24/07/2020

Γ. Σαρακιώτης στην εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Ενδεικτικό δείγμα οπισθοδρόμησης της χώρας η κατάσταση στη Φθιώτιδα τον τελευταίο χρόνο»

Την εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, στην οποία προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν η Βουλευτής, Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος και πρώην Υπουργός κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο Βουλευτής και πρώην Υπουργός Οικονομικών της Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαιρέτισε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Σαρακιώτης έκανε αναφορά στα τρέχοντα θέματα που σχετίζονται με την τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα στο Αιγαίο, καθώς και τις σχέσεις των δύο χωρών, που όπως δήλωσε χαρακτηριστικά βρίσκονται σε «οριακό σημείο». Συγκεκριμένα, υπενθύμισε το γεγονός των λανθασμένων εκτιμήσεων από πλευράς της Κυβέρνησης, που ήθελαν την Τουρκία να φαντάζει ως «απομονωμένη» από τη Διεθνή κοινότητα, σε συνδυασμό με πολιτικές επιλογές που καθιστούν τη χώρα έναν «προβλέψιμο σύμμαχο». Παράλληλα, τόνισε πως αυτές τις στιγμές απαιτείται ψυχραιμία, αποφασιστικότητα και όχι υποχωρητικότητα και επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσιμων αυτών θεμάτων.

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, σχολίασε και τα όσα συνέβησαν χθες στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την παραπομπή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Παπαγγελόπουλου, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία άκρως ρεβανσιστική, ενώ συμπλήρωσε ότι: «δε γίνεται οι διώκτες των φαινομένων διαφθοράς που οδήγησαν στη χρεοκοπία της χώρας, να βρίσκονται σήμερα στη θέση του κατηγορούμενου, επειδή είχαν το σθένος και τη δύναμη να αποκαλύψουν σκάνδαλα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης πραγματοποίησε μία σύνοψη των πεπραγμένων της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, έως σήμερα σχετικά με τα μείζονα θέματα της Φθιώτιδας, αναφερόμενος ενδεικτικά στα παρακάτω:

  • την παντελή αδιαφορία και απραξία σχετικά με τη λειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας (Π.Ε.Λ.), υπενθυμίζοντας τη νομοθετική πρωτοβουλία της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την οποία αυτή παραχωρήθηκε σε φορείς της περιοχής της Φθιώτιδας.
  • την κατάργηση του Τμήματος Λογοθεραπείας στη Λαμία που είχε ιδρύσει η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την κατάργηση του άρθρου 34 του ν. 4589/2019 που διαμόρφωνε τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και την υποβάθμιση των Τμημάτων του Μαθηματικού και του Φυσικού στη Λαμία μετά από πρόσφατες ενέργειες του Υπουργείου Παιδείας.
  • την απαξίωση και εν τέλει το ξεπούλημα της μεγαλύτερης μεταλλευτικής βιομηχανίας της Ελλάδας, τη ΛΑΡΚΟ, αδιαφορώντας πλήρως για τους 1.200 εργαζομένους καθώς και τα περίπου 10.000 ΑΦΜ που συμβάλλονται με αυτή. Ταυτόχρονα, υπενθύμισε την πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη Βουλή, ο οποίος και τόνισε κατηγορηματικά ότι: «δεν προτίθεται να δώσει ούτε ένα ευρώ για τη ΛΑΡΚΟ».
  • τα πολυάριθμα προβλήματα του κόσμου του πρωτογενούς τομέα, της αγροτικής παραγωγής (π.χ. ελαιοπαραγωγούς, παραγωγούς λαϊκών αγορών, κ.α.), των κτηνοτρόφων και των αλιέων.
  • τη διακοπή του προγράμματος των νέων επιστημόνων του Ο.Α.Ε.Δ., οι οποίοι στελέχωναν και πολλές υπηρεσίες της Φθιώτιδας (π.χ. ΕΦΚΑ, κ.α.), με αποτέλεσμα σήμερα να διογκώνονται τα προβλήματα σχετικά με την απονομή και χορήγηση των συντάξεων.
  • την υποστελέχωση και τη σταδιακή απαξίωση των καταστημάτων των ΕΛΤΑ σε Δήμους της Φθιώτιδας, που καθιστούν δύσκολη την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Απόσπασμα τοποθέτησης του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, από την εκδήλωση της Ν.Ε. Φθιώτιδας στη Λαμία, όπως προβλήθηκε στο Δελτίο Ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδας

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Κρείττον του (ψευδό)λαλείν, το σιγάν…»

Το γεγονός της ψευδούς δήλωσης Βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το θέμα των κυρώσεων προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης σε τηλεοπτικό σταθμό, στηλιτεύει με νέο βίντεο που δημιούργησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Εξαπάτηση των συνταξιούχων σήμερα, διάλυση της μεσαίας τάξης προσεχώς»

Για εξαπάτηση των συνταξιούχων από πλευράς της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, έκανε λόγο, στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί», ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα, κ. Γιάννης Σαρακιώτης,...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ξεχασμένοι από την πολιτεία και οι καλλιτέχνες, που υπηρετούν τη δημοτική παράδοση»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων στήριξης των καλλιτεχνών, οι οποίοι υπηρετούν τη δημοτική παράδοση. Όπως επισημαίνει, οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες...

Διαβάστε Περισσότερα