13/05/2023

Γ. Σαρακιώτης σε νέους: “Έχοντας ανοικτό μυαλό μπορούμε μαζί να σπάσουμε χρόνιες παθογένειες”

Καθώς η εκλογική περίοδος ολοκληρώνεται και οι κάλπες πλησιάζουν καταφέραμε να πιούμε έναν καφέ με τον Υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Σαρακιώτη.

Η Γεωργία Αδαμαντοπούλου, μαθήτρια που φέτος θα ψηφίσει για πρώτη φορά, ο Παύλος Κιτιξής, φοιτητής, ο Νίκος Καρατζάς, Ηλ. Μηχανικός, η Αντιγόνη Κορώση, νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ και ο Θύμιος Κυρίτσης, ξενοδόχος… έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα προσπαθώντας να βρουν λύσεις αλλά και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους, μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή.

Ο κ. Σαρακιώτης θεωρεί απαραίτητη “την στήριξη της δημόσιας παιδείας με την ενίσχυση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό”, ενώ τονίζει ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των μαθητών.

Παράλληλα, για το θέμα της μαζικής φυγής των νέων από την ύπαιθρο αναφέρει ότι είναι “συνολικό ζήτημα των ελληνικών περιφερειών” και τονίζει τη σημασία των επενδύσεων, του αγροτικού τουρισμού και της πράσινης ενέργειας στην οικονομική ανάπτυξη.

Το θέμα της ανεργίας είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο “με ανοικτό μυαλό για να σπάσουμε χρόνιες παθογένειες” και να απορριφθούν οι πολίτες στον εργασιακό τομέα, ο οποίος θα είναι στελεχωμένος από ένα υποστηρικτικό δημόσιο.

Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προτεραιότητα, με θέση στο πρόγραμμα να έχει και η ένταξη των νοσηλευτών στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Τέλος, αναφέρει την επιθυμία για “στροφή των πόρων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” έχοντας τη διάθεση και βούληση να στηρίξουν τους νέους ανθρώπους και την επιχειρηματικότητα, με αξιοκρατικές μεθόδους.

Πιείτε μαζί μας καφέ στην εκπομπή “Atelier”

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση:

Τοποθεσία: 2SAINTS, Πλατεία Ελευθερίας

Συνέντευξη / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Γιώργος Παπασταμούλος (MAG24)

Σκηνοθεσία: Άκης Λούκας

Κάμερα / Μοντάζ: Πάνος Παπαρούπας

Οργάνωση παραγωγής: Όλγα Καλογήρου

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: Να πείσουμε τους πολίτες ότι με την εφαρμογή του προγράμματός μας θα βελτιωθεί η καθημερινότητά τους

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία είναι ένα κόμμα εξουσίας» και «έχει προγραμματικές προτάσεις για το σύνολο των μεγάλων προβλημάτων» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο βουλευτής και υποψήφιος στην Φθιώτιδα του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Γιάννης Σαρακιώτης. Καλεί τα άλλα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα