28/09/2021

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Οι ανατιμήσεις στην αγορά δεν είναι “συγκυριακό φαινόμενο” αλλά απόδειξη της αποτυχίας σας»

Μαραθώνια ήταν η συζήτηση, την οποία προκάλεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά. Κατά τη δευτερολογία του (για την αρχική ομιλία δείτε εδώ), ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, επεσήμανε ότι:

«Καταθέσαμε την επίκαιρη επερώτηση για τις ανατιμήσεις στην αγορά πριν 2,5 μήνες, αλλά έρχεστε σήμερα να απαντήσετε. Αναμέναμε την κατάθεση προτάσεων για τον έλεγχο των αυξήσεων, οι οποίες πνίγουν την ελληνική οικονομία. Εντούτοις, παρέλασαν οι Υπουργοί και μας “ενημέρωσαν” για τις “εξαιρετικές” επιτυχίες τους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τις οποίες βέβαια δεν έχει αντιληφθεί η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Υποστηρίξατε ακόμη και ότι “αυξήθηκε το διαθέσιμο εισόδημα επειδή αυξήσατε τον κατώτατο μισθό”! Πώς το κάνατε αυτό, από τη στιγμή που αυτή η συμβολική και μόνο αύξηση στον κατώτατο μισθό θα πραγματοποιηθεί από 1/1/2022; Μάγοι είστε;;»

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο ζήτημα των εξαγωγών, παραπέμποντας στον Πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, ο οποίος έχει τονίσει ότι «οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις είτε θα συνεχίσουν να εκτελούν τα συμβόλαιά τους αντιμετωπίζοντας τεράστιες ζημιές εξαιτίας του μεγάλου κόστους ενέργειας, είτε θα αναγκαστούν να μην εκτελέσουν τις συμφωνίες τους και να βρεθούν αναξιόπιστες στη διεθνή αγορά». Ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε επί του συγκεκριμένου ότι:

«Πηγαίνετε σε αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα μεγάλα προβλήματα και πείτε τους ότι είναι ένα “παροδικό φαινόμενο” και “δεν έγινε τίποτα που θα χάσετε την αξιοπιστία σας”.»

Όσον αφορά τη ρητορική της Κυβέρνησης της Ν.Δ. ότι «πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο», ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι: «Συμφωνούμε, συνεπώς, ότι μετά από ορισμένους μήνες θα διαπιστώσουμε μειώσεις στις τιμές των ζυμαρικών, του ψωμιού και των υπολοίπων τροφίμων. Ή μήπως δεν είναι έτσι;» Παράλληλα, για τις τιμές στον κλάδο της ενέργειας σημείωσε:

«Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έψεξε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τις εκπτώσεις στους συνεπείς καταναλωτές. Διαφωνεί η Ν.Δ. με τις εν λόγω εκπτώσεις, τις οποίες θεσμοθέτησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.; Προεκλογικά, η Ν.Δ. υποστήριζε ότι το εν λόγω μέτρο θα έπρεπε να επεκταθεί και σε άλλους κλάδους…»

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην τοποθέτηση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων επισημαίνοντας ότι «ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τα πάντα πλην των αυξήσεων, αλλά δε βρήκε λίγο χρόνο να σχολιάσει και τη συνέντευξη του κ. Σαμαρά, ο οποίος κατηγορεί την Κυβέρνηση για “υποχωρητικότητα” και για “ενδοτισμό”», ενώ προσέθεσε σχετικά με το σχόλιο ότι «Σήμερα η χώρα κερδίζει το σεβασμό και την αναγνώριση (!) από τους Ευρωπαίους εταίρους»:

«Σε άσχημη μέρα έκανε αυτή τη δήλωση ο κ. Υπουργός, καθώς ακούσαμε τον κ. Πικραμένο να μας περιγράφει πόσο μας “σέβονταν” το 2012 οι Ευρωπαίοι εταίροι μας…»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για το διπλό εορτασμό της Λαμίας: «Τιμούμε τις θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης – Εγρήγορση απέναντι στις ακραίες συμπεριφορές»

Στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής καθώς και μνήμης του Πολιούχου της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης &...

Διαβάστε Περισσότερα

«Στην Έκθεση “Beyond 4.0” στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Έρευνας και Καινοτομίας “Beyond 4.0” βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «“Βενετία” η Αθήνα και γόνδολες στον Κηφισό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την «επιτελική ανικανότητα»...

Διαβάστε Περισσότερα