14/07/2022

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Αφωνία για την πανευρωπαϊκή πρωτιά στο κόστος ενέργειας για τις επιχειρήσεις και συνέχιση της λασπολογίας από τον κ. Μητσοτάκη»

Στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις έξι» με τον Κώστα Λασκαράτο εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα ζητήματα της επικαιρότητας, σχολιάζοντας αρχικά:

«Είναι αστείο να ρωτάει ο κ. Μητσοτάκης “που είναι ο κ. Τσίπρας”. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος κρυβόταν επί 1,5 χρόνο, όταν ο τότε Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον καλούσε σε debate για τη Συμφωνία των Πρεσπών και είχε γίνει “λαγός”. Ο κ. Μητσοτάκης, τον οποίο ψάχναμε προεκλογικά όλο το 2019 να κάνει debate και βρήκε 1.000.000 δικαιολογίες επειδή φοβόταν να σταθεί απέναντι στον κ. Τσίπρα. Ο κ. Βερναρδάκης απέσυρε το άκρως καταδικαστέο βίντεο, το οποίο είχε αναρτήσει, ζητώντας συγγνώμη, ενώ όλοι στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχουμε καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη αναφορά. Τί άλλο πρέπει να συμβεί; Να λιθοβοληθεί στο Σύνταγμα;»

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε ότι υπάρχουν μείζονα ζητήματα, για τα οποία η Ν.Δ. αποφεύγει να απαντήσει υπεκφεύγοντας συστηματικά να λογοδοτήσει στους πολίτες. Όπως συγκεκριμένα τόνισε:

«Δεν θα πουν λέξη τα στελέχη της Ν.Δ. για το φιάσκο του TurkAegean; Δεν είναι σημαντικό γεγονός ότι η Τουρκία κέρδισε με την οικονομική διπλωματία ό,τι δεν μπορούσε να επιτύχει επί τόσες δεκαετίες με τα όπλα; Παράπεσε η διαφήμιση για “Τουρκικό Αιγαίο” στους Financial Times; Η Κυβέρνηση δεν απαντά σε τίποτα από τα μείζονα και προτιμά να κρύβεται πίσω από τον κ. Βερναρδάκη. Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη είναι η ακριβότερη χώρα πανευρωπαϊκά στο κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ για τις επιχειρήσεις το α΄ τρίμηνο αυτό το κόστος τριπλασιάστηκε! Έτσι “στηρίζει” τις επιχειρήσεις η Κυβέρνηση; Δεν μας απασχολεί η ακρίβεια; Δεν μας απασχολεί ότι κλείνουν επιχειρήσεις; Δεν μας απασχολεί ότι η χώρα μας είναι πρώτη σε θανάτους ανά εκατ. κατοίκους στην Ε.Ε.; Ο κ. Μητσοτάκης ταύτισε με χυδαίο τρόπο τους εμπρηστές της Real News με μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.. Αυτοί, που εξελέγησαν με το δόγμα “νόμος και τάξη”, επί διακυβερνήσεώς τους δολοφονούνται δημοσιογράφοι και πραγματοποιούνται εμπρηστικές επιθέσεις σε ΜΜΕ. Ψάχνοντας το νόμο και την τάξη, τους δολοφόνους του Καραϊβάζ, εν τέλει γίναμε Far West…»

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε σχετικά με την υπόθεση της αποφυλάκισης του κ. Λιγνάδη:

«Ο βιαστής κ. Λιγνάδης και διορισθείς από τον κ. Μητσοτάκη στο Εθνικό Θέατρο μένει ελεύθερος, παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε σε 12ετή κάθειρξη. Νιώθουν περήφανοι στη Ν.Δ. που ένας καταδικασθείς βιαστής μένει ελεύθερος; Γιατί δε μιλάει κανείς τους; Προσωπικά νιώθω ντροπή».

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στη συζήτηση, η οποία πραγματοποιείται στη Βουλή, αναφορικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα Α.Ε.Ι., επισημαίνοντας:

«Έχετε δει τι λέει η ακαδημαϊκή κοινότητα για το νομοσχέδιο, που έφερε προς συζήτηση η κα Κεραμέως; Οι Πρυτάνεις, αλλά και 1.000 ακαδημαϊκοί μέσω επιστολής τους, ασκούν σκληρή κριτική στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και η Κυβέρνηση αναφέρεται σε “αδιευκρίνιστες” έρευνες και σε “αποδοχή”! Δεν γνωρίζουν οι Καθηγητές στα Πανεπιστήμια και οι Ερευνητές και γνωρίζουν τα διάφορα γκάλοπ, που επικαλείστε;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Ν. Παππάς-Χ. Γιαννούλης-Γ. Σαρακιώτης: «Νέος εκτροχιασμός τρένου, 200 ακόμα επιβάτες βίωσαν την κατάρρευση του σιδηροδρόμου με ευθύνη των Μητσοτάκη – Καραμανλή»

Δήλωση του Τομεάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Νίκου Παππά, του Αναπληρωτή Τομεάρχη Χρήστου Γιαννούλη και του Αναπληρωτή Τομεάρχη Έρευνας και Τεχνολογίας και Βουλευτή Φθιώτιδας, Γιάννη Σαρακιώτη για τον εκτροχιασμό τρένου στη...

Διαβάστε Περισσότερα