12/10/2021

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκει χρόνο για τα μπάνια του, για να δει τι περνούν οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας δε βρίσκει»

Στις μεγάλες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής εστίασε κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε:

«Επιτρέψτε μου πριν τοποθετηθώ για τα του Νομοσχεδίου, να αναφερθώ στα όσα τραγικά λαμβάνουν χώρα στον όμορο της Φθιώτιδας Νομό, αυτόν της Εύβοιας, ως συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου, καθώς δε μπορούμε να απέχουμε από την πραγματικότητα και να μένουμε απαθείς όταν δίπλα μας εξελίσσεται ένα πραγματικό δράμα. Μία ζοφερή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν εκ νέου μόνοι τους οι κάτοικοι. Περιοχή και κάτοικοι που δοκιμάστηκαν τους προηγούμενους μήνες από την πύρινη λαίλαπα. Περιοχή και κάτοικοι που δοκιμάζονται σήμερα από τις συνέπειες των  βροχοπτώσεων».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης, ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται για μία ακόμη φορά την κατάσταση στην Εύβοια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξέλιξη των έργων που σχετίζονται με την πρόληψη απέναντι σε ακραία φαινόμενα, όπως κατήγγειλε και ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Γ. Τσαπουρνιώτης και διακεκριμένοι επιστήμονες, ανέφερε ότι:

«Την ώρα λοιπόν που βλέπουμε αυτές τις εικόνες καταστροφής στην Εύβοια, και ακούμε τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να καταγγέλλουν μετά την ΕΝΤΟΛΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σήμερα, το “επιτελικό κράτος”, παραμένει απαθές, αδρανές και ανάλγητο…»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δε παρέλειψε να αναφερθεί στις νέες διακοπές του κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη, προσθέτοντας τα εξής:

«Με τους πολίτες να βρίσκονται παντελώς μόνοι. Και με έναν Πρωθυπουργό να απολαμβάνει αμέριμνος το μπάνιο του. Και προκύπτει και ένα μείζον ερώτημα. Ο κ. Μητσοτάκης πότε θα βρει το δρόμο, τη διάθεση ενδεχομένως να επισκεφθεί τη Βόρεια Εύβοια. Για τα μακροβούτια του βρίσκει χρόνο, για να δει τι συμβαίνει στο πολύπαθο νησί και πως ζουν οι κάτοικοί του δε βρίσκει; Είναι ρητορικό το ερώτημα γιατί το απαντά η ίδια η πραγματικότητα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα