14/07/2022

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Αφωνία για την πανευρωπαϊκή πρωτιά στο κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις και συνέχιση της λασπολογίας από τον κ. Μητσοτάκη»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» με τον Κώστα Λασκαράτο εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα ζητήματα της επικαιρότητας, σχολιάζοντας αρχικά:

«Είναι αστείο να ρωτάει ο κ. Μητσοτάκης “που είναι ο κ. Τσίπρας”. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κρυβόταν επί 1,5 χρόνο, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον καλούσε σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε γίνει “λαγός”. Ο κ. Μητσοτάκης, τον οποίο ψάχναμε προεκλογικά όλο το 2019 να κάνει debate και βρήκε 1.000.000 δικαιολογίες επειδή φοβόταν να σταθεί απέναντι στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Βερναρδάκης απέσυρε το άκρως καταδικαστέο βίντεο, το οποίο είχε αναρτήσει, ζητώντας συγγνώμη, ενώ όλοι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη αναφορά. Τί άλλο πρέπει να συμβεί; Να λιθοβοληθεί στο Σύνταγμα;»

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι υπάρχουν μείζονα ζητήματα, για τα οποία η Ν.Δ. αποφεύγει να απαντήσει υπεκφεύγοντας συστηματικά να λογοδοτήσει στους πολίτες. Όπως συγκεκριμένα τόνισε:

«Δεν θα πουν λέξη τα στελέχη της Ν.Δ. για το φιάσκο του TurkAegean; Δεν είναι σημαντικό γεγονός ότι η Τουρκία κέρδισε με την οικονομική διπλωματία ό,τι δεν μπορούσε να επιτύχει επί τόσες δεκαετίες με τα όπλα; Παράπεσε η διαφήμιση για “Τουρκικό Αιγαίο” στους Financial Times; Η Κυβέρνηση δεν απαντά σε τίποτα από τα μείζονα και προτιμά να κρύβεται πίσω από τον κ. Βερναρδάκη. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι η ακριβότερη χώρα πανευρωπαϊκά στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για τις επιχειρήσεις το α΄ τρίμηνο αυτό το κόστος τριπλασιάστηκε! Έτσι “στηρίζει” τις επιχειρήσεις η Κυβέρνηση; Δεν μας απασχολεί η ακρίβεια; Δεν μας απασχολεί ότι κλείνουν επιχειρήσεις; Δεν μας απασχολεί ότι η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατ. κατοίκους στην Ε.Ε.; Ο κ. Μητσοτάκης ταύτισε με χυδαίο τρόπο τους εμπρηστές της Real News με μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αυτοί, που εξελέγησαν με το δόγμα “νόμος και τάξη”, επί διακυβερνήσεώς τους δολοφονούνται δημοσιογράφοι και πραγματοποιούνται εμπρηστικές επιθέσεις σε ΜΜΕ. Ψάχνοντας το νόμο και την τάξη, τους δολοφόνους του Καραϊβάζ, εν τέλει γίναμε Far West…»

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε σχετικά με την υπόθεση της αποφυλάκισης του κ. Λιγνάδη:

«Ο βιαστής κ. Λιγνάδης και διορισθείς από τον κ. Μητσοτάκη στο Εθνικό Θέατρο μένει ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη. Νιώθουν περήφανοι στη Ν.Δ. που ένας καταδικασθείς βιαστής μένει ελεύθερος; Γιατί δε μιλάει κανείς τους; Προσωπικά νιώθω ντροπή».

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιείται στη Βουλή, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Α.Ε.Ι., επισημαίνοντας:

«Έχετε δει τι λέει η ακαδημαϊκή κοινότητα για το νομοσχέδιο, που έφερε προς συζήτηση η κα Κεραμέως; Οι Πρυτάνεις, αλλά και 1.000 ακαδημαϊκοί μέσω επιστολής τους, ασκούν σκληρή κριτική στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και η Κυβέρνηση αναφέρεται σε “αδιευκρίνιστες” έρευνες και σε “αποδοχή”! Δεν γνωρίζουν οι Καθηγητές στα Πανεπιστήμια και οι Ερευνητές και γνωρίζουν τα διάφορα γκάλοπ, που επικαλείστε;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης και Γ. Βασιλειάδης ομιλητές σε εκδήλωση στο Αγρίνιο

Η πόλη του Αγρινίου ήταν ο επόμενος σταθμός των εκδηλώσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία με θέμα «Δικαιοσύνη Παντού – 6 εθνικές προτεραιότητες». Ομιλητές της εκδήλωσης της Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. Αιτωλοακαρνανίας ήταν ο Αναπληρωτής Γραμματέας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση γυρνά τη δημόσια υγεία 40 χρόνια πίσω»

«Την ώρα που η πανδημία είναι ακόμη εδώ και οι προειδοποιήσεις του επιστημονικού κόσμου για έγκαιρη προετοιμασία απέναντι στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων αυξάνονται, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. καταργεί τη μεγαλύτερη δημοκρατική και προοδευτική τομή της χώρας, δηλαδή όσα...

Διαβάστε Περισσότερα

Τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. εκπροσώπησε ο Γ. Σαρακιώτης στην Επέτειο του Γοργοποτάμου

Την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκπροσώπησε ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα και Τεχνολογία και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης στην Επέτειο...

Διαβάστε Περισσότερα