17/03/2021

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Ποιος εισηγείται και ποιος αποφασίζει σε αυτή τη χώρα;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» συμμετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας από πλευράς της Κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι:

«Από πέρυσι το Μάρτιο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι “η έξοδος από αυτή τη δύσκολη κατάσταση θα έρθει με έναν τρόπο: τεστ, τεστ, τεστ”. Το ίδιο διαβάσαμε πριν από λίγες ημέρες στους New York Times, όπου καθηγητές κορυφαίου αμερικάνικου πανεπιστημίου αναφέρουν ότι “τα εμβόλια δεν είναι αρκετά. Χρειαζόμαστε περισσότερα τεστ”. Το ίδιο ανέφερε κ. Παπαδάκη στην εκπομπή σας η κα Γιαμαρέλλου, αλλά και άλλα μέλη της Επιτροπής. Στον κρίσιμο τομέα της διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων, τον οποίο σημειώνουν όλοι οι παγκόσμιοι επιστημονικοί φορείς, η χώρα μας βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε.».

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης υπενθύμισε το πρόσφατο άρθρο 23 επιστημόνων στην εφημερίδα «Καθημερινή», όπου εκφράστηκε η θέση ότι «το lockdown είναι παραδοχή αποτυχίας», υπογραμμίζοντας παράλληλα:

«Έπρεπε να εφαρμοστούν άλλα μέτρα, τα οποία θα ήταν ανώδυνα για την κοινωνία. Αναφέρομαι στο θέμα των τεστ, γιατί πολλοί καθηγητές της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων έχουν κρούσει των κώδωνα του κινδύνου λέγοντας ότι “δεν έχουμε τα κατάλληλα δεδομένα για να δώσουμε τις σωστές απαντήσεις”. Ο Αλέξης Τσίπρας έχει αναφερθεί στη συνταγογράφηση των τεστ δεκάδες φορές στη Βουλή. Σήμερα, 17 Μαρτίου, ένα χρόνο μετά, διαβάζουμε ότι “η Κυβέρνηση σχεδιάζει να προβεί καθημερινά σε 150.000 τεστ”! Ένα χρόνο τώρα το αναφέρει ο Π.Ο.Υ.. Ένα χρόνο μετά το σκέπτεται η Κυβέρνηση και αφού η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι τραγική και οι εμβολιασμοί δεν προχωρούν; Όταν ο Αλέξης Τσίπρας τόνιζε “μη ρίχνετε όλα τα λεφτά σας στο εμβόλιο, δείτε ποιες άλλες δράσεις πρέπει να τρέξουν παράλληλα”, μας κατηγορούσε η Νέα Δημοκρατία…Στη Φθιώτιδα, ενδεικτικά αναφέρω ότι έχει εμβολιαστεί μόνο το 1,85% του πληθυσμού».

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας επίσης επεσήμανε ότι:

«Όταν τα μέλη της ίδιας της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων λένε ότι “δεν έχουμε σωστά δεδομένα για να λαμβάνουμε τις σωστές αποφάσεις”, περιμένει κάποιος από την Αντιπολίτευση, η οποία δεν έχει πρόσβαση στα επίσημα στοιχεία, να δώσει απαντήσεις; Έχουμε ζητήσει από το φθινόπωρο τη δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής. Τις προηγούμενες ημέρες, δεν ακούσαμε όλοι τον αρμόδιο Υπουργό κ. Κικίλια να λέει “θα εισηγηθώ στην Επιτροπή lockdown”; Εν τέλει, δεν έχω αντιληφθεί: Ποιος εισηγείται και ποιος αποφασίζει σε αυτή τη χώρα;».

Στο καταληκτικό σχόλιό του, ο κ. Σαρακιώτης απάντησε στις επικρίσεις όσον αφορά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας:

«Πριν από λίγες ημέρες μπήκε σε “σκληρό lockdown” η Δαφνούλα Ευρυτανίας στα Άγραφα. Δε νομίζω να βγήκαν εκεί τα στελέχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με πλακάτ καλώντας τον κόσμο σε διαδηλώσεις! Έχω ακούσει και την κα Γκάγκα, η οποία ήταν υποψήφια στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ., να διαχωρίζει τις διαδηλώσεις, όπου ο κόσμος περπατά σε ανοιχτό χώρο φορώντας μάσκες από τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου δεν υπάρχουν αποστάσεις και επαρκής αερισμός».

Αρχείο δελτίων τύπου

«Ο Γιάννης Σαρακιώτης για τις σοβαρές καθυστερήσεις στη διαδικασία ενιαίας ετήσιας ενίσχυσης των αγροτών μέσω του Ο.Σ.Δ.Ε.»

Με δήλωσή του, μετά από ερώτηση που κατέθεσαν Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης σχολιάζει τις πρωτοφανείς καθυστερήσεις στη διαδικασία ενιαίας ετήσιας ενίσχυσης των αγροτών και...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης χωρίς σχέδιο για την ανάπτυξη»

Εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για την «Απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων» ήταν (15/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Αφού...

Διαβάστε Περισσότερα

Επιχειρηματικό Πάρκο Εξυγίανσης Οινοφύτων και Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας: 2 χρόνια επιδεικτικής Κυβερνητικής αδιαφορίας

Ως εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων τοποθετήθηκε (13/04) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και...

Διαβάστε Περισσότερα