25/07/2023

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Δεν πρόκειται για “mega fires” όπως υποστηρίζει η Ν.Δ., αλλά για “mega ανικανότητα”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί», με τον Νίκο Ρογκάκο και τον Γιώργο Γρηγοριάδη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως ανέφερε, σχετικά με το μείζον θέμα των πυρκαγιών:

«Ακούμε από πολλά στελέχη της Ν.Δ. για “mega fires”, αλλά θυμίζω ότι η Βόρεια Εύβοια καιγόταν επί 10 ημέρες με άπνοια. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ωριμάσει κάποια στιγμή. Το 2019, έτρεχε ένα πρόγραμμα για τη δασοπροστασία από την Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με πάνω από 5.000 εργαζόμενους για τον καθαρισμό των δασών και την πρόληψη των πυρκαγιών. Ήταν ένα πρόγραμμα, το οποίο δούλεψε, ενώ απέκτησαν τεχνογνωσία πάνω από 5.000 εργαζόμενοι και αντί η Ν.Δ. να το βελτιώσει, εάν είχε κάποιες ενστάσεις… το κατήργησε! Το 2019, επί Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έτρεξε προκήρυξη για προσλήψεις 550 δασολόγων και δασοπόνων στα δασαρχεία, καθώς είναι από τις πλέον υποστελεχωμένες υπηρεσίες και πρόκειται για τους φορείς, οι οποίοι μελετούν και κατ’ εξοχήν ασχολούνται με την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων. Η εν λόγω προκήρυξη “πάγωσε” από τη Ν.Δ.. Είχαν μάλλον άλλες προτεραιότητες».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε: «Το 2018, ο διεθνούς φήμης Καθηγητής Γκολντάμερ ανέλαβε την εκπόνηση πορίσματος θέτοντας ως όρο τη συναίνεση της τότε Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς δεν ήθελε να μπει το πόρισμα στο “συρτάρι” αν αλλάξει η Κυβέρνηση. Συναντήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και αποδέχθηκε την τοποθέτηση του κ. Γκολντάμερ, παραδόθηκε το πόρισμα τον Φεβρουάριο του 2019, ξανασυναντήθηκαν και με τον κ. Μητσοτάκη ως Πρωθυπουργό τον Ιούλιο του 2019 και… το πόρισμα ξεχάστηκε..! Είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια, που γίνεται μια επιμελημένη δουλειά για το θέμα των πυρκαγιών και η Κυβέρνηση εν τέλει δεν προχωρά στην υλοποίηση των επιστημονικών προτάσεων. Εντός του πορίσματος Γκολντάμερ, καθίσταται σαφές ότι ρίχνουμε ελάχιστο βάρος στην πρόληψη και τα κονδύλια κατανέμονται ανορθολογικά προς την καταστολή. Βάσει του πορίσματος Γκολντάμερ, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έφερε σχέδιο νόμου προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά η Ν.Δ. δεν το έκανε δεκτό».

Ακολούθως, όσον αφορά το ζήτημα της ακρίβειας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Στο προεκλογικό πρόγραμμά της, η Ν.Δ. υποσχόταν ότι “ο πληθωρισμός θα πέσει και θα παραμείνει στο 2%”. Γιατί δεν το κάνατε επί 28 μήνες ενώ υφιστάμεθα διαρκώς αυξήσεις; Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έληξε. Πώς γνωρίζουν όσοι συνέταξαν το πρόγραμμα της Ν.Δ. ότι οι “εξωγενείς παράγοντες” θα παύσουν να υπάρχουν;»

Καταλήγοντας, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στη συζήτηση για την ψήφο των αποδήμων υπογραμμίζοντας: «Είναι άξιο λόγου ότι το πρώτο νομοσχέδιο της Ν.Δ., χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και με συζήτηση μόνο μιας εβδομάδας, είναι η ψήφος των αποδήμων και προκαλεί αλγεινή εντύπωση και αποτελεί μεγάλη αθλιότητα το γεγονός ότι δεν έγινε δεκτή η τροπολογία για τους εποχικούς εργαζόμενους στον τουρισμό. Τα στελέχη της Ν.Δ. δεν θέλουν να ψηφίζουν οι εργαζόμενοι στην Πάρο ή στην Κρήτη, οι οποίοι έχουν πάει σε ένα νησί για να δουλέψουν 6 μήνες για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους, αλλά τους έπιασε ο πόνος για τους Έλληνες της Αυστραλίας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. υποστηρίζει ότι πρέπει να ψηφίζουν όλοι οι ομογενείς αλλά να έχουν και το δικαίωμα και του εκλέγεσθαι».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα