31/07/2021

Γ. Σαρακιώτης στην ITN – Ελληνικός Τουρισμός: “Η Ν.Δ. επιφυλάσσει στήριξη αποκλειστικά σε αξιόχρεες επιχειρήσεις”

Σε σύντομη δήλωση στην εφημερίδα ΙΤΝnews – Ελληνικός Τουρισμός προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του σημείωσε:

“Είναι πραγματικά αδιανόητο κ. Καραχρήστο, λίγες μόλις ημέρες πριν την ψήφιση στη Βουλή της Σύμβασης Χρηματοδότησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κυβέρνησης, η ελληνική κοινωνία να μην γνωρίζει ουσιαστικά το περιεχόμενό της. Σχετικά με το κείμενο που κατατέθηκε, αυτό αποτελεί έναν κατάλογο δράσεων και έργων που πρόκειται να λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα χωρίς όμως να συνιστά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς επιπροσθέτως να έχει προϋπάρξει έστω και μια υποτυπώδης διαβούλευση με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας.

Αν γινόταν αυτό τότε οι συντάκτες του θα γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και βιώνουν μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις του τουρισμού, οι οποίες πλην εξαιρέσεων έμειναν εκτός ενισχύσεων από τα κρατικά προγράμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων, που δραστηριοποιούνται ιδίως στην Περιφέρεια και τυγχάνουν συνήθως οικογενειακές. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, προορίζονται αποκλειστικά για αξιόχρεες (bankable) επιχειρήσεις, όταν σύμφωνα και με ανακοίνωση του Ε.Β.Ε.Α., μόλις 15.000-25.000 μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από τις 840.000 περίπου έχουν σήμερα πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση. Έτσι, με βάση τα όσα λένε πρωτίστως, οι εκπρόσωποι της αγοράς, μόνο τα επενδυτικά σχέδια των ισχυρών παικτών όλων των κλάδων, δηλαδή όσων έχουν ήδη μεγάλα κεφάλαια και όσων οι προτάσεις πληρούν τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, θα έχουν πρόσβαση στην οικονομική στήριξη που απορρέει μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έχει άλλωστε δηλώσει ξεκάθαρα και ο αρμόδιος για τη διαχείριση του Ταμείου Υπουργός, ο κ. Σκυλακάκης λέγοντας “όποιος έχει λεφτά, θα πάρει λεφτά”. Συμπέρασμα: η Κυβέρνηση αφήνει με απόφασή της εκτός χρηματοδότησης στη συντριπτική τους πλειονότητα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και του χώρου του τουρισμού από τους πόρους του Ταμείου και επιλέγει αυτοί, να κατευθυνθούν μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Κανείς δεν μπορεί να λάβει σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Μητσοτάκη”

Στην εκπομπή “Επί του πιεστηρίου” και τον τηλεοπτικό σταθμό “Kontra Channel” είχε την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα (15/09) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Χατζηδάκης μας έλεγε το 2019 ότι θα πληρώνουμε φθηνότερο ρεύμα”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης αναζητά λύσεις σε άλλους χώρους γιατί δεν έχει πάγκο”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (31/08) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα