02/06/2023

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνεται σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, ενώ η Ν.Δ. σε 5-6 επιχειρηματικούς κολοσσούς»

Τις θέσεις του κόμματός του για τη φορολογική πολιτική ανέπτυξε ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, κατά την παρουσία του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου.

Σύμφωνα με την αρχική τοποθέτηση του κ. Σαρακιώτη: «Δεν αποτελεί φαεινή ιδέα κάποιου στελέχους του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία το γεγονός ότι ζητούμε τη φορολόγηση των υπερκερδών των ενεργειακών κολοσσών. Είναι η οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς όλα τα κράτη-μέλη να φορολογήσουν τα ουρανοκατέβατα – όπως τα χαρακτηρίζει – κέρδη των εταιρειών ενέργειας. Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. απευθύνονται σε τελείως διαφορετικά κοινά: Εμείς απευθυνόμαστε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, η οποία υποφέρει από την αισχροκέρδεια στο χώρο της ενέργειας, ενώ τα στελέχη της Ν.Δ. προσπαθούν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των 5-6 μεγάλων ενεργειακών ομίλων».

Παράλληλα, σε ερώτηση αναφορικά με το αν είναι υλοποιήσιμες οι προτάσεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, ο υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε: «Βεβαίως και είναι. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση, όλα είναι εφικτά» ενώ, εν συνεχεία, πρόσθεσε: «Ζητήσαμε, εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, να δημοσιοποιηθεί η έκθεση της ΡΑΕ για τα υπερκέρδη, αλλά αυτό δεν συνέβη ποτέ γιατί θεωρήθηκε εμπορικό απόρρητο από τη Ν.Δ.! Εισέπραξαν, όπως πανηγυρίζουν, 300 εκ. ευρώ όταν τα συνολικά υπερκέρδη μόνο μιας χρονιάς φθάνουν τα 3,6 δισ. ευρώ! Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ. έχει δεσμευτεί ότι θα εισπραχθούν αυτά τα χρήματα και θα επιστρέψουν στην ελληνική κοινωνία».

Όπως, μάλιστα, υπογράμμισε ο κ. Σαρακιώτης: «Ο κ. Σπανάκης ανέφερε ότι το πρόγραμμα της Ν.Δ. κοστολογείται 9,3 δισ. ευρώ ακριβώς. Ο κ. Σκυλακάκης διαβεβαίωσε ότι κοστολογείται 5,5 δισ., ο κ. Χατζηδάκης 8,9 δισ. και η κα Ασημακοπούλου 9,1 δισ.ακριβώς! Επειδή γίνεται πολλή συζήτηση, θα ενημερωθεί, εν τέλει, η ελληνική κοινωνία πόσο κοστολογείται το πρόγραμμα της Ν.Δ.;»

Περαιτέρω, ο υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία επεσήμανε: «Μία βασική προτεραιότητά μας είναι η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, όπως έχει εφαρμοστεί από 17 χώρες της Ε.Ε. και έχουν καταφέρει να “σπάσουν” πολλούς κρίκους στην αλυσίδα της ακρίβειας. Η Ν.Δ. αρνείται να εφαρμόσει το συγκεκριμένο μέτρο, ενώ άκουσα την Πρόεδρο των Βενζινοπωλών και υποψήφια με τη Ν.Δ. να αναφέρεται σε “παρακράτος” στο χώρο των καυσίμων. Όταν υπάρχει πολιτική βούληση για μείζονα ζητήματα, αυτά επιλύονται. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και ενώ βρισκόμασταν σε μνημόνια, το 2016, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενέταξε στο Ε.Σ.Υ. όλους τους ανασφάλιστους πολίτες, καθώς υπήρχε η βούληση στήριξης των ευάλωτων. Σήμερα, με Κυβέρνηση Ν.Δ., φθάσαμε και πάλι να συζητούμε για τους ελεύθερους επαγγελματίες που μένουν εκτός ασφάλισης από 1/6/2023…»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα