11/04/2022

Γ. Σαρακιώτης: “Στη Ν.Δ. χάρηκαν όντως για την ήττα της Λεπέν στη Γαλλία ή όχι;”

Στην τηλεοπτική εκπομπή Kontra 10 του τηλεοπτικού σταθμού Kontra Channel με το δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγκώνη σχολίασε την επικαιρότητα ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του. 

Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προκήρυξε και προχώρησε το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις ΑΠΕ. Για ποιο λόγο 3 χρόνια μετά βρίσκεται στα συρτάρια του Υπουργού Περιβάλλοντος ‘’παγωμένο’’;

Από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ψηφίστηκε και υλοποιήθηκε το νομοσχέδιο για τις ενεργειακές κοινότητες, προκειμένου ομάδες παραγωγών ή Δήμοι να έχουν πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια. Επί 3 χρόνια στα συρτάρια και το μέτρο για τις ενεργειακές κοινότητες.

Στη Ν.Δ. χάρηκαν για την ήττα της Λεπέν στη Γαλλία ή όχι; Γιατί θυμάμαι ότι κορυφαίος Υπουργός της σημερινής Κυβέρνησης, ο κ. Βορίδης, πριν 20 χρόνια έγινε κουμπάρος και υποστήριζε τον Ζαν Μαρί Λεπέν, πατέρα της σημερινής υποψήφιας και ακόμη σκληρότερου ακροδεξιού.

Τα στελέχη της ΝΔ δεν έχουν αντιληφθεί το δημοσιονομικό και κοινωνικό εκτροχιασμό, που συντελείται αυτή τη στιγμή. Αντί να συζητούν για ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, άλλοι εμπαίζουν την κοινωνία και άλλοι ψάχνουν διαρκώς για δικαιολογίες. Λύσεις δε βλέπουμε.

Όταν αναζητούνται 120 εκ.€ για αεροπορική εταιρεία ή 7 δισ.€ για απευθείας αναθέσεις, τότε τα χρήματα βρίσκονται πολύ εύκολα. Όταν προτείνουμε τη μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί, για παράδειγμα, τότε τα χρήματα εξαφανίζονται!

Από το Συνέδριο, θα βγούμε πιο ενωμένοι και με ένα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιο μαζικό, που θα δώσει απαντήσεις σε όσα οι πολίτες αναμένουν από εμάς. Η συγκυρία των τελευταίων μηνών είναι ιδιαίτερα δύσκολη, βιώνουμε μια πολλαπλή κρίση και οι πολίτες αναμένουν λύσεις στα προβλήματά τους.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στον STAR FM 97.1: «Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο συνιστά την απόλυτη εξαπάτηση της Κυβέρνησης προς τους πολίτες»

Τις εσωκομματικές εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία καθώς και άλλα θέματα της επικαιρότητας σχολίασε σε συνέντευξή του στην εκπομπή Ραδιο ... φόρουμ του STAR FM 97.1 με τη Μαρία Τσατζαλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του κόμματος,...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης στην ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ: “Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. θα ξαναβρεί τα βήματά του όντας ο βασικός πυλώνας του προοδευτικού χώρου”

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα ΕΝ ΔΕΛΦΟΙΣ σχολιάζει τις εξελίξεις στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία και τις αποχωρήσεις σειράς στελεχών ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθεί η συνέντευξή του.  Σε ποιους λόγους...

Διαβάστε Περισσότερα