετά από λίγο καιρό, διάβασα ότι ίδρυσε Λιμενικό Τμήμα στο νομό του.”
Ειδική αναφορά έκανε για το θέμα της ΛΑΡΚΟ, για το οποίο και δήλωσε συγκεκριμένα:
“Προεκλογικά είχαν υποσχεθεί «περισσότερες δουλειές – καλύτερες δουλειές». Αυτό ήταν το μότο της Ν.Δ. και το βλέπουμε να υλοποιείται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο για τη ΛΑΡΚΟ: «Σας απολύουμε όλους και θα δούμε πως ή ποιοι θα προσληφθείτε πάλι. Όποιος έχει μέσο, όποιος έχει γνωστό…»“
“Αυτά ακούγονται αυτή τη στιγμή, για να λέμε και την αλήθεια. Και επειδή γνωρίζουμε και τους ανθρώπους, ξέρουμε…Και εκβιασμοί γίνονται «μη μιλάτε πολύ γιατί θα σας βολέψουμε το επόμενο χρονικό διάστημα όταν έρθει ο ιδιώτης». Αυτή είναι η πραγματικότητα στη ΛΑΡΚΟ.”
“Ένας κόσμος, ο οποίος αγωνιά για το μέλλον του, καθώς η αβεβαιότητα κυριαρχεί, ενώ δέχεται και την ψυχολογική πίεση για να μην αντιδράσει για την απώλεια της θέσης εργασίας του γιατί δε θα τον πάρει ο ιδιώτης, αν φωνάξει τώρα. Αυτά λέγονται στη Λάρυμνα, στο Μαρτίνο και στη Μαλεσίνα εδώ και πολύ καιρό.”
“Όποιος έχει επισκεφθεί το εργοστάσιο της Λάρυμνας, αντιλαμβάνεται ότι μόλις ο εργαζόμενος πατάει το πόδι του, ρισκάρει και τη ζωή του ακόμη. Ο «τεμπέλης εργαζόμενος» με τον εργαζόμενο της ΛΑΡΚΟ απέχει έτη φωτός.”
Η πανδημία και η χαλάρωση των όρων από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν μια «χρυσή ευκαιρία», προκειμένου να ετοιμαστεί ένα σχέδιο διάσωσης της ΛΑΡΚΟ, όπως έκαναν άλλες χώρες.
“Δυστυχώς, πριν από 8 μήνες περίπου, είχαμε καταθέσει επίκαιρη ερώτηση και για τη ΛΑΡΚΟ και για την ΕΑΒ και για άλλες βιομηχανίες προς τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και πολύ κυνικά μας είχε πει «δεν πρόκειται να δώσω ούτε 1 ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ». Συνεπώς, είναι ξεκάθαρη η στάση της Κυβέρνησης.”
“Η Διοίκηση του κ. Θανάσουλα ζημίωσε την εταιρεία κατά 500 εκ. ευρώ. Οι μεγαλύτερες ζημιές στη ΛΑΡΚΟ προκλήθηκαν επί Προεδρίας Σκρέκα, πατέρα του σημερινού Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο γιος επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Ο πατέρας έβαλε την ταφόπλακα και ο γιος έρχεται να κάνει το μνημόσυνο, δυστυχώς.”
“Κατά τη συνάντησή μου με το Δήμαρχο Λοκρών κ. Ζεκεντέ, συζητήσαμε ότι αλλάζουν οι όροι χρηματοδότησης για τους ΟΤΑ εν μέσω της διαδικασίας για το πρόγραμμα “Τρίτσης”. Με την αλλαγή των όρων από το “Φιλόδημο” στο πρόγραμμα “Τρίτσης”, βρίσκονται στον αέρα προτάσεις των Δημάρχων καθώς φημολογείται ότι θα μπει πλαφόν και οι πόροι προς την τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι περιορισμένοι.”