11/12/2019

Γ. Σαρακιώτης: «Στη γραμμή του σκιώδη Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μάκη Βορίδη η Κυβέρνηση»

Στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας θέματα της επικαιρότητας. Όπως σημείωσε σχετικά με επικείμενη ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία φιλοδοξεί να δώσει κίνητρα για την επιστροφή Ελλήνων, που εργάζονται στο εξωτερικό: «Κάθε προσπάθεια για τον επαναπατρισμό των νέων, που εργάζονται στο εξωτερικό, είναι προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την αγωνία και τις διαμαρτυρίες των χιλιάδων ωφελούμενων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ηλικίας 22-29 ετών, οι οποίοι με πρόγραμμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στελέχωσαν κρίσιμες υπηρεσίες του δημοσίου τομέα με μισθούς άνω των 1.000 ευρώ και μέχρι στιγμής δε λαμβάνουν απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο για το αν θα συνεχιστεί αυτό το επιτυχημένο πρόγραμμα».

Επί του ιδίου θέματος, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ακόμα ότι: «Σύμφωνα με έρευνες, ένα από τα βασικότερα προβλήματα, που ώθησε τους νέους ανθρώπους στο εξωτερικό, είναι η αναξιοκρατία. Δυστυχώς η Ν.Δ. δε δείχνει να μαθαίνει και συνεχίζει τη γνωστή τακτική της με διορισμούς σε νοσοκομεία και άλλους φορείς ανθρώπων, οι οποίοι διαθέτουν ως μοναδικό προσόν την κομματική ταυτότητά τους».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεκτάθηκε στα ζητήματα της ασύδοτης αστυνομικής βίας σημειώνοντας: «Ουδείς μπορεί να δηλώνει ευχαριστημένος με τις εικόνες, οι οποίες προβάλλονται από τα Μ.Μ.Ε.. Οφείλουμε να ομονοήσουμε και να καταδικάσουμε τέτοιου είδους πρακτικές ξυλοδαρμού και εξευτελισμού άοπλων συμπολιτών μας. Την κάλυψη, που απολαμβάνουν συγκεκριμένοι θύλακες εντός της ΕΛ.ΑΣ. και παρέχεται από το σκιώδη Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τύποις Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, δεν την επιθυμεί ούτε η πλειοψηφία των αστυνομικών».

Παράλληλα, αντέκρουσε την κριτική προς την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. επισημαίνοντας: «Ο επί 3 χρόνια Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αναβαθμίστηκε από την κυβέρνηση της Ν.Δ. στη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ρωτήστε εκείνον για τα πεπραγμένα της περιόδου μας».

Τέλος, σχετικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε ότι: «Τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής οφείλουν να μένουν εκτός της μικροκομματικής αντιπαράθεσης. Εντούτοις, δεν είναι δυνατόν να μην επισημαίνουμε τις ανεπάρκειες στη στρατηγική της κυβέρνησης, όπως επίσης και το έλλειμμα ενημέρωσης καθώς ακόμη δε γνωρίζουμε τι διημείφθη στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού με την τουρκική αντιπροσωπεία».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: “Επί 3 χρόνια ότι συμβαίνει στη χώρα γίνεται με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη – Στο θέμα των υποκλοπών μας παριστάνει τον ανήξερο”

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού MEGA "Κοινωνία Ώρα MEGA" σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για Νοσοκομείο Λαμίας: «Από τα χειροκροτήματα στις απλήρωτες υπερωρίες»

Την καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τη μη καταβολή του ποσού της υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων της νοσηλευτικής μονάδας, έφερε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ΣΚΑΙ: «Δεν είδε, δεν άκουσε τίποτα για υποκλοπές ο Πρωθυπουργός περιορισμένης ευθύνης»

         Στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση του ΣΚΑΙ είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για το θέμα της παρακολούθησης πολιτικών και δημοσιογράφων από την υπαγόμενη στον Πρωθυπουργό Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα