23/12/2020

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Αντιπερισπασμός για να κρυφτεί η πολλαπλή αποτυχία της Ν.Δ. το υποτιθέμενο σκάνδαλο»

«Ο αντιπερισπασμός από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρος και πολύ φτηνός μάλιστα» δήλωσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Από τις Έξι” σχετικά με τα όσα φέρεται ότι προσάπτονται σε στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας προσέθεσε:

«Ακούτε τι λέει η κοινωνία, ακούτε τι αναφέρει η αγορά, ακούσατε τι αναφέρουν οι έμποροι, και βλέπουμε την επόμενη στιγμή, αφού η κοινωνία βράζει, αφού τα καταστήματα δεν ξέρουν αν θα καταφέρουν να αντέξουν την κρίση, αφού οι συμπολίτες μας ζουν στην αβεβαιότητα, έρχεται ένα άλλο υποτιθέμενο σκάνδαλο».

Αναφερόμενος στο θέμα της σχετικής τροπολογίας ο κ. Σαρακιώτης δήλωσε:

«Ποια είναι υποτίθεται η πηγή του σκανδάλου; Η τροπολογία που έφερε πριν από 3 χρόνια ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ξεχνάει όμως η Νέα Δημοκρατία ότι υπερψήφισε αυτή την τροπολογία. Όπως την υπερψήφισε και το ΚΙ.ΝΑΛ., όπως την υπερψήφισε και η Ένωση Κεντρώων, όπως την υπερψήφισε και το Ποτάμι. Κι όχι μόνο υπερψήφισε την τροπολογία, αλλά σε πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις αρχές του 2020 έφερε και την παράταση της ισχύος των όσων προβλέπονταν σε αυτή για τα καταστήματα duty free».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε ότι θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να είχε γίνει μία αντίστοιχη συζήτηση και στο παρελθόν αναφέροντας ότι:

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να κάναμε αυτή τη συζήτηση και πριν κάποιους μήνες όταν εμφανίστηκαν emails, στα οποία δεν αναφέρονταν απλά ονόματα, αλλά που έστελνε ο CEO της Novartis προς τον κ. Μητσοτάκη απευθείας και του κανόνιζε γεύματα με επιχειρηματίες. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μιλήσουμε για mails όταν εμφανίστηκε στη δικογραφία για τη Novartis, να στέλνονται απευθείας από τον κ. Φρουζή προς τον κ. Γεωργιάδη που του έλεγε “θα κάνεις αυτό και θα κάνεις εκείνο”. Ήταν απευθείας αλληλογραφία μεταξύ τους όχι φήμες και απλές αναφορές όπως σήμερα. Τότε όμως δεν άκουσα σε κάποιο κανάλι να περιγράφονται αυτά.»

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας κάλεσε τη συνάδελφο του στη Νέα Δημοκρατία να προσέχουν τι ψηφίζουν καθώς δεν είναι λογικό αυτό το οποίο υπερψηφίζουν πριν να το χαρακτηρίζουν ως σκάνδαλο μετέπειτα, λέγοντας τα εξής:

«Ο κ. Χρυσοχοΐδης ψήφιζε τα μνημόνια αλλά δε τα διάβαζε, εσείς μου λέτε τώρα ότι ψηφίζετε τροπολογίες και δεν καταλαβαίνετε τι γράφουν. Εκεί στη Νέα Δημοκρατία διαβάστε λίγο για να ξέρετε τι ψηφίζετε, και όταν τα ψηφίζετε να μη λέτε μετά ότι είναι σκάνδαλο».  

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: “Η επέκταση στα 12 ν.μ. στο Ιόνιο είναι η μεγαλύτερη επιβεβαίωση της πολιτικής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 παρέθεσε συνέντευξη ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. σήμερα πανηγυρίζει για το ίδιο πράγμα που πριν από 2 χρόνια μας αποκαλούσε προδότες”

Στο ραδιοφωνικό σταθμό ΛΑΜΙΑ FM1 και το καθημερινό Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απόστολο Έλληνα και την Παρασκευή Τσιαχρή, σχολίασε την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα (21/01) καθώς και ανέπτυξε τις πρόσφατες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις του, ο Βουλευτής Φθιώτιδας...

Διαβάστε Περισσότερα

Φωτίου – Σαρακιώτης: «Η Κυβερνητική ανικανότητα στερεί ακόμη και το ΤΕΒΑ από τους ευάλωτους πολίτες»

Σε πολλές Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων είναι και Φθιώτιδα, εν μέσω περιόδου πανδημίας και κατάρρευσης του εισοδήματος μεγάλης μερίδας του πληθυσμού και κυρίως των πιο ευάλωτων συμπολιτών, εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει καμία διανομή τροφίμων και...

Διαβάστε Περισσότερα