04/01/2022

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Κερδισμένη μάχη με πάνω από 20.000 ανθρώπινες απώλειες μόνο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να υπάρξει»

«Κερδισμένη μάχη με πάνω από 20.000 ανθρώπινες απώλειες μόνο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να υπάρξει. Πουθενά αλλού!» δήλωσε μεταξύ άλλων στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «…από τις έξι» (04/01) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

Κληθείς να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο παράτασης του χρόνου επανέναρξης της λειτουργίας των σχολικών μονάδων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας, μεταξύ άλλων τόνισε ότι:

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι θέλουμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά με ανοιχτά τα σχολεία. Αυτό είναι κάτι το κοινά αποδεκτό και κοινή πεποίθηση όλων. Από εκεί και πέρα άκουσα τον κ. Ρωμανό να επικαλείται τους ειδικούς εμπειρογνώμονες. Εγώ χθες άκουσα ένα μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, τον κ. Βατόπουλο να αναφέρει και να αντιλαμβάνεται με έκπληξη ότι μόλις χθες άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση στην Επιτροπή. Άρα, η γνώμη των ειδικών δεν εισακούεται από την Κυβέρνηση και τρανή απόδειξη είναι η χθεσινή τοποθέτηση μέλους της»

Συνεχίζοντας για το θέμα της διαχείρισης της πανδημικής κρίσης και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κ. Σαρακιώτης συμπλήρωσε τα εξής:

«Βιώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, το απαράδεκτο και πρωτοφανές πρωτόκολλο της κας Κεραμέως, του να νοσήσει δηλαδή το 50% συν 1 των παιδιών ενός τμήματος προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Και τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό το πρωτόκολλο; Η βούληση της Κυβέρνησης, να λέει επικοινωνιακά και μόνο ότι, έχουμε ανοιχτά σχολεία, αλλά να έχουμε πλήρη διασπορά του ιού στη μαθητική κοινότητα, να λειτουργούν τμήματα με ένα ή δύο παιδιά στην τάξη αφού οι γονείς φοβούνται και δεν τα στέλνουν στα σχολεία τους.»

Επιπροσθέτως, ο Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τόνισε το γεγονός ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διακρίνεται συνεχώς για τις αρνητικές πρωτιές που καταγράφει η χώρα, αναφέροντας τα εξής:

«Δε μπορώ να αντιληφθώ πώς βγαίνουν τα Κυβερνητικά στελέχη και αλληλοσυγχαίρονται και λένε τι εξαιρετική Κυβέρνηση που έχουμε, όταν καταγράφουμε διαρκώς αρνητικές πρωτιές σε όλους τους τομείς. Αρνητικές πρωτιές στην απώλεια ανθρωπίνων ζωών ανά 1 εκατ. κατοίκων, αρνητικές πρωτιές στα κρούσματα ανά 1 εκατ. κατοίκων. Στον οικονομικό τομέα, αρνητική πρωτιά στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και 5η ακριβότερη τιμή βενζίνης σε ολόκληρο τον κόσμο», ενώ προσέθεσε ότι:

«Η χώρα μας, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο βιώνει μία πρωτοφανή κρίση και τα Κυβερνητικά στελέχη, αντί να ακούν τους ειδικούς, αντί να ακούν τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης, απλά πανηγυρίζουν για το πόσες φορές εν τέλει έχουν κερδίσει την πανδημία ή να διατυπώνουν αντιεπιστημονικές απόψεις, όπως αυτές του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη ότι, σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει η πανδημία! Βέβαια, την πανδημία την είχαμε κερδίσει πολλές φορές από πέρυσι ακόμη, όπως μας είχε ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης, με τις νίκες και τις δάφνες αυτών των επιτυχιών να τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Φθιώτιδας, αφού όπως τόνισε η εμπορική κίνηση στην αγορά της περιοχής δεν ήταν η αναμενόμενη κατά την περίοδο των εορτών, ενώ ανέδειξε για μία ακόμη φορά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας και τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι:

«Θα ήταν καλό να εστιάσουμε όλοι στα περιφερειακά νοσοκομεία και να δούμε τι συμβαίνει εκεί. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για παράδειγμα, την προηγούμενη χρονιά παραιτήθηκαν 28 γιατροί. Αντί δηλαδή να ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γιατροί αποχωρούν από αυτό.», ενώ κλείνοντας υπενθύμισε για πολλοστή φορά ότι από τις επτά (7) κλίνες Μ.Ε.Θ. που χορηγήθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέχρι και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία!

Αρχείο δελτίων τύπου

Ομιλία Σαρακιώτη για το φορολογικό νομοσχέδιο και για τροπολογία για ΛΑΡΚΟ

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε επί του φορολογικού νομοσχεδίου ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης, μάλιστα, κατέθεσε τροπολογία, μαζί με ακόμη 6...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει - αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. υποσχόταν μόνο φοροελαφρύνσεις και σήμερα ετοιμάζεται για φοροεπιδρομή”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος με τη δημοσιογράφο Λένα Παράσκευα σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ο Αλέξης Τσίπρας...

Διαβάστε Περισσότερα