31/01/2023

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Προτεραιότητα της Ν.Δ. το μοίρασμα 8,5 δισ. ευρώ με απευθείας αναθέσεις, όχι οι μισθοί και οι συντάξεις»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Πριν ξεκινήσει την τοποθέτησή του, ο κ. Σαρακιώτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων και την οικογένεια του αδικοχαμένου συγκυβερνήτη του πολεμικού αεροσκάφους Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, που κατέπεσε στο Ιόνιο Πέλαγος και επιβεβαιωμένα έχει χάσει τη ζωή του, ενώ ευχήθηκε παρά τις δυσκολίες να βρεθεί σώος ο κυβερνήτης Ευστάθιος Τσιτλακίδης.
Ακολούθως, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Το γεγονός ότι η κα Τσαπανίδου αποτελεί το πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ επιβεβαιώνει την ορθή κρίση του Αλέξη Τσίπρα να την επιλέξει για τη θέση της Εκπροσώπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία. Όταν, επί δύο έτη, λαμβάνουν χώρα παρακολουθήσεις υπουργών, βουλευτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών από την Ε.Υ.Π. και μέσω του λογισμικού Predator, όλο αυτό το υλικό ενδεχομένως να αξιοποιηθεί από κάποιους στο μέλλον ή να αποτελέσει εργαλείο εκβιασμού. Δεν έχει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία το εν λόγω υλικό – το έχει ο επικεφαλής της Ε.Υ.Π., ο κ. Μητσοτάκης».
Εν συνεχεία, η συζήτηση επεκτάθηκε στην οικονομία, με την εκπρόσωπο της Ν.Δ. κα Βούλτεψη να ασκεί κριτική για την «κατάργηση του ΕΚΑΣ», το οποίο είχε καταργήσει η Κυβέρνηση Σαμαρά (!), ενώ το ερώτημα: «Γιατί δεν καταργείτε το νόμο;» διαδέχθηκε αμηχανία με την κα Βούλτεψη να υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει και να απαντά: «Ορίστε;»!
Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Όπως αναφέρουν τα στελέχη της Ν.Δ., “την επόμενη τετραετία” θα ασχοληθούν με τους μισθούς και τις συντάξεις. Προφανώς η Ν.Δ. είχε πιο “σοβαρά” θέματα να ασχοληθεί. Είχε να μοιράσει 8,5 δισ. ευρώ σε απευθείας αναθέσεις… Δεν είναι και εύκολο αυτό! Είναι δυνατόν να μιλούν για “ανάπτυξη” όταν έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια πάνω από 8 δισ. ευρώ τα χρέη των πολιτών προς την Εφορία και πάνω από 10 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία; Ως επιστέγασμα, τώρα έρχονται και εφαρμόζουν αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές κατά 10%. Θυμόμαστε όλοι το “κίνημα της γραβάτας” που στράφηκε κατά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά το γεγονός ότι με τον τότε νόμο οι ελεύθεροι επαγγελματίες κατέβαλαν μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές. Επί Κυβέρνησης Ν.Δ., από 185 ευρώ πρώτη κλίμακα πήγαμε στα 220 και τώρα θα ξεπεράσουμε και τα 240, γιατί η Ν.Δ…. “στηρίζει τους ελεύθερους επαγγελματίες”!»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Οι “γοργοί ρυθμοί” δεν αφορούν την οικονομική ανάπτυξη αλλά την κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας»

Με ομιλία του στη Βουλή τοποθετήθηκε στην κοινοβουλευτική συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Όπως...

Διαβάστε Περισσότερα

Ερώτηση Σαρακιώτη για 2η ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας: «Ως πότε θα παραμένει στις καλένδες η λειτουργία της κ. Γεωργιάδη;»

Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο προχωρήσει επιτέλους η έναρξη της πλήρους και απρόσκοπτης λειτουργίας της 2ης ΤΟ.Μ.Υ. Λαμίας στην περιοχή του Παγκρατίου, ζητά να ενημερωθεί μέσω νέας κοινοβουλευτικής παρέμβασής του ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής...

Διαβάστε Περισσότερα

Σαρακιώτης από Νοσοκομείο Λαμίας: «Δυσοίωνο το μέλλον του Νοσοκομείου μας – Άμεση ανάγκη η αλλαγή πολιτικής για την ανόρθωσή του»

Για δυσοίωνο μέλλον του Νοσοκομείου Λαμίας και για άμεση ανάγκη αλλαγής πολιτικής για την ανόρθωσή του κάνει λόγο ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Επιτροπών Παρακολούθησης και Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης...

Διαβάστε Περισσότερα