18/05/2020

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μακάρι τα δάνεια και η προστασία της α’ κατοικίας των συμπολιτών μας να έχει την ίδια μεταχείριση από τις τράπεζες με τα δάνεια της Ν.Δ.»

Στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με ομιλία του στη Βουλή, σχολιάζοντας παράλληλα τη στάση της Ν.Δ. επί θεμάτων δικαιοσύνης.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των ομοδίκων σε κάθε δικόγραφο που κατατίθεται από 1/6/2020 δε μπορεί να υπερβαίνει τους 50, στηλιτεύοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει εμπόδια στο δικαίωμα του πολίτη να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον αποκλεισμό των νέων δικηγόρων από το θεσμό της παροχής νομικής βοήθειας στις ποινικές υποθέσεις, με τη νομοθέτηση του αριθμού των 10 τουλάχιστον παραστάσεων, ενώ αναρωτήθηκε αν η κυβερνητική πολιτική της αμφισβήτησης της νομικής επάρκειας των νέων δικηγόρων σχετίζεται με την πολυδιαφημισμένη καμπάνια του κ. Βρούτση περί brain gain και τον εμπαιγμό με τα voucher, όπου αμφισβητήθηκε ακόμη και η στοιχειώδης γνώση Η/Υ.

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέδεσε το εν λόγω νομοσχέδιο με την εν γένει στάση της Ν.Δ. ως προς τη δικαιοσύνη, αναφερόμενος στη γεμάτη ελιτίστικη ειρωνεία ανάρτηση του κ. Σκέρτσου λίγο πριν την Απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης να μην αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους δημόσια κριτική κατά της αγόρευσης της κας Εισαγγελέως, μπορεί να επηρέαζε πιθανώς την κρίση όχι μόνον του Προέδρου αλλά και των ενόρκων;» και προσέθεσε: «γιατί ένιωσε ο κ. Σκέρτσος την ανάγκη να προβεί σε δημόσιες νουθεσίες προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης;»

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Σαρακιώτης διερωτήθηκε γιατί ο κ. Σκέρτσος δεν είχε νιώσει παρόμοια ανάγκη να σχολιάσει την αποφυλάκιση του κ. Φλώρου της Energa ή την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία των κομμάτων, που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την Προεδρία της Ν.Δ. με υποσχέσεις ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματος, αλλά προς το παρόν το χρέος έχει αυξηθεί από τα 214 εκατ. ευρώ το 2016 στα 308 εκατ. σήμερα. Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας εξέφρασε την ευχή η κυβέρνηση της Ν.Δ. να επιδείξει την ίδια μέριμνα για τα δάνεια των συμπολιτών μας και την προστασίας της α’ κατοικίας τους, με εκείνη που επιδεικνύουν οι τράπεζες προς τα δικά της κόκκινα δάνεια, όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Στην Οίτη η “αντιπεριβαλλοντική επιδημία” της Κυβέρνησης μπορεί να θεραπευτεί από εκείνους που γνωρίζουν τα μονοπάτια της βιώσιμης ανάπτυξης».

Την παρουσία εκατοντάδων πολιτών της Φθιώτιδας και επισκεπτών άλλων περιοχών, που ανέβηκαν στην Οίτη το πρωί της Κυριακής 24 Μαΐου 2020 για να εκφράζουν την αντίδραση τους στη μεθόδευση της εγκατάστασης δεκαπέντε (15) ανεμογεννητριών, πλαισίωσε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τρικ»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Open Ελλάδα» εμφανίστηκε χθες 22/5, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων Σπύρου Χαριτάτου και Γιώργου Καραμέρου. Αναφορικά με τις κατηγορίες του εκπροσώπου της Ν.Δ....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ο κόσμος της εστίασης αξίζει υποστήριξη ανώτερη από τις εσφαλμένες εκτιμήσεις της Κυβέρνησης – Να υιοθετηθούν οι προτάσεις τους»

Μετά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με εκπροσώπους του επισιτιστικού κλάδου της Φθιώτιδας (26/4) και εν όψει της επανέναρξης των εργασιών τους κατά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα