13/04/2022

Γ. Σαρακιώτης στη Βουλή: «Το Λιμενικό Τμήμα Αρκίτσας θυμίζει πλέον… Γεφύρι της Άρτας»

Για τις «απαράδεκτες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας» θέτει προ των ευθυνών του το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί σχετική ερώτηση στις 5/11/2019 και εν συνεχεία, επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας στις 9/3/2020.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το Μάιο του 2019, ικανοποίησε ένα διαρκές και δίκαιο αίτημα τόσο των τοπικών φορέων όσο και των επαγγελματιών της Αρκίτσας Φθιώτιδας, αποφασίζοντας την επανίδρυση του οικείου Λιμενικού Τμήματος, το οποίο είχε καταργηθεί το 2014 και έκτοτε είχαν προκύψει τεράστια προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση της αλιευτικής δραστηριότητας, αλλά και στη λειτουργία του λιμένα». Παρά τη σημασία του Λιμένα της Αρκίτσας και την ανάγκη τόνωσης της τουριστικής κίνησης ιδιαιτέρως προς την πληγείσα από τις πυρκαγιές του περασμένοι καλοκαιριού Βόρεια Εύβοια, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. παραμένει απολύτως αδρανής και αδιάφορη.

Η κωλυσιεργία του Υπουργείου είναι μνημειώδης, ειδικά από τη στιγμή που ο Δήμος Λοκρών έχει δεσμευτεί να παραχωρήσει δωρεάν το οίκημα για τη στέγαση του Λιμενικού Τμήματος, καθώς και να καλύψει τα προκύπτοντα πάγια έξοδα κατανάλωσης νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ και τα έξοδα παροχής εξοπλισμού θα τα αναλάβει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Φθιώτιδας. Επιπροσθέτως, υπενθυμίζεται η σχετική επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Αρκίτσας κ. Γεώργιου Ρουμπή προς το Υπουργείο Ναυτιλίας, μέσω της οποίας εκφράζεται «η λύπη και η δυσαρέσκεια» της τοπικής κοινότητας για την καθυστέρηση επαναλειτουργίας του Λιμενικού Τμήματος.

Είναι ενδεικτικό ότι σε κάθε κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Φθιώτιδας, το Υπουργείο Ναυτιλίας απαντούσε είτε ότι «το ζήτημα θα εξεταστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες» είτε ότι «όλα αυτά τα αιτήματα -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα τα εξετάσουμε και, βεβαίως, ιδιαίτερη έμφαση θα δώσουμε σε γραμμές, ιδιαίτερα πορθμειακές γραμμές, όπως είναι αυτή της συγκεκριμένης περιοχής». «Και αναρωτιέται κανείς», σύμφωνα με τον κ. Σαρακιώτη, «πόσο χειρότερη θα ήταν η κατάσταση αν δεν δινόταν “ιδιαίτερη έμφαση”..!»

Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο Βουλευτής Φθιώτιδας καλεί για ακόμη μια φορά το αρμόδιο Υπουργείο «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων θέτοντας ένα οριστικό τέλος στις τεράστιες καθυστερήσεις στην επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας και αναλαμβάνοντας επιτέλους τις ευθύνες του έναντι της τοπικής κοινωνίας και των επαγγελματιών», ενώ ακολούθως προσθέτει: «Η επαναλειτουργία του Λιμενικού Τμήματος Αρκίτσας έχει φθάσει να αποτελεί ένα από τα συντομότερα ανέκδοτα στη Φθιώτιδα. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. οφείλει να λάβει υπόψιν τις τεράστιες ανάγκες των ανθρώπων της πραγματικής οικονομίας στη Φθιώτιδας και στη Βόρεια Εύβοια, καθώς και τα ζητήματα ασφάλειας, που έχουν προκύψει για τους αλιείς της περιοχής».

Διαβάστε εδώ την ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία.

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα