30/03/2020

Γ. Σαρακιώτης: “Σε έξαρση τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας λόγω των απαγορευτικών μέτρων για τον κορονοϊό”

Ένα ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα αγγίζουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Σαρακιώτης και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Πρόκειται για το ζήτημα της έξαρσης των περιστατικών ενδοικογενειακής βίας ως συνέπεια της καραντίνας λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Όπως αναφέρουν ενδεικτικά:

“Κάτω από συνθήκες καραντίνας και κατ’ οίκον περιορισμού, όπως αυτή που διανύουμε, οι περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας αυξάνονται εφόσον οι γυναίκες περιορίζονται στο σπίτι με τον κακοποιό τους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Απομονώνονται έτσι ακόμη περισσότερο από την κοινωνική ζωή, την εργασιακή ζώνη αλλά και από την κοινωνική στήριξη. Η εργασιακή επισφάλεια που συχνά συνοδεύει την παραμονή στο σπίτι για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα επιτείνει την ένταση στις σχέσεις του ζευγαριού καθώς και το ενδεχόμενο βίας. Τα παιδιά, θυματοποιούνται επίσης και είναι επικίνδυνα εκτεθειμένα σε επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, εφόσον παραμένουν και εκείνα περιορισμένα στο σπίτι με τον κακοποιητικό γονέα ή σύντροφο της μητέρας τους, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική και ψυχική τους υγεία. Απέναντι στο έγκλημα της βίας κατά των γυναικών που έχει σοβαρή επίπτωση και στα παιδιά, όταν αυτά υπάρχουν σε μια οικογένεια, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός και ανοχή. Την ίδια στιγμή, ιδιαίτερα σοκαριστικά είναι τα στοιχεία, που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και σε άλλες χώρες που εφαρμόζουν καραντίνα για τον Covid19, όπως είναι η Κύπρος και η Ισπανία”.

Οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούν τη λήψη μέτρων άμεσα με την ουσιαστική λειτουργία των Τμημάτων Ενδοοικογενειακής βίας στην Ελληνική Αστυνομία, όπως είχε σχεδιαστεί τα προηγούμενα χρόνια από την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Διαβάστε το κείμενο της ερώτησης εδώ.

Από το πρόσφατο Κοινοβουλευτικό μου Έργο

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ, ασυλία στον Διαχειριστή της εκκαθάρισης»

Στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Ενέργειας, το οποίο περιλαμβάνει διάταξη για τη χορήγηση ασυλίας στον Ειδικό Διαχειριστή και στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ, παρενέβη (28/07) με ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην Επιτροπή Έρευνας & Τεχνολογίας: «Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη με ισότιμη πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες»

«Η καινοτομία στην τουριστική βιομηχανία είτε θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας, είτε η αδυναμία πρόσβασης των επιχειρήσεων στις νέες τεχνολογίες θα οξύνει τις ήδη υπάρχουσες ανισότητες» τόνισε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της τοποθέτησής...

Διαβάστε Περισσότερα

Μ. Ξενογιαννακοπούλου – Γ. Σαρακιώτης: «Απολύσεις για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, ασυλία για τους εκτελεστές του σχεδίου της Κυβέρνησης»

Τις τελευταίες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στη ΛΑΡΚΟ και σχετίζονται με την επίδοση των ειδοποιητηρίων απόλυσης προς τους εργαζομένους της, καθώς και την εισαγωγή διάταξης νόμου στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία παρέχει ασυλία σε...

Διαβάστε Περισσότερα