18/05/2020

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Μακάρι τα δάνεια και η προστασία της α’ κατοικίας των συμπολιτών μας να έχει την ίδια μεταχείριση από τις τράπεζες με τα δάνεια της Ν.Δ.»

Στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης με ομιλία του στη Βουλή, σχολιάζοντας παράλληλα τη στάση της Ν.Δ. επί θεμάτων δικαιοσύνης.

Αρχικά, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στο άρθρο 56 του νομοσχεδίου, σύμφωνα με το οποίο ο αριθμός των ομοδίκων σε κάθε δικόγραφο που κατατίθεται από 1/6/2020 δε μπορεί να υπερβαίνει τους 50, στηλιτεύοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να θέσει εμπόδια στο δικαίωμα του πολίτη να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τον αποκλεισμό των νέων δικηγόρων από το θεσμό της παροχής νομικής βοήθειας στις ποινικές υποθέσεις, με τη νομοθέτηση του αριθμού των 10 τουλάχιστον παραστάσεων, ενώ αναρωτήθηκε αν η κυβερνητική πολιτική της αμφισβήτησης της νομικής επάρκειας των νέων δικηγόρων σχετίζεται με την πολυδιαφημισμένη καμπάνια του κ. Βρούτση περί brain gain και τον εμπαιγμό με τα voucher, όπου αμφισβητήθηκε ακόμη και η στοιχειώδης γνώση Η/Υ.

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας συνέδεσε το εν λόγω νομοσχέδιο με την εν γένει στάση της Ν.Δ. ως προς τη δικαιοσύνη, αναφερόμενος στη γεμάτη ελιτίστικη ειρωνεία ανάρτηση του κ. Σκέρτσου λίγο πριν την Απόφαση του Δικαστηρίου στην υπόθεση του βιασμού και της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη. Συγκεκριμένα, αναρωτήθηκε «πως είναι δυνατόν ένα τόσο υψηλόβαθμο στέλεχος της Κυβέρνησης να μην αντιλαμβάνεται ότι τέτοιου είδους δημόσια κριτική κατά της αγόρευσης της κας Εισαγγελέως, μπορεί να επηρέαζε πιθανώς την κρίση όχι μόνον του Προέδρου αλλά και των ενόρκων;» και προσέθεσε: «γιατί ένιωσε ο κ. Σκέρτσος την ανάγκη να προβεί σε δημόσιες νουθεσίες προς τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, λίγες ώρες πριν τη δημοσίευση της σχετικής απόφασης;»

Συνεχίζοντας την κριτική του, ο κ. Σαρακιώτης διερωτήθηκε γιατί ο κ. Σκέρτσος δεν είχε νιώσει παρόμοια ανάγκη να σχολιάσει την αποφυλάκιση του κ. Φλώρου της Energa ή την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία των κομμάτων, που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, τόνισε πως ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την Προεδρία της Ν.Δ. με υποσχέσεις ότι θα βάλει τάξη στα οικονομικά του κόμματος, αλλά προς το παρόν το χρέος έχει αυξηθεί από τα 214 εκατ. ευρώ το 2016 στα 308 εκατ. σήμερα. Καταλήγοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας εξέφρασε την ευχή η κυβέρνηση της Ν.Δ. να επιδείξει την ίδια μέριμνα για τα δάνεια των συμπολιτών μας και την προστασίας της α’ κατοικίας τους, με εκείνη που επιδεικνύουν οι τράπεζες προς τα δικά της κόκκινα δάνεια, όλα αυτά τα χρόνια.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης από Βέροια: «Ν.Δ. σημαίνει ανάπτυξη για λίγους, αφανισμός για τη μεσαία τάξη»

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας στον Πολυχώρο “ΕΛΗΑ” στη Βέροια, το βράδυ της Τετάρτης (28/09) μετείχε ως κεντρικός ομιλητής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. –...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.: «Πρώτοι οι Κυβερνώντες στις “κορδέλες”, άφαντοι για το Νοσοκομείο Λαμίας»

Σε μία ακόμη κοινοβουλευτική παρέμβαση για τα διαρκώς αυξανόμενα προβλήματα του Νοσοκομείου Λαμίας προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, μετά και την πρόσφατη...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Προκλητικές αυξήσεις μισθών μόνο για “γαλάζια παιδιά”»

Στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας και απαντώντας σε ερωτήματα αναφορικά...

Διαβάστε Περισσότερα