31/07/2021

Γ. Σαρακιώτης στην ITN – Ελληνικός Τουρισμός: “Η Ν.Δ. επιφυλάσσει στήριξη αποκλειστικά σε αξιόχρεες επιχειρήσεις”

Σε σύντομη δήλωση στην εφημερίδα ΙΤΝnews – Ελληνικός Τουρισμός προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του σημείωσε:

“Είναι πραγματικά αδιανόητο κ. Καραχρήστο, λίγες μόλις ημέρες πριν την ψήφιση στη Βουλή της Σύμβασης Χρηματοδότησης μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Κυβέρνησης, η ελληνική κοινωνία να μην γνωρίζει ουσιαστικά το περιεχόμενό της. Σχετικά με το κείμενο που κατατέθηκε, αυτό αποτελεί έναν κατάλογο δράσεων και έργων που πρόκειται να λάβουν χώρα το επόμενο διάστημα χωρίς όμως να συνιστά ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, χωρίς επιπροσθέτως να έχει προϋπάρξει έστω και μια υποτυπώδης διαβούλευση με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και τους παραγωγικούς φορείς της χώρας μας.

Αν γινόταν αυτό τότε οι συντάκτες του θα γνώριζαν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν και βιώνουν μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις του τουρισμού, οι οποίες πλην εξαιρέσεων έμειναν εκτός ενισχύσεων από τα κρατικά προγράμματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι μικρές επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων και ενοικιαζόμενων δωματίων, που δραστηριοποιούνται ιδίως στην Περιφέρεια και τυγχάνουν συνήθως οικογενειακές. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, προορίζονται αποκλειστικά για αξιόχρεες (bankable) επιχειρήσεις, όταν σύμφωνα και με ανακοίνωση του Ε.Β.Ε.Α., μόλις 15.000-25.000 μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, από τις 840.000 περίπου έχουν σήμερα πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση. Έτσι, με βάση τα όσα λένε πρωτίστως, οι εκπρόσωποι της αγοράς, μόνο τα επενδυτικά σχέδια των ισχυρών παικτών όλων των κλάδων, δηλαδή όσων έχουν ήδη μεγάλα κεφάλαια και όσων οι προτάσεις πληρούν τα αυστηρά τραπεζικά κριτήρια, θα έχουν πρόσβαση στην οικονομική στήριξη που απορρέει μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Το έχει άλλωστε δηλώσει ξεκάθαρα και ο αρμόδιος για τη διαχείριση του Ταμείου Υπουργός, ο κ. Σκυλακάκης λέγοντας “όποιος έχει λεφτά, θα πάρει λεφτά”. Συμπέρασμα: η Κυβέρνηση αφήνει με απόφασή της εκτός χρηματοδότησης στη συντριπτική τους πλειονότητα, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και του χώρου του τουρισμού από τους πόρους του Ταμείου και επιλέγει αυτοί, να κατευθυνθούν μόνο σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.”

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: «Σε μόλις 4 μήνες από το “ούτε ένας νέος φόρος” φθάσαμε στο “μόνο φόροι”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του νέου φορολογικού νομοσχεδίου και της αντιμετώπισης των...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Εξαπάτησαν τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοί που προεκλογικά λέγανε ‘’κανένας νέος φόρος’’

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 96.2 σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και ηχητικό των τοποθετήσεων του.  Βιώνουμε σήμερα την εξαπάτηση...

Διαβάστε Περισσότερα