18/02/2022

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Οι αυξήσεις στην ενέργεια οδηγούν σε επισιτιστική κρίση και τον αγροτικό τομέα σε μαρασμό»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την ακρίβεια σε βασικά προϊόντα και υπηρεσίες, η οποία μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Όπως αρχικά τόνισε:

«Το περιστατικό με τη σύλληψη της ηλικιωμένης γυναίκας για μικροκλοπή τροφίμων από σούπερ μάρκετ είναι συγκλονιστικό. Αν χάσουμε και την ανθρωπιά μας, χαθήκαμε. Είναι το τελευταίο, που μας έχει μείνει. Είναι στοιχείο του λαού μας και αν χάσουμε και αυτό, δεν έχουμε μέλλον. Ολόκληρη η ελληνική κοινωνία πλήττεται από την ακρίβεια και η επισιτιστική κρίση είναι προ των πυλών. Όποιος μιλήσει με αγρότη ή κτηνοτρόφο τον διαβεβαιώνει ότι, η χρονιά θα είναι ζημιογόνα εξαιτίας του τριπλασιασμού στις τιμές των λιπασμάτων, της αύξησης του κόστους ενέργειας και των καυσίμων. Χιλιάδες στρέμματα θα μείνουν ακαλλιέργητα και επισημαίνουμε εδώ και καιρό  τον αντίκτυπο στον πρωτογενή τομέα, καθώς θα συμπαρασύρει και άλλους κλάδους».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε ότι:

«Συμφωνούμε όλοι ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ακρίβειας, εκτός από έναν: τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σκρέκα! Προχώρησε σε απολογισμό του έργου του στη Βουλή και ανέφερε ότι “στη χώρα μας διενεργείται αυτή τη στιγμή μια επανάσταση στον τομέα της ενέργειας και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε προσιτές τιμές ενέργειας”!».

Όσον αφορά το κυβερνητικό επιχείρημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά», ο Βουλευτής Φθιώτιδας σχολίασε:

«Αφού “δεν υπάρχουν λεφτά”, πώς νομοθετήθηκε χθες, να λαμβάνουν οι Διευθυντές του Ε.Φ.Κ.Α. 8.000 ευρώ και οι Περιφερειακοί Διευθυντές πάνω από 4.000 ευρώ; Γι’ αυτούς υπάρχουν χρήματα; Πώς ο Διευθύνων Σύμβουλος της Δ.Ε.Η. λαμβάνει 6 φορές υψηλότερο μισθό σε σχέση με το μισθό του Έλληνα Πρωθυπουργού, δηλαδή 360.000 ευρώ ετησίως; Λαμβάνει αυτά τα χρήματα για να βλέπουν οι πολίτες αυτά τα τιμολόγια; Πώς βρέθηκαν χρήματα και αυξήθηκαν οι Διευθυντές στη Δ.Ε.Η. από 27 σε 105; Πώς αυξήθηκαν οι Βοηθοί Διευθυντών από 60 σε 250; Προφανώς για κάποιους έχει στερέψει το ταμείο του κράτους, αλλά για κάποιους άλλους βρίσκονται χρήματα για προκλητικές αμοιβές και μάλιστα, προερχόμενους από τον ιδιωτικό τομέα γιατί, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, τα στελέχη του Δημοσίου είναι ανίκανα».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε το «πολυδιαφημισμένο» νομοσχέδιο για τους ιδιώτες στον Ε.Φ.Κ.Α. υπογραμμίζοντας:

«Ξέρει κανείς πόσες συντάξεις έχουν αποδοθεί μετά την ψήφιση από τη Ν.Δ. του νομοσχεδίου για τους ιδιώτες στον Ε.Φ.Κ.Α.; Μόλις 8! Αυτό είναι το αποτέλεσμα της “φοβερής” μεταρρύθμισης της Κυβέρνησης! Υπήρχαν 4.000 νέοι επιστήμονες με πρόγραμμα της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., οι οποίοι απασχολήθηκαν και στον Ε.Φ.Κ.Α. μέσω Α.Σ.Ε.Π., με μοριοδότηση, και οι εκκρεμείς συντάξεις από τις 350.000 του 2015 έφθασαν τις 107.000 το 2019, αλλά η Ν.Δ. επέλεξε να πετάξει στο δρόμο αυτά τα νέα παιδιά και σήμερα οι εκκρεμείς συντάξεις ξεπερνούν τις 350.000».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στην ΕΡΤ: «Πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος: Η νέα εξαπάτηση των πολιτών από τη Ν.Δ.»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί για τις νέες...

Διαβάστε Περισσότερα

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα