12/10/2021

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκει χρόνο για τα μπάνια του, για να δει τι περνούν οι κάτοικοι της Β. Εύβοιας δε βρίσκει»

Στις μεγάλες καταστροφές στη Βόρεια Εύβοια και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής εστίασε κατά τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε:

«Επιτρέψτε μου πριν τοποθετηθώ για τα του Νομοσχεδίου, να αναφερθώ στα όσα τραγικά λαμβάνουν χώρα στον όμορο της Φθιώτιδας Νομό, αυτόν της Εύβοιας, ως συνέπεια των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου, καθώς δε μπορούμε να απέχουμε από την πραγματικότητα και να μένουμε απαθείς όταν δίπλα μας εξελίσσεται ένα πραγματικό δράμα. Μία ζοφερή πραγματικότητα, την οποία βιώνουν εκ νέου μόνοι τους οι κάτοικοι. Περιοχή και κάτοικοι που δοκιμάστηκαν τους προηγούμενους μήνες από την πύρινη λαίλαπα. Περιοχή και κάτοικοι που δοκιμάζονται σήμερα από τις συνέπειες των  βροχοπτώσεων».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης, ασκώντας κριτική στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται για μία ακόμη φορά την κατάσταση στην Εύβοια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα στις καθυστερήσεις που σημειώνονται στην εξέλιξη των έργων που σχετίζονται με την πρόληψη απέναντι σε ακραία φαινόμενα, όπως κατήγγειλε και ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Γ. Τσαπουρνιώτης και διακεκριμένοι επιστήμονες, ανέφερε ότι:

«Την ώρα λοιπόν που βλέπουμε αυτές τις εικόνες καταστροφής στην Εύβοια, και ακούμε τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης να καταγγέλλουν μετά την ΕΝΤΟΛΗ ΜΗ ΚΑΤΑΣΒΕΣΗΣ κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, τις καθυστερήσεις που σημειώνονται σήμερα, το “επιτελικό κράτος”, παραμένει απαθές, αδρανές και ανάλγητο…»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας δε παρέλειψε να αναφερθεί στις νέες διακοπές του κ. Μητσοτάκη στην Κρήτη, προσθέτοντας τα εξής:

«Με τους πολίτες να βρίσκονται παντελώς μόνοι. Και με έναν Πρωθυπουργό να απολαμβάνει αμέριμνος το μπάνιο του. Και προκύπτει και ένα μείζον ερώτημα. Ο κ. Μητσοτάκης πότε θα βρει το δρόμο, τη διάθεση ενδεχομένως να επισκεφθεί τη Βόρεια Εύβοια. Για τα μακροβούτια του βρίσκει χρόνο, για να δει τι συμβαίνει στο πολύπαθο νησί και πως ζουν οι κάτοικοί του δε βρίσκει; Είναι ρητορικό το ερώτημα γιατί το απαντά η ίδια η πραγματικότητα».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για το διπλό εορτασμό της Λαμίας: «Τιμούμε τις θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης – Εγρήγορση απέναντι στις ακραίες συμπεριφορές»

Στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής καθώς και μνήμης του Πολιούχου της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης &...

Διαβάστε Περισσότερα

«Στην Έκθεση “Beyond 4.0” στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Έρευνας και Καινοτομίας “Beyond 4.0” βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «“Βενετία” η Αθήνα και γόνδολες στον Κηφισό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την «επιτελική ανικανότητα»...

Διαβάστε Περισσότερα