21/01/2021

Γ. Σαρακιώτης στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα”: «Για τη Ν.Δ. χωρίς καρέκλα: “προδοσία η επέκταση των 12 ν.μ.” – Με καρέκλα: “Πατριωτισμός”»

«Επί δύο χρόνια η Νέα Δημοκρατία μας κατηγορούσε για το θέμα του Ιονίου λέγοντας ότι, ακολουθούμε την ατζέντα της Τουρκίας και ότι, ανοίγουμε κερκόπορτα και χθες οι ίδιοι άνθρωποι χωρίς να ζητήσουν ένα συγνώμη στον ελληνικό λαό, που τον δίχασαν και τον δηλητηρίασαν, ψήφισαν την επέκταση στα 12 ναυτικά μίλια. Αλλά αυτά τα έλεγαν πριν χωρίς την καρέκλα, τώρα με την καρέκλα γίνανε όλα πατριωτικά», δήλωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, στην εκπομπή του ΑΝΤ1, “Καλημέρα Ελλάδα” με το Γ. Παπαδάκη.

Κληθείς να σχολιάσει τον τρόπο διαχείρισης του δευτέρου κύματος της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, ανάμεσα σε άλλα, ανέφερε:

  • «Θεωρώ ότι είναι ορατή από όλους η αποτυχία στη διαχείριση του δευτέρου κύματος της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης, όταν ακόμη και ο φιλοκυβερνητικός Τύπος αναφέρει ότι οι 4 στους 5 που έχασαν τη ζωή τους, την έχασαν εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας»
  • «Η Κυβέρνηση δεν ενισχύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα κάνουν αλλεπάλληλες ένορκες διοικητικές εξετάσεις (Ε.Δ.Ε.) στους γιατρούς τους οποίους υποκριτικά χειροκροτούσαν το προηγούμενο διάστημα, ενώ βλέπουμε μέχρι και μαζικές παραιτήσεις γιατρών σε νοσοκομεία της Περιφέρειας»
  • «Δεν συνταγογραφούνται τα τεστ και δεν αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των διαγνωστικών ελέγχων, όπως θα έπρεπε»

Αναφερόμενος στους χειρισμούς της Κυβέρνησης στο πεδίο της απασχόλησης και της οικονομίας, ο κ. Σαρακιώτης συμπλήρωσε:

  • «Παρουσιάσατε κ. Παπαδάκη προ ολίγου την κατά 5% αύξηση της ανεργίας, με τους επόμενους μήνες να επιφυλάσσουν ένα “τσουνάμι” υποχρεώσεων για τους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις»
  • «Η Κυβέρνηση με τα ψίχουλα που δίνει πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις που κλείσανε με κρατική εντολή θα ανοίξουν στον ίδιο αριθμό όπως πριν, πράγμα που αποδεικνύει ότι δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα και δε γνωρίζει τι γίνεται στην πραγματική οικονομία»
  • «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι άκρως διαφωτιστικά, καθώς παρουσιάζουν πτώση του τζίρου των καταλυμάτων το τρίτο τρίμηνο του 2020 πάνω από 60% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019, πάνω από 40% πτώση του τζίρου του κλάδου υπηρεσιών εστίασης και βλέπουμε από την άλλη πλευρά μία Κυβέρνηση να πανηγυρίζει»

 

 

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Συνέντευξη Γ. Σαρακιώτη στο Polis Post

Κύριε Σαρακιώτη, το τελευταίο χρονικό διάστημα η επικαιρότητα έχει στρέψει το βλέμμα της στον πολιτισμό και μάλιστα σε μία μελανή εκδοχή του. Τι συμβαίνει τελικά με τον πολιτισμό στην χώρα μας και ποια είναι η ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού; Τα όσα βλέπουν το φως...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «185.000 μαθητές της χώρας και 15 σχολεία στη Φθιώτιδα χωρίς σχολικά γεύματα – Το κοινωνικό κράτος αγνοείται»

Σε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά την παύση της σίτισης των μαθητών των σχολείων που είναι ενταγμένα στο σχετικό πρόγραμμα, την ευθύνη της υλοποίησης...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο “MEGA Σαββατοκύριακο”: «Οι εμβολιασμοί προχωρούν ικανοποιητικά μόνο για τα στελέχη της Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA Channel «MEGA Σαββατοκύριακο» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Στ. Γκαντώνα εμφανίστηκε (27/02) ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την...

Διαβάστε Περισσότερα