04/07/2024

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Η διαγραφή Αυγενάκη είναι άλλο ένα “κάνε στην άκρη να ξεχαστεί”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων της πολιτικής επικαιρότητας.

Όπως αρχικά επεσήμανε ο κ. Σαρακιώτης: «Οι ατέρμονες συζητήσεις περί Κεντροαριστεράς έχουν κουράσει τους πολίτες. Οφείλουμε να ασκούμε τεκμηριωμένη και δίκαιη αντιπολίτευση και αυτό πράττουμε ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Ακούμε διαρκώς για τις “φοβερές επενδύσεις της Ν.Δ.” και προ ολίγου διάβαζα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο: “Cisco: Γιατί φεύγει από τη Θεσσαλονίκη”. H Cisco ήρθε το 2021 μετά βαΐων και κλάδων και υπήρχαν αναρτήσεις με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Πιερρακάκη να πανηγυρίζουν υπογράφοντας για το Κέντρο Καινοτομίας της Cisco… Το 2024 έφυγε! Χθες, ήμουν στη Λάρυμνα. Ένα εργοστάσιο, το οποίο είναι το μοναδικό που παράγει νικέλιο στην Ε.Ε., κλείνει με απόφαση της Ν.Δ.. Πριν 2 χρόνια, τον Αύγουστο του 2022, σταμάτησε πλήρως η παραγωγή και αναρωτιέται κανείς: Ποιο είναι το αναπτυξιακό μοντέλο, που προτείνουν τα στελέχη της Ν.Δ.; Οι ρίζες των προβλημάτων της ΛΑΡΚΟ είναι βαθιές και ξεκινούν όταν ο πατέρας του μέχρι πρότινος Υπουργού της Ν.Δ. κ. Σκρέκα διορίστηκε Πρόεδρος στην εταιρεία και έπειτα διόρισε τη νύφη του (σύζυγο του Υπουργού) και τον συμπέθερό του (πεθερό του Υπουργού). Η δε πρώτη ενέργειά του ήταν να αυξήσει το μισθό του από τα 7.000 ευρώ στα 9.000. Οι ευθύνες για την κατάσταση της ΛΑΡΚΟ έχουν ονοματεπώνυμο και μπορεί οποιοσδήποτε να ρωτήσει τα στελέχη της Ν.Δ. τα οποία, μέχρι το 2019, επισκέπτονταν συνεχώς το εργοστάσιο και έκτοτε δεν ξαναπάτησαν το πόδι τους».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις υπογραμμίζοντας: «Ο στόχος είναι η αναδιοργάνωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Κρατάμε την πρωτιά του κόμματος στις κρίσιμες ηλικίες 18-24 και 25-35, όπως και την πρωτοποριακή και άκρως δημοκρατική διαδικασία επιλογής Ευρωψηφοδελτίου με την επιλογή των 35 εκ των 42 υποψηφίων μέσω εκλογών, ενώ αναδείχθηκαν νέα και πολύ αξιόλογα στελέχη. Πλέον προχωράμε για να υλοποιήσουμε αυτά, για τα οποία μας επέλεξε ο ελληνικός λαός. Αν κάποιος δε νιώθει ότι αντιπροσωπεύεται από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, κανείς δε θα τον κρατήσει. Όμως, στα κόμματα, υπάρχουν συμφωνίες, διαφωνίες και συγκρούσεις, όπως συμβαίνει και στις οικογένειες. Είναι κακό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για την καλύτερη πορεία του κόμματος; Έχει γίνει ποτέ θέμα στη χώρα μας η αλλαγή επιτελείου ενός Πρωθυπουργού ή ενός Προέδρου κόμματος; Ποτέ στο παρελθόν! Ο κάθε Πρόεδρος επιλέγει το περιβάλλον και τους συνεργάτες του. Γιατί τόσος χαμός επειδή ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία άλλαξε δύο συνεργάτες του;»

Ακολούθως, η συζήτηση επεκτάθηκε στο περιστατικό άσκησης βίας του Λευτέρη Αυγενάκη εναντίον εργαζομένου στο αεροδρόμιο, με τον κ. Σαρακιώτη να σχολιάζει σκωπτικά την υποτιθέμενη «αποφασιστικότητα» και «ευαισθησία» του κ. Μητσοτάκη σημειώνοντας: «Αν δεν υπήρχε βίντεο, ο κ. Μητσοτάκης θα είχε αποδεχτεί τη συμπεριφορά του κ. Αυγενάκη. Τώρα, που υπάρχει βίντεο, δε σηκώνει μύγα στο σπαθί του!» Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Όταν ο κ. Αυγενάκης αποκαλούσε “κοπριές” τους αγρότες, ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε “αντανακλαστικά”; Όταν απειλούσε τους πολίτες της Θεσσαλίας ότι “αν δεν ψηφίσετε Αγοραστό, θα καθυστερήσουν οι ενισχύσεις” και καταθέσαμε, με τον Βασίλη Κόκκαλη, μηνυτήρια αναφορά, τότε ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε “αντανακλαστικά”; Πιστεύει κάποιος ότι σε 3 χρόνια ο κ. Αυγενάκης δε θα είναι και πάλι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις εκλογές; Θα πόνταρε κάποιος έστω και 1 ευρώ; Είναι άλλο ένα “κάνε στην άκρη να ξεχαστεί”, όπως είχε προτρέψει ο κ. Μητσοτάκης τον κ. Νίκο Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος δικαζόταν για βιασμό ανήλικου αγοριού και το κατέθεσε ο ίδιος στο δικαστήριο».

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης στη Βουλή: «Όσο οι μεγαλοτραπεζίτες κάνουν business με τις πλάτες της Κυβέρνησης, οι μικρομεσαίοι δεν μπορούν να περάσουν ούτε απ’ έξω από τις τράπεζες»

Επί της σύμβασης συγχώνευσης της Τράπεζα Αττικής με την Παγκρήτια, η οποία «έρχεται υπό το μανδύα της ανάγκης θεμελίωσης ενός 5ου τραπεζικού πυλώνα, αλλά την ίδια στιγμή προκαλεί πολλά εύλογα ερωτηματικά», τοποθετήθηκε στη Βουλή ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Η κοινωνία αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων και οφείλουμε να την αφουγκραστούμε”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα Παραπολιτικά FM 90.1 και την εκπομπή Μπρα ντε φερ με τους Χριστίνα Κοράη και Δημήτρη Τάκη, είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα ο βουλευτής Φθιώτιδας και συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη προς Τσιάρα: «Γιατί δεν εντάξατε τη Φθιώτιδα στους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias”;»

Για ποιο λόγο δεν εντάχθηκε η Φθιώτιδα στους άμεσους δικαιούχους αποζημιώσεων για “Daniel” και “Elias” και πότε θα λάβει χώρα η πίστωση των οικονομικών ενισχύσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων αγροτών ολόκληρης της περιοχής, ρωτά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης...

Διαβάστε Περισσότερα