18/11/2019

Γ. Σαρακιώτης: «Στη Νέα Δημοκρατία χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια στο προσφυγικό»

Για τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας τόσο σε κεντρικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο, τοποθετήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Καναλιού ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδας, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν ενδεικτικά σημεία καθώς και το βίντεο των τοποθετήσεων του.

Επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δε θυμάμαι να είχαμε δει ποτέ αστυνομικούς να εισβάλλουν σε σινεμά για να βγάλουν έξω ανήλικους που είχαν πάει να δουν μία ταινία. Δε νομίζω να είχαμε επί ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έφοδο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με 300, 400 νεαρά άτομα, να τους λένε οι αστυνομικοί ¨πέστε κάτω’’ σαν να είναι εγκληματίες.

Γίνεται μία συντονισμένη προσπάθεια να περάσει στην κοινή γνώμη μία εικόνα των ελληνικών πανεπιστημίων εμπόλεμης ζώνης, Βαγδάτης. Σε αυτά τα πανεπιστήμια σπούδασα κι εγώ. Και τα παιδιά των συμπολιτών μας σε αυτά τα πανεπιστήμια σπουδάζουν. Αυτά τα πανεπιστήμια βραβεύονται ως τα καλύτερα της Ευρώπης. Αυτά τα πανεπιστήμια βγάζουν εξαιρετικούς νέους επιστήμονες.

Δεν είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία να μας λέει τόσα πολλά για τη διασύνδεση των Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας και να καταργεί ένα Τμήμα σαν κι αυτό της Λογοθεραπείας, το οποίο όταν το συζητούσαμε επελέγη γιατί το επάγγελμα του Λογοθεραπευτή είναι ένα από τα δέκα επαγγέλματα του μέλλοντος. Και λυπάμαι γιατί δεν έχω ακούσει και κάποια αντίδραση στη Φθιώτιδα. Καμία, δυστυχώς. Προφανώς θεωρούν κάποιοι ότι είναι προς το καλό της Λαμίας και προς όφελος της Φθιώτιδας το ότι καταργείται αυτό το Τμήμα. Δεν μπορώ να αντιληφθώ κάτι άλλο, όταν δεν ακούω κανενός την αντίδραση, να φωνάζουμε πέντε άνθρωποι για αυτό το ζήτημα και ο κόσμος της Λαμίας να μην γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Η Νέα Δημοκρατία από το πρωί μέχρι το βράδυ προεκλογικά νοιαζόταν για τη μεσαία τάξη και τώρα νομοθετούν το εξής προκλητικό: όταν ερευνάται κάποιος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, κ.τ.λ. και έχει παρέλθει η προθεσμία των δέκα οκτώ μηνών χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία, τα δεσμευμένα ποσά αποδεσμεύονται και επιστρέφονται στον κατηγορούμενο. Ο πρώτος που δήλωσε ότι θα υποβάλει αίτηση για αποδέσμευση χρημάτων, ξέρετε ποιος ήταν; Ο δικηγόρος του κ. Φρουζή. Με τις τροποποιήσεις που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία 1,8 εκ. ευρώ που είχε ο κ.Φρουζής στην Ελβετία αποδεσμεύονται.

Από εκεί που μας έλεγαν οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πάει στην Αμερική και στη Γερμανία και θα αγωνιστεί για να αλλάξει τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχουμε τον κ. Μητσοτάκη στη συνάντηση που είχε με τον κ. Ζάεφ να λέει ότι είναι απαραίτητη η τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών και συμφωνεί η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση της Χώρας για το αίτημα της γειτονικής Χώρας να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ήταν έτοιμη η Νέα Δημοκρατία μας έλεγε σε όλα. Βλέπουμε ότι στο προσφυγικό όχι απλά δεν είχανε σχέδιο, αλλά χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια άμα τη αναλήψει της διακυβέρνησης. Καταργούν το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πηγαίνουν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι αρμοδιότητες, τώρα τις πήγανε στον κ. Στεφανή στο Υπουργείο Άμυνας. Η Μόρια από εκεί που είχε πέντε χιλιάδες ανθρώπους, έχει δέκα οκτώ χιλιάδες αυτή τη στιγμή. Δήμαρχοι όλης Ελλάδας παραπονιούνται και στρέφονται κατά της Κυβέρνησης, να θυμίσω τις δηλώσεις του Δημάρχου Σύμης, ο οποίος είπε ότι ‘’16 χρόνια είμαι Δήμαρχος, δεν έχω δει πιο ανίκανη Κυβέρνηση’’.

Όταν ο κόσμος από το πρωί μέχρι το βράδυ βλέπει στα sites και στις τηλεοράσεις τι καλός που είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τι ωραία που ντύνεται η σύζυγος του, τι ωραία είναι τα ρούχα που φτιάχνει, τι φάγανε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον Κινέζο Πρόεδρο και για τα ουσιαστικά, αυτά που ψηφίζονται, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση λογικό είναι να δημιουργείται μία τέτοια εικόνα. Όταν ο κόσμος νιώσει τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκούνται, πολιτικές για τους λίγους, πολιτικές για να στηρίξουν τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά στη Νέα Δημοκρατία, μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεκδότες και ανθρώπους του κομματικού μηχανισμού τότε να μιλήσουμε για δημοσκοπήσεις.

 

 

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι στο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου θα έρχονταν κρουαζιερόπλοια – Λίγους μήνες μετά δεν έχουμε ούτε το πλοίο της γραμμής”

Στο κεντρικό Δελτίο του ΕΝΑ Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Ο κ. Μητσοτάκης υποσχόταν ότι το λιμάνι του Αγίου...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης: “Για την υποβάθμιση του λιμανιού του Αγ. Κωνσταντίνου θα πουν κάτι οι Κυβερνητικοί Βουλευτές;”

Στο Μεσημβρινό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. Το Υπουργείο Ναυτιλίας γνωρίζει τις δεσμεύσεις του...

Διαβάστε Περισσότερα