14/07/2023

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Να μας εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις που εξήγγειλε στα ελληνοτουρκικά»

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για υποχωρήσεις στα ελληνοτουρκικά χθες και δεν μας είπε ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις αυτές. Να μας πει ποιες θα είναι υποχωρήσεις» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζοντας δήλωση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη σε χθεσινή συνέντευξή του, κατά την παρουσία του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλοκαίρι Μαζί» με τους Νίκο Ρογκάκο και Μαρία Αναστασοπούλου.

Αναλυτικότερα ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:

«Χθες, έκανε μία επικίνδυνη δήλωση ο κ. Πρωθυπουργός για το ζήτημα των ελληνοτουρκικών, την οποία έχω σημειώσει. Αναφέρει ότι: “οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις”. Θεωρώ ότι θα έπρεπε να σχολιάσουμε το ζήτημα των υποχωρήσεων στα ελληνοτουρκικά που έχει προτείνει ο Πρωθυπουργός. Το άνοιξε το θέμα ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και πρέπει να μας πει ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για υποχωρήσεις χθες και δεν μας είπε ποιες θα είναι οι υποχωρήσεις. Να μας απαντήσει ο κ. Πρωθυπουργός».

Σχολιάζοντας το θέμα των υπέρογκων αυξήσεων στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στη Φθιώτιδα τόνισε:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν αυτός που θέσπισε το μεταφορικό ισοδύναμο του οποίου η εφαρμογή σήμερα αγνοείται. Εμείς έχουμε προτείνει την ενδυνάμωση και επέκταση του μεταφορικού ισοδυνάμου και την αύξηση των ελέγχων. Δεν είναι δυνατόν να μειώνεται κατά περίπου 45% η τιμή των καυσίμων και την ίδια στιγμή να παρατηρούνται οι ίδιες αυξήσεις που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.».

Ασκώντας κριτική για το θέμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τις παλινωδίες που έχουν σημειωθεί μετά και τις αντιφατικές δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ο κ. Σαρακιώτης σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ότι:

«Αν περάσουν δέκα χρόνια ίσως να βρουν τι θα κάνουν τους αστυνομικούς που προσέλαβαν για να στελεχώσουν την Πανεπιστημιακή αστυνομία. Πέρασαν τέσσερα χρόνια και ακόμη ψάχνει η Κυβέρνηση τι θα κάνει αυτούς τους ανθρώπους.», ενώ προσέθεσε λέγοντας:

«Η ύπαρξη προσωπικού φύλαξης ίσχυε μέχρι το 2019, όπως είπε και ο κ. Γερουλάνος. Εδώ και δεκαετίες υπάρχουν στις εισόδους των πανεπιστημίων υπάλληλοι φύλαξης.»

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις εσωτερικές διεργασίες που εξελίσσονται στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σχετικά με την ανάδειξη νέας ηγεσίας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

«Υπάρχει ο οδικός χάρτης και το επόμενο χρονικό διάστημα εντός Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι θα έχουμε και την εκλογή του νέου Προέδρου. Υπάρχουν εξαιρετικά στελέχη στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και πλουραλισμός απόψεων. Ο υποψήφιος κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να είναι Βουλευτής προκειμένου να παρίσταται την επόμενη τετραετία εντός του Κοινοβουλίου ώστε να μην υπάρχει κενό στην εκπροσώπηση του κόμματος σε αυτό. Ο νέος Πρόεδρος οφείλει να μπορεί να απευθυνθεί και πέρα από τους ψηφοφόρους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, πέραν του κομματικού ακροατηρίου, όχι μόνο στον πυρήνα του κόμματος μας, να έχει χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορούν να συγκινήσουν και έναν κεντρώο και έναν μετριοπαθή ψηφοφόρο. Πολλοί υποψήφιοι διαθέτουν αυτά τα χαρακτηριστικά, θα δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα τις τοποθετήσεις τους και θα λάβουμε όλοι τις απαντήσεις στα ερωτήματα που υπάρχουν».

Αρχείο δελτίων τύπου

Το ζήτημα της τουρκικής επιθετικότητας έθεσε ο Γιάννης Σαρακιώτης στους Ευρωπαίους εταίρους στη Μαδρίτη

Στο Διακοινοβουλευτικό Συνέδριο για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας (ΚΕΠΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διοργάνωσε η ισπανική προεδρία στη Μαδρίτη, συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας...

Διαβάστε Περισσότερα

Διπλή παρέμβαση Σαρακιώτη για τις πληγείσες περιοχές της Φθιώτιδας

Σε διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Υγείας και Υποδομών & Μεταφορών προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με στόχο την επιτάχυνση της καταβολής ενισχύσεων στους...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στην «Μακεδονία της Κυριακής»: «Κοινή μας αγωνία η ενότητα της παράταξης»

Συνέντευξη του βουλευτή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννη Σαρακιώτη στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» και το δημοσιογράφο Βαγγέλη Στολάκη την 1η Οκτωβρίου 2023 Κύριε Σαρακιώτη, πως αποκωδικοποιείτε το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις πρώτες...

Διαβάστε Περισσότερα