07/07/2023

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Οι “γρήγορες ενέργειες” που υποσχόταν ο κ. Μητσοτάκης για τη Δημόσια Υγεία το 2019 μετατρέπονται σε στόχο για το 2027!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και την Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως αρχικά ανέφερε όσον αφορά την επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης της Ν.Δ.:

«Τα επιδόματα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. είχαν αποδοχή από την κοινωνία, όπως φάνηκε από το εκλογικό αποτέλεσμα  αλλά μιλώντας για συνέπεια, ας θυμηθούμε τι έλεγε ο κ. Μητσοτάκης μέχρι το 2019: “Οι Έλληνες θέλουν δουλειά και αξιοπρέπεια […] Θα δώσουμε ευκαιρίες απασχόλησης και όχι επιδόματα ανέχειας”. Σήμερα όλοι οι Βουλευτές της Ν.Δ. πανηγυρίζουν για το Youth Pass και τη θεσμοθέτηση νέων επιδομάτων. Αυτή είναι η “ανάπτυξη”, που ονειρεύεται η Ν.Δ.; Για όποιο πρόβλημα προκύπτει θα θεσπίζει ένα νέο επίδομα;»

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης επεκτάθηκε στα θέματα της Υγείας τονίζοντας: «Κατά την πρώτη κυβερνητική θητεία της Ν.Δ., τα στελέχη της, για κάθε πρόβλημα που ανέκυπτε, κατηγορούσαν το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ότι “δεν πρόλαβε” να επιλύσει τα ζητήματα. Σήμερα αντιστρέφω το ερώτημα: Επί 4 χρόνια, μεταξύ 2019-2023, δεν πρόλαβε να κάνει τίποτα η Ν.Δ. με το ΕΚΑΒ; Χωρίς μνημόνια, χωρίς περιορισμούς και με το ΔΝΤ και την ΕΕ να προτρέπουν να δαπανήσουμε χρήματα για τη δημόσια υγεία. Το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ν.Δ.: -12.000 υγειονομικοί, να πεθαίνει κόσμος στις καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων και κάτοικοι του Καστελόριζου να μεταφέρονται στην Τουρκία για να νοσηλευτούν σε νοσοκομείο. Έτσι θα προσελκύσουμε τουρίστες; Αυτή είναι η “εθνική υπερηφάνεια”, που γεννά η πολιτική της Ν.Δ.; Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και ο Παύλος Πολάκης λοιδορούνταν επειδή στο “νούμερο 1” τουριστικό προορισμό, στη Σαντορίνη, άνοιξε το Γενικό Νοσοκομείο, όταν οι προκάτοχοί του ήθελαν να το πουλήσουν και να το μετατρέψουν σε ξενοδοχείο! Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στις προγραμματικές δηλώσεις του 2019: “Να προσφέρουμε καλή δημόσια υγεία” και “όλα αυτά θα τα υπηρετήσουμε με γρήγορες ενέργειες”. Οι “γρήγορες ενέργειες” του 2019 μετατρέπονται σε στόχο για μετά το 2023».

Μάλιστα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε και στο παράδειγμα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας υπογραμμίζοντας: «Παραδώσαμε, το 2019, 6 παιδιάτρους και σήμερα έχουμε 1. Παραδώσαμε 7 πνευμονολόγους και σήμερα έχουμε 1. Η ευθύνη βαραίνει την Κυβέρνηση της Ν.Δ. καθώς, παρά το γεγονός ότι περάσαμε μία πανδημία και είχαμε απώλεια δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών, δεν είχε ποτέ τη βούληση να στηρίξει ουσιαστικά το Ε.Σ.Υ.. Σήμερα προχωρά σε “μπαλώματα” για να διορθωθεί η κατάσταση, τη στιγμή που κυβερνά ήδη 4 χρόνια».

Ο κ. Σαρακιώτης, σχετικά με την προεκλογική σπέκουλα της Ν.Δ. για τη Θράκη, σημείωσε: «Μετά από όλη αυτή τη λάσπη και τις κατηγορίες από τη Ν.Δ., αναμένουμε πλέον να ληφθούν μέτρα. Θα έχουμε απελάσεις διπλωματών; Ποιες κινήσεις θα κάνει η Ν.Δ. για το Τουρκικό Προξενείο, αφού θεωρεί ότι παρεμβαίνει ευθέως στην πολιτική ζωή της χώρας μας; Ή απλά δημιούργησαν προεκλογικά ένα θέμα και τώρα το ξέχασαν;»

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε αναφορικά με το θέμα του ιδιωτικού χρέους: «Δεν ακούσαμε τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Είναι ένα μείζον ζήτημα, το οποίο απασχολεί την ελληνική κοινωνία, καθώς έχει συρρικνωθεί η αγοραστική δύναμη, έχουν εκτοξευτεί τα επιτόκια και έχουν αυξηθεί οι οφειλές των ιδιωτών προς τις τράπεζες, τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία. Αυτή η εικόνα προφανώς δεν αποτελεί δείγμα “ανάπτυξης” και δεν είναι δυνατόν ο Πρωθυπουργός να μη λέει κουβέντα στις προγραμματικές δηλώσεις. Επίσης, για το θέμα της ακρίβειας, δεν μπορεί να αποτελεί απάντηση ότι “θα παραταθεί το Market Pass” και “θα εισαχθεί Youth Pass”. Το πρόγραμμα της Ν.Δ. αναφέρεται σε “επαναφορά και διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%” και αναρωτιέμαι: Επί 2 χρόνια, που ο πληθωρισμός βρισκόταν στα 10-14% και υποστήριζαν ότι “η κρίση είναι εξωγενής”, γιατί δεν το έχουν πράξει; Για τα μεγάλα ζητήματα δεν ακούσαμε τίποτα από τον κ. Μητσοτάκη». Μάλιστα, στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. περί υποτιθέμενης μείωσης φόρων και ελάφρυνσης των ελευθέρων επαγγελματιών, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε το παράδειγμα των ασφαλιστικών εισφορών. Όπως ανέφερε: «Αυξήσατε τις ασφαλιστικές εισφορές κατά 10% από 1/1/2023 για αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες».

Όσον αφορά τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Υπάρχει συγκεκριμένος οδικός χάρτης και θα τηρηθεί από το σύνολο των υποψηφίων. Στην Κεντρική Επιτροπή, το επόμενο Σαββατοκύριακο, θα τεθούν οι υποψηφιότητες και θα κινηθούν άπαντες όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος. Οι διαδικασίες προχωρούν ομαλά, σύμφωνα με τις διαδικασίες που έχουν οριστεί. Είναι λογικό να γίνεται κριτική μετά από μια τέτοιας έκτασης ήττα αλλά, από εκεί και πέρα, θυμόμαστε όλοι τι συνέβη σε αντίστοιχες περιπτώσεις διαδοχής στα υπόλοιπα κόμματα».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης είχε ένα σύντομο διάλογο με τον εκπρόσωπο του κόμματος της Ελληνικής Λύσης υπογραμμίζοντας: «Γιατί δεν ρωτάτε τη Ν.Δ. αναφορικά με την πρότασή σας για την Εξεταστική για τις Πρέσπες; Υποτίθεται ότι θα την ακύρωναν, αλλά αυτό ξεχάστηκε τα τελευταία 4 χρόνια και την υπερασπίζονται σήμερα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα