24/07/2020

Γ. Σαρακιώτης στην εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Ενδεικτικό δείγμα οπισθοδρόμησης της χώρας η κατάσταση στη Φθιώτιδα τον τελευταίο χρόνο»

Την εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, στην οποία προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η Βουλευτής, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και πρώην Υπουργός κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαιρέτισε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σαρακιώτης έκανε αναφορά στα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στο Αιγαίο, καθώς και τις σχέσεις των δύο χωρών, που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά βρίσκονται σε «οριακό σημείο». Συγκεκριμένα, υπενθύμισε το γεγονός των λανθασμένων εκτιμήσεων από πλευράς της Κυβέρνησης, που ήθελαν την Τουρκία να φαντάζει ως «απομονωμένη» από τη Διεθνή κοινότητα, σε συνδυασμό με πολιτικές επιλογές που καθιστούν τη χώρα έναν «προβλέψιμο σύμμαχο». Παράλληλα, τόνισε πως αυτές τις στιγμές απαιτείται ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και όχι υποχωρητικότητα και επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσιμων αυτών θεμάτων.

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, σχολίασε και τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία άκρως ρεβανσιστική, ενώ συμπλήρωσε ότι: «δε γίνεται οι διώκτες των φαινομένων διαφθοράς που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας, να βρίσκονται σήμερα στη θέση του κατηγορούμενου, επειδή είχαν το σθένος και τη δύναμη να αποκαλύψουν σκάνδαλα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης πραγματοποίησε μία σύνοψη των πεπραγμένων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έως σήμερα σχετικά με τα μείζονα θέματα της Φθιώτιδας, αναφερόμενος ενδεικτικά στα παρακάτω:

  • την παντελή αδιαφορία και απραξία σχετικά με τη λειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.), υπενθυμίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την οποία αυτή παραχωρήθηκε σε φορείς της περιοχής της Φθιώτιδας.
  • την κατάργηση του Τμήματος Λογοθεραπείας στη Λαμία που είχε ιδρύσει η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την κατάργηση του άρθρου 34 του ν. 4589/2019 που διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και την υποβάθμιση των Τμημάτων του Μαθηματικού και του Φυσικού στη Λαμία μετά από πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας.
  • την απαξίωση και εν τέλει το ξεπούλημα της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της Ελλάδας, τη ΛΑΡΚΟ, αδιαφορώντας πλήρως για τους 1.200 εργαζομένους καθώς και τα περίπου 10.000 ΑΦΜ που συμβάλλονται με αυτή. Ταυτόχρονα, υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη Βουλή, ο οποίος και τόνισε κατηγορηματικά ότι: «δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ».
  • τα πολυάριθμα προβλήματα του κόσμου του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής παραγωγής (π.χ. ελαιοπαραγωγούς, παραγωγούς λαϊκών αγορών, κ.α.), των κτηνοτρόφων και των αλιέων.
  • τη διακοπή του προγράμματος των νέων επιστημόνων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι στελέχωναν και πολλές υπηρεσίες της Φθιώτιδας (π.χ. ΕΦΚΑ, κ.α.), με αποτέλεσμα σήμερα να διογκώνονται τα προβλήματα σχετικά με την απονομή και χορήγηση των συντάξεων.
  • την υποστελέχωση και τη σταδιακή απαξίωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Δήμους της Φθιώτιδας, που καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Απόσπασμα τοποθέτησης του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, από την εκδήλωση της Ν.Ε. Φθιώτιδας στη Λαμία, όπως προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Πρώτοι οι Κυβερνώντες στις “κορδέλες”, άφαντοι για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Σε μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά και την πρόσφατη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Προκλητικές αυξήσεις μισθών μόνο για “γαλάζια παιδιά”»

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας και απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Το Νοσοκομείο Λαμίας υποβαθμίζεται μεθοδικά και συνειδητά από τη Ν.Δ. εδώ και 3 χρόνια»

Στις κινητοποιήσεις του Σωματείου των Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας και των Κέντρων Υγείας της Φθιώτιδας βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα