13/02/2023

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Ανάπτυξη Κ. Μητσοτάκη: Πλειστηριασμοί, αισχροκέρδεια, ακρίβεια»

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Πριν την έναρξη της τοποθέτησης του κ. Σαρακιώτη, έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση του θανάτου του Βουλευτή Δωδεκανήσου του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Νεκτάριου Σαντορινιού, με τον Βουλευτή Φθιώτιδας να αναφέρει:

«Ο Νεκτάριος έδωσε έναν αγώνα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αγωνίστηκε για τη ζωή του και για να σταθεί δίπλα στην οικογένειά του, τα τελευταία χρόνια. Ακόμη και τα κοινοβουλευτικά καθήκοντά του δεν τα παραμέλησε και μάλιστα, τις προηγούμενες ημέρες, εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, θα στήριζε το ψηφοδέλτιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και θα αγωνιζόταν για τα δίκαια των κατοίκων της περιφέρειάς του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Ήταν ένας πολύ αξιόλογος και πολύ νέος άνθρωπος».

Εν συνεχεία, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα της επικαιρότητας, με τον κ. Σαρακιώτη να επισημαίνει, αναφορικά με την απόφαση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία να απέχει από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες έως τις ερχόμενες εκλογές, ότι: «Συμμετέχουμε κανονικά στις Επιτροπές, καταθέτουμε προτάσεις, ασκούμε κριτική στα αρνητικά σημεία των νομοσχεδίων της Κυβέρνησης, τοποθετούμαστε στις συζητήσεις στην Ολομέλεια και ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία διαρκώς παρίσταται στις συνεδριάσεις της Βουλής. Κλιμακώνοντας, όμως, την πίεση προς την Κυβέρνηση, αποφασίσαμε κάτι που δεν είναι πρωτοφανές. Και ο κ. Μητσοτάκης, το 2019, είχε μια αντίστοιχη αντίδραση, αλλά βεβαίως τα ΜΜΕ τότε δεν έβαλαν κατά της Ν.Δ. για “αντιθεσμική συμπεριφορά”… Οι εκλογές θα πραγματοποιούνταν κανονικά το Σεπτέμβρη του 2019, αλλά ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να απέχει το κόμμα του από τις εργασίες της Βουλής».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Οι πολίτες θα κρίνουν την Κυβέρνηση για το έργο της, για παράδειγμα στον τομέα της υγείας, όπου η χώρα μας καταγράφει την αρνητική πρωτιά σε ολόκληρη την Ε.Ε. όσον αφορά τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών ανά εκατομμύριο κατοίκους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, την απογύμνωση του Ε.Σ.Υ. και των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας μας. Θα την κρίνουν για τα πεπραγμένα στο θέμα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, όπου παρατηρούμε ακόμη και τα σούπερ μάρκετ πλέον να έχουν καταστεί για τη μεσαία τάξη “άπιαστο όνειρο”. Θα την κρίνουν για το υπέρογκο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, όπου οι τιμές είχαν αυξηθεί κατά 200%, ήδη 6 μήνες πριν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αποτέλεσμα της απόφασης της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη να πουλήσει τη Δ.Ε.Η.».

Επανερχόμενος στο θέμα της απόφασης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία για αποχή από τις κοινοβουλευτικές ψηφοφορίες, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να νομιμοποιήσουμε μια Κυβέρνηση, η οποία παραβιάζει κατάφορα το Σύνταγμα. Στο μείζον ζήτημα των υποκλοπών, αποκαλύφθηκε ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε παρανόμως ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όχι μόνο. Οφείλαμε να κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας. Δεν ήταν “επιλογή”, αλλά καθήκον μας. Ήταν υποχρέωσή μας απέναντι στους δημοκρατικούς θεσμούς».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Πριν κλείσει η Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να καταθέσει ένα νομοθέτημα, μια Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, που θα βάζει “στοπ” τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, όπως και της επαγγελματικής στέγης και των αγροτικών εκμεταλλεύσεων έστω μέχρι τις εκλογές. Αυτή τη στιγμή, η κοινωνία βιώνει σειρά κρίσεων “με σφραγίδα Μητσοτάκη”, όπως η κρίση ακρίβειας-αισχροκέρδειας και η ενεργειακή κρίση, που έχουν απομυζήσει τη μεσαία τάξη και συνολικά την ελληνική κοινωνία. Δεν ξέρω που βλέπουν την ανάπτυξη, αλλά η εικόνα στην κοινωνία είναι τελείως διαφορετική από εκείνη που φαντάζεται η Ν.Δ.».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα