27/05/2021

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Αφήστε τις δημοσκοπήσεις, κύριοι της Ν.Δ. και ασχοληθείτε με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας»

Στον ΑΝΤ1 και στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ερωτώμενος για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών:

«Αν ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να πάει σε εκλογές – γιατί δεν είναι “στο χέρι” κάποιου άλλου – ας το πράξει. Εμείς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε έτοιμοι και το επόμενο χρονικό διάστημα. Επειδή κυκλοφορώ τόσο στη Φθιώτιδα όσο και στην Αθήνα και μιλάω με συμπολίτες μου, πραγματικά τα “γκάλοπ της κοινωνίας” είναι τελείως διαφορετικά και όταν θα έρθει η ώρα των εκλογών, είτε το Σεπτέμβρη του 2021 είτε τον επόμενο, αυτό θα αποδειχθεί. Από τους συμπολίτες μου εισπράττω δυσαρέσκεια, αβεβαιότητα και προβληματισμό καθώς, πέραν των υπολοίπων, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ας το αντιληφθούν αυτό τα στελέχη της Ν.Δ. και ας πάψουν να ασχολούνται με τις δημοσκοπήσεις, τις οποίες επεξεργάζονταν ακόμη και πέρυσι στο Μέγαρο Μαξίμου όταν είχε ξεσπάσει η πανδημία και διέρρεαν σενάρια εκλογών».

Ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε και στα προβλήματα στο χώρο της παιδείας τα οποία, όπως υπογράμμισε, «θα ενταθούν το επόμενο χρονικό διάστημα» προσθέτοντας ότι:

«Με τη θεσμοθέτηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής από την κα Κεραμέως, θα μείνουν εκτός Α.Ε.Ι. 25.000 παιδιά. Τα παιδιά αυτά και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε αναβρασμό και αγωνιούν. Παιδιά τα οποία μάλιστα, τον τελευταίο 1,5 χρόνο προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις υπό αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας απάντησε σε ερωτήσεις σχετικά με τον αντιπολιτευτικό λόγο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τονίζοντας:

«Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει το τελευταίο χρονικό διάστημα, ανά 15 ημέρες, τεκμηριωμένες προτάσεις για το “νέο Ε.Σ.Υ.”, τη ρύθμιση των χρεών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία ή το πώς οφείλει η χώρα να διαχειριστεί τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πόσο “πιο προγραμματική” αντιπολίτευση να κάνουμε; Τους τόνους τους σηκώνει η ίδια η κοινωνία. Για παράδειγμα, ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων μίλησε για “πισώπλατη μαχαιριά” στον τουρισμό, ενώ και η εστίαση άνοιξε χωρίς καμία ενίσχυση».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:

«Εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, η Κυβέρνηση για όποιο πρόβλημα προκύπτει, προτείνει ως “λύση” τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Δε μας λέει, όμως, αυτό που ο κ. Σκυλακάκης είχε την παρρησία να ομολογήσει, ότι “όποιος έχει χρήματα, θα πάρει χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης”. Θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά προτάσεις εταιριών, που είναι αξιόχρεες και πληρούν τις προϋποθέσεις δανεισμού από το τραπεζικό σύστημα. Και σας ρωτώ: Πόσες επιχειρήσεις μπορούν να δανειοδοτηθούν αυτή τη στιγμή από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα;»

Καταληκτικά, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην ποιότητα των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών απαντώντας σε σχετική ερώτηση:

«Πριν από 4 χρόνια, ήμουν εισηγητής στο νομοσχέδιο του Νίκου Παππά και του Λευτέρη Κρέτσου για το cash rebate για τη χρηματοδότηση κινηματογραφικών και άλλων οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας. Μέχρι εκείνη τη νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. βλέπαμε τούρκικα σήριαλ από το πρωί μέχρι το βράδι σε όλα τα κανάλια, γιατί ήταν φθηνές παραγωγές. Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου και τα κίνητρα που δόθηκαν, δείτε πόσες ποιοτικές παραγωγές έχουν πραγματοποιηθεί…»

Αρχείο δελτίων τύπου

Στη Βουλή έφερε το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια ο Γ. Σαρακιώτης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι του ποινικού λαϊκισμού»

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγές στο ποινικό και δικαστικό σύστημα της χώρας μας στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα σχολίασε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

«Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. στη Σόφια»

Στη Σόφια της Βουλγαρίας για τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα