06/05/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Στην Ευρώπη μείωσαν τη χρήση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά στην Ελλάδα η Ν.Δ. την αύξησε κατά 12%”

Την επικαιρότητα σχολίασε στην εκπομπή “Επί του Πιεστηρίου” του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βίντεο και σημεία των τοποθετήσεων του.

Γιατί η ΔΕΠΑ προμηθεύεται φυσικό αέριο σε τιμές υψηλότερες κατά 30% σε σχέση με τη Βουλγαρία; Ας μας απαντήσει ο κ. Σκρέκας, αφού τελειώσει με τις σοφές συμβουλές όπως “να κλείνουμε το θερμοσίφωνα”.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, το 2021, μείωσαν τη χρήση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά στην Ελλάδα η Ν.Δ. αύξησε τη χρήση κατά 12%. Όταν η Ευρώπη κινούταν προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να κινηθεί αντίστροφα και τώρα πληρώνουν το λογαριασμό οι πολίτες.

Όλα τα ΜΜΕ παγκοσμίως αναφέρονται σε μείωση 40% στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος σε Ισπανία και Πορτογαλία μετά την πρωτοβουλία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών. Ο κ. Μητσοτάκης τί έκανε στη Σύνοδο της Ε.Ε.; Είχε άλλες έγνοιες; Μιλούσε με Ευρωβουλευτές για να διορίσει τον γιο του;

Η Ν.Δ. απώλεσε το δημόσιο έλεγχο της Δ.Ε.Η. πουλώντας το 17% της επιχείρησης και δημιούργησε συνθήκες ολιγοπωλίου στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτή την επιλογή Μητσοτάκη πληρώνουν σήμερα οι πολίτες.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα