04/04/2023

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Κατά την αντίληψη της Ν.Δ. υπάρχουν “πυροσβέστες δύο ταχυτήτων”»

Το αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών για την ένταξη των πυροσβεστικών υπαλλήλων στην κατηγορία των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης.

Στην επιστολή, την οποία επισυνάπτει στην κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο κ. Σαρακιώτης, οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι υπογραμμίζουν ότι εκτίθενται «σε καταστάσεις κινδύνου για τη ζωή ή τη σωματική τους ακεραιότητα, όπως είναι η έκθεσή τους σε ακραίες υψηλές ή και χαμηλές θερμοκρασίες, σε θορύβους, δονήσεις, σε ερεθιστικούς, τοξικούς, καρκινογόνους παράγοντες αλλά και ως προς το είδος της εργασίας που παρέχουν, που είναι βαριά χειρωνακτική σε συνεχή και εντατική βάση εργασία με υψηλή κατανάλωση ενέργειας υπό αντίξοες συνθήκες».

Μάλιστα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πυροσβεστών υπενθυμίζει ότι, με παλαιότερες νομοθετικές ρυθμίσεις, έχει απονεμηθεί δικαίως το σχετικό επίδομα σε περιπτώσεις, όπως οι υπηρετούντες στο Πυροσβεστικό Σώμα Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης με σχέση εργασίας δημοσίου δικαίου πενταετούς θητείας και οι υπηρετούντες Εποχικοί Πυροσβέστες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου είτε είναι μάχιμοι είτε είναι οδηγοί. Παράλληλα, το επίδομα έχει απονεμηθεί σε όσους υπηρετούν στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Ε.Μ.Α.Κ. και στις νεοσύστατες Ειδικές Μονάδες Δασικών Επιχειρήσεων (Ε.ΜΟ.Δ.Ε.).

Σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη: «Όπως είδαμε και στο πρόσφατο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, οι μάχιμοι και οι οδηγοί πυροσβεστικοί υπάλληλοι, που υπηρετούν σε πυροσβεστικούς σταθμούς και υπηρεσίες, ήταν κατά κύριο λόγο οι πρώτοι, οι οποίοι συνέδραμαν στις επιχειρήσεις και μάλιστα, υπήρξαν πολλοί εγκαυματίες από τις τάξεις τους. Το αίτημά τους να μην αντιμετωπίζονται ως “στελέχη β’ κατηγορίας” του Πυροσβεστικού Σώματος, λαμβάνοντας το επίδομα του βαρέος και ανθυγιεινού επαγγέλματος, είναι εύλογο και δίκαιο. Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., υπό εξαιρετικά αντίξοες δημοσιονομικά συνθήκες, είχε κάνει το πρώτο αναγκαίο βήμα για την αποκατάσταση αδικιών και την στήριξη του έργου της Πυροσβεστικής, με τη μονιμοποίηση 2.500 πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης, την εξίσωση ωραριακά 1.723 πυροσβεστών πενταετούς απασχόλησης με το μόνιμο πυροσβεστικό προσωπικό και την ενίσχυση με ακόμη 2.000 άτομα. Δυστυχώς, η σημερινή Κυβέρνηση, αντί να ενισχύσει περαιτέρω το Πυροσβεστικό Σώμα, έχει αναλωθεί σε μικροκομματικούς τακτικισμούς και μόνο».

Διαβάστε εδώ την αναφορά του Γιάννη Σαρακιώτη και εδώ την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών.

Αρχείο δελτίων τύπου

Με κλιμάκιο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. σε Δομοκό, Νέο Μοναστήρι και Ομβριακή ο Γιάννης Σαρακιώτης

Τον Δομοκό, το Νέο Μοναστήρι και την Ομβριακή επισκέφθηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης μαζί με τον συνυποψήφιό του Απόστολο Αγγελακόπουλο και μέλη της Ο.Μ. Δομοκού. Τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στο ΣΚΑΪ: «Η Ν.Δ. παίζει τζόκερ με την κοστολόγηση του προγράμματός της!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Καλημέρα», με τον Γιώργο Αυτιά, εμφανίστηκε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, παραθέτοντας τις θέσεις του κόμματός του για την οικονομία. Όπως αρχικά τόνισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου....

Διαβάστε Περισσότερα