03/11/2022

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Η ακρίβεια δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τεχνάσματα»

Στην εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, αναφερόμενος στο θέμα της ακρίβειας και στην έναρξη εφαρμογής του μέτρου του «καλαθιού του νοικοκυριού». Όπως επισήμανε αρχικά:

«Επί 1,5 χρόνο και ξεκινώντας πολύ πριν τον Πόλεμο στην Ουκρανία, βιώνουμε ένα πρωτοφανές “κύμα ακρίβειας” και η Κυβέρνηση θεώρησε ότι θα το επίλυε με το “καλάθι του νοικοκυριού”. Όμως, απέτυχε από την πρώτη ημέρα εφαρμογής του μέτρου και δεν πρόκειται για προσωπική εκτίμηση, αλλά για τεκμηριωμένη θέση του ΕΚΠΟΙΖΩ, του ΙΝΚΑ, της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και των πολιτών των οποίων η άποψη καταγράφεται στα ρεπορτάζ σας. Οι πολίτες θέτουν ένα απλό ερώτημα: Ποια είναι η διαφορά του “καλαθιού του νοικοκυριού” από το φυλλάδιο προσφορών, που διαχρονικά τα σούπερ μάρκετ μοιράζουν;»

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης έθεσε μια επιπλέον διάσταση στη συζήτηση για το μέτρο του Υπουργείου Ανάπτυξης τονίζοντας:

«Με όλη τη διαφήμιση και τη συζήτηση, που έχει γίνει, μετατοπίζεται το σύνολο της αγοραστικής κίνησης στα σούπερ μάρκετ. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως μανάβικα, μίνι μάρκετ, κρεοπωλεία ή παντοπωλεία, που πωλούν τα ίδια προϊόντα και αυτή τη στιγμή, υπόκεινται σε αφαίμαξη. Η Φθιώτιδα αποτελεί έναν αγροτικό νομό και είναι έντονο το φαινόμενο των πολλαπλάσιων τιμών από το χωράφι στο ράφι».

Κλείνοντας, αφού μεσολάβησε η επιβεβαίωση από τον Πρόεδρο της Ένωσης Καταναλωτών κ. Ραφτόπουλο ότι οι τιμές των αγροτικών προϊόντων φθάνουν ακόμη και δεκαπλασιασμένες από το χωράφι στα ράφια, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε:

«Η ελληνική κοινωνία βιώνει πρωτοφανείς καταστάσεις και η ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις βασικές καθημερινές βασικές ανάγκες της. Αυτό το πρόβλημα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προτείνει εδώ και μήνες τη μείωση του Φ.Π.Α. στα είδη πρώτης ανάγκης, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στα καύσιμα και την αποκατάσταση του ρυθμιστικού ρόλου της Δ.Ε.Η., προκειμένου να ανασάνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

Αρχείο δελτίων τύπου

Παρέμβαση Γ. Σαρακιώτη για την εξυγίανση του Ασωπού και το Επιχειρηματικό Πάρκο Οινοφύτων

Στο 1ο STAR Forum 2023, που διοργανώνει το STAR Κεντρικής Ελλάδας στην πόλη της Λαμίας και στη θεματική συζήτηση με τίτλο: «30 χρόνια μετά το SOS του Ασωπού», τοποθετήθηκε ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης για την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Λαμία: «Πρωταγωνιστής στην τελευταία του κακοπαιγμένη παράσταση»

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λαμία σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του αναφέρει: «Μία από τις τελευταίες...

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή τον εορτασμό της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της...

Διαβάστε Περισσότερα