13/05/2023

Γ. Σαρακιώτης σε νέους: “Έχοντας ανοικτό μυαλό μπορούμε μαζί να σπάσουμε χρόνιες παθογένειες”

Καθώς η εκλογική περίοδος ολοκληρώνεται και οι κάλπες πλησιάζουν καταφέραμε να πιούμε έναν καφέ με τον Υποψήφιο Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννη Σαρακιώτη.

Η Γεωργία Αδαμαντοπούλου, μαθήτρια που φέτος θα ψηφίσει για πρώτη φορά, ο Παύλος Κιτιξής, φοιτητής, ο Νίκος Καρατζάς, Ηλ. Μηχανικός, η Αντιγόνη Κορώση, νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ και ο Θύμιος Κυρίτσης, ξενοδόχος… έθεσαν τα δικά τους ερωτήματα προσπαθώντας να βρουν λύσεις αλλά και να συνδιαμορφώσουν το μέλλον τους, μαζί με τον υποψήφιο βουλευτή.

Ο κ. Σαρακιώτης θεωρεί απαραίτητη “την στήριξη της δημόσιας παιδείας με την ενίσχυση των σχολείων με μόνιμο προσωπικό”, ενώ τονίζει ότι η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι αυτή τη στιγμή ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των μαθητών.

Παράλληλα, για το θέμα της μαζικής φυγής των νέων από την ύπαιθρο αναφέρει ότι είναι “συνολικό ζήτημα των ελληνικών περιφερειών” και τονίζει τη σημασία των επενδύσεων, του αγροτικού τουρισμού και της πράσινης ενέργειας στην οικονομική ανάπτυξη.

Το θέμα της ανεργίας είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο “με ανοικτό μυαλό για να σπάσουμε χρόνιες παθογένειες” και να απορριφθούν οι πολίτες στον εργασιακό τομέα, ο οποίος θα είναι στελεχωμένος από ένα υποστηρικτικό δημόσιο.

Η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και η στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι προτεραιότητα, με θέση στο πρόγραμμα να έχει και η ένταξη των νοσηλευτών στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Τέλος, αναφέρει την επιθυμία για “στροφή των πόρων στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις” έχοντας τη διάθεση και βούληση να στηρίξουν τους νέους ανθρώπους και την επιχειρηματικότητα, με αξιοκρατικές μεθόδους.

Πιείτε μαζί μας καφέ στην εκπομπή “Atelier”

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση:

Τοποθεσία: 2SAINTS, Πλατεία Ελευθερίας

Συνέντευξη / Δημοσιογραφική επιμέλεια: Γιώργος Παπασταμούλος (MAG24)

Σκηνοθεσία: Άκης Λούκας

Κάμερα / Μοντάζ: Πάνος Παπαρούπας

Οργάνωση παραγωγής: Όλγα Καλογήρου

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πατριδοκαπηλία, το αγαπημένο κομματικό σπορ της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων για το...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Η μόνη μέριμνα του κ. Γεωργιάδη είναι πως θα αυξηθούν τα έσοδα των φαρμακευτικών εταιρειών»

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του Lamía Polis 87.7 είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Μόνο μέλημά του κ. Μητσοτάκη να δουλεύει το “Μαξίμου ΑΕ” με απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους»

Στην τηλεοπτική συχνότητα της Βουλής είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομέων Κοινοβουλευτικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα