26/05/2023

Γ. Σαρακιώτης: “Στη μάχη της 25ης Ιουνίου πάμε με όπλο το πρόγραμμα μας”

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Μαίου 2023 και στην επόμενη ημέρα του κόμματος εν όψει της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου 2023. Παρακάτω ακολουθεί το σχετικό ηχητικό απόσπασμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε τον τόνο και πάμε για την καλύτερη δυνατή επίδοση στη νέα εκλογική αναμέτρηση. Το παρελθόν μπορεί να μας δείξει το δρόμο και αναφέρομαι στις Ευρωεκλογές του 2019, όταν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ηττήθηκε καταγράφοντας 23% και εντός ενός μήνα, επανακάμψαμε κατά 10 μονάδες.

Είναι παράδοξο, η Ν.Δ., που χρεοκόπησε τη χώρα και μας έβαλε στα μνημόνια, να παρουσιάζεται ως “εγγυήτρια της σταθερότητας” και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, να αποτελεί δήθεν “παράγοντα αστάθειας”. Το λάθος μας ήταν ότι δεν αλλάξαμε στρατηγική όταν διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα για προοδευτική διακυβέρνηση.

Η απάντηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα είναι μέσω του προγράμματός του, το οποίο απαντά στα προβλήματα της κοινωνίας που παραμένουν άλυτα. Ακόμη και οργανωμένα μέλη του κόμματος δεν γνώριζαν βασικά στοιχεία του προγράμματος και αυτό αποτελεί πρωτίστως δική μας ευθύνη.

Στις επερχόμενες εκλογές οφείλουμε να προσέλθουμε με οραματική ατζέντα και όχι με τη γκρίζα καμπάνια του προηγούμενου χρονικού διαστήματος. Ο κόσμος γνωρίζει ποιος είναι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό, που χρειάζεται, είναι απαντήσεις για την επόμενη μέρα.

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στην «Μακεδονία της Κυριακής»: «Κοινή μας αγωνία η ενότητα της παράταξης»

Συνέντευξη του βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Σαρακιώτη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη την 1η Οκτωβρίου 2023 Κύριε Σαρακιώτη, πως αποκωδικοποιείτε το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις πρώτες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Πρώτος στόχος μας η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.»

Μιλώντας στον Lamia Polis 87,7 και στο αναλυτικό δελτίο ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του κόμματος μετά και την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στη θέση του Προέδρου. Παρακάτω ακολουθούν...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Προβληματισμοί από τις τοποθετήσεις και τη στρατηγική της Κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά”

Στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra Channel και την εκπομπή Kontra 24 σχολίασε προσφάτως την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.  Ήταν εξ αρχής επιλογή μου...

Διαβάστε Περισσότερα