13/04/2022

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας θυμίζει πλέον… Γεφύρι της Άρτας»

Για τις «απαράδεκτες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας» θέτει προ των ευθυνών του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί σχετική ερώτηση στις 5/11/2019 και εν συνεχεία, επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας στις 9/3/2020.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το Μάιο του 2019, ικανοποίησε ένα διαρκές και δίκαιο αίτημα τόσο των τοπικών φορέων όσο και των επαγγελματιών της Αρκίτσας Φθιώτιδας, αποφασίζοντας την επανίδρυση του οικείου Λιμενικού Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2014 και έκτοτε είχαν προκύψει τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της αλιευτικής δραστηριότητας, αλλά και στη λειτουργία του λιμένα». Παρά τη σημασία του Λιμένα της Αρκίτσας και την ανάγκη τόνωσης της τουριστικής κίνησης ιδιαιτέρως προς την πληγείσα από τις πυρκαγιές του περασμένοι καλοκαιριού Βόρεια Εύβοια, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμένει απολύτως αδρανής και αδιάφορη.

Η κωλυσιεργία του Υπουργείου είναι μνημειώδης, ειδικά από τη στιγμή που ο Δήμος Λοκρών έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει δωρεάν το οίκημα για τη στέγαση του Λιμενικού Τμήματος, καθώς και να καλύψει τα προκύπτοντα πάγια έξοδα κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ και τα έξοδα παροχής εξοπλισμού θα τα αναλάβει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας. Επιπροσθέτως, υπενθυμίζεται η σχετική επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Αρκίτσας κ. Γεώργιου Ρουμπή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω της οποίας εκφράζεται «η λύπη και η δυσαρέσκεια» της τοπικής κοινότητας για την καθυστέρηση επαναλειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος.

Είναι ενδεικτικό ότι σε κάθε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Φθιώτιδας, το Υπουργείο Ναυτιλίας απαντούσε είτε ότι «το ζήτημα θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες» είτε ότι «όλα αυτά τα αιτήματα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα τα εξετάσουμε και, βεβαίως, ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε σε γραμμές, ιδιαίτερα πορθμειακές γραμμές, όπως είναι αυτή της συγκεκριμένης περιοχής». «Και αναρωτιέται κανείς», σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, «πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση αν δεν δινόταν “ιδιαίτερη έμφαση”..!»

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο Βουλευτής Φθιώτιδας καλεί για ακόμη μια φορά το αρμόδιο Υπουργείο «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θέτοντας ένα οριστικό τέλος στις τεράστιες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας και αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες του έναντι της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών», ενώ ακολούθως προσθέτει: «Η επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας έχει φθάσει να αποτελεί ένα από τα συντομότερα ανέκδοτα στη Φθιώτιδα. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να λάβει υπόψιν τις τεράστιες ανάγκες των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας στη Φθιώτιδας και στη Βόρεια Εύβοια, καθώς και τα ζητήματα ασφάλειας, που έχουν προκύψει για τους αλιείς της περιοχής».

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.

Αρχείο δελτίων τύπου

«Στην τελετή απονομής των βραβείων του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Στην τελετή απονομής των βραβείων στους νικητές του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα και την Καινοτομία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Ο Παρνασσός και η Οίτη τελευταία θύματα του “περιβαλλοντοκτόνου” νόμου Χατζηδάκη»

Στην κατάργηση του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Παρνασσού και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης, Κοιλάδας Σπερχειού και Μαλιακού Κόλπου άσκησε για μία ακόμη φορά κριτική ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Θύμα της πολιτικής Μητσοτάκη και το Ακτινολογικό του Νοσοκομείου Λαμίας»

Το πρόβλημα της υπολειτουργίας και υποστελέχωσης του Ακτινολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας έθεσε στον Υπουργό Υγείας, κ. Θάνο Πλεύρη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Γιάννης...

Διαβάστε Περισσότερα