12/05/2024

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Η Τουρκία προκαλεί σε όλα τα επίπεδα και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Στούντιο με θέα» του ΑΝΤ1, με τη Φαίη Μαυραγάνη, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, συζητώντας για τα εθνικά θέματα, τα οποία κυριαρχούν αυτή την περίοδο στην επικαιρότητα.

Όπως επεσήμανε αρχικά ο κ. Σαρακιώτης: «Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, κατά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα, τις υποκλίσεις του Υπουργού Εξωτερικών κ. Γεραπετρίτη στον Τούρκο Πρόεδρο από το αεροδρόμιο μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο, κάτι το οποίο δεν είχαμε δει ποτέ στο παρελθόν από κανένα Πρωθυπουργό και κανένα Υπουργό Εξωτερικών. Αυτή η εικόνα αντιπροσωπεύει την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας πρόσθεσε: «Οφείλουμε να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας με τη γείτονα και οφείλουμε να μιλάμε με την Τουρκία. Το θέμα είναι τι λέμε. Η Αγία Σοφία, το σύμβολο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, μετατράπηκε πριν 4 χρόνια σε τζαμί από τον Ερντογάν. Είναι δυνατόν να υποστηρίζουμε ότι είναι “καλές οι σχέσεις” μετά από μια τέτοια ενέργεια; Ποιες ήταν οι προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας και του Έλληνα Πρωθυπουργού για την ανάδειξη του ζητήματος; Το θεωρεί δευτερεύον ζήτημα για την πατρίδα μας; Ο κ. Μητσοτάκης έχει συναντήσει από τότε πολλές φορές τον Τούρκο Πρόεδρο και έχει αποφύγει να διεθνοποιήσει την προκλητική στάση της Τουρκίας».

Μάλιστα, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε ότι «το 2019 επιβλήθηκαν κυρώσεις εις βάρος της Τουρκίας, με πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα και του Νίκου Αναστασιάδη, για παραβιάσεις δικαιωμάτων της Κύπρου. Εν συνεχεία, ήρθε η Ν.Δ. και ο κ. Βαρβιτσιώτης, τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, μας έλεγε ότι “δε θα εφαρμόσουμε τις κυρώσεις προς την Τουρκία – δεν είναι στην ατζέντα της Κυβέρνησης”».

Επιπροσθέτως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Η ελληνική διπλωματία, μέχρι το 2019, προχώρησε σε μια μεγάλη συμφωνία, αυτή των Πρεσπών. Οι Βουλευτές της Ν.Δ. έβγαιναν στους δρόμους και σήμερα αντιλαμβανόμαστε ότι μάλλον έβγαιναν για να πανηγυρίσουν για τη συμφωνία! Ο κ. Κυρανάκης, τότε Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., υποσχόταν στους πολίτες ότι “ο κ. Μητσοτάκης θα πήγαινε στη Γερμανία και στις Η.Π.Α. για να συγκρουστεί με στόχο την κατάργηση της Συμφωνίας” Τώρα που άλλαξε η Κυβέρνηση στη Βόρεια Μακεδονία, τι θα κάνει με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Ν.Δ.; Ακούσαμε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Μαρινάκη να υποστηρίζει ότι “πρέπει να τηρηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών”. Τώρα έγινε καλή η συμφωνία;»

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε στην εκδήλωση του Αλβανού Πρωθυπουργού κ. Ράμα στην Αθήνα υπογραμμίζοντας: «Όταν είσαι απλά παρατηρητής και ακολουθείς μια εξωτερική πολιτική του κατευνασμού, όπως και ο κ. Σαμαράς κατηγορεί την Κυβέρνηση της Ν.Δ., αποδέχεσαι τα γεγονότα ως έχουν. Αν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ήταν στην Κυβέρνηση, θα είχε διεθνοποιήσει τα ζητήματα σεβασμού του Κράτους Δικαίου στην Αλβανία με στόχο την προστασία του ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Σαφές το μήνυμα της Ν.Δ. προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με τις μειώσεις των προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για ζητήματα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης προς Ν. Δένδια: «Δώστε λύση στο πρόβλημα των ΕΠΟΠ – Αποδεχθείτε την τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης επί νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί μεταξύ άλλων στο φλέγον ζήτημα της αυτεπάγγελτης...

Διαβάστε Περισσότερα

Στη Βουλή η δηλητηρίαση παιδιών στη Λαμία και η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της εταιρείας διανομής των σχολικών γευμάτων από το Γ. Σαρακιώτη και Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.

Το θέμα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης παιδιών από σχολικά γεύματα στην πόλη της Λαμίας και εκείνο της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα παρασκευής και διανομής των σχολικών γευμάτων φέρνει στη Βουλή στο πλαίσιο κοινοβουλευτικής παρέμβασης, η οποία συνυπογράφεται...

Διαβάστε Περισσότερα