23/05/2022

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Σε όλη την Ευρώπη μειώνουν φόρους στα καύσιμα, ενώ στην Ελλάδα η Ν.Δ. κάνει αντιπολίτευση στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του Ant1 με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, απαντώντας σε ερωτήματα για την κατάσταση στην ελληνική οικονομία και τα σενάρια εκλογών. Όπως αρχικά ανέφερε:

«Το σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας με τη Ν.Δ. δεν περνά ούτε σαν σκέψη από το μυαλό μας, με ένα κόμμα που έχει ενσωματώσει πλήρως στις τάξεις του το ΛΑ.Ο.Σ. με τους κυρίους Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη σε υπουργικούς θώκους. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι οι συνθήκες θα ευνοήσουν μια προοδευτική διακυβέρνηση».

Στα επιχειρήματα ότι «για όλα φταίει ο πόλεμος στην Ουκρανία», ο κ. Σαρακιώτης αντέτεινε ότι «το Σεπτέμβριο του 2019, όταν είχαμε αύξηση 10% στα τιμολόγια της Δ.Ε.Η., ποιος πόλεμος εξελισσόταν;» και ακολούθως πρόσθεσε:

«Η κατάσταση καθημερινά γίνεται ολοένα και χειρότερη και δε χρειάζονται “δημοσκοπήσεις” για να το αντιληφθεί κάποιος. Με 2,50 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη και 1,90 το πετρέλαιο, ποιες “δημοσκοπήσεις” να χρειαστούμε; Η καλύτερη δημοσκόπηση είναι ένας δημοσιογράφος να κάτσει στην ουρά ενός σούπερ μάρκετ και να ακούσει τα σχόλια των πολιτών για το “καλάθι της νοικοκυράς” ή να κάνει μια βόλτα σε έναν εμπορικό δρόμο οποιασδήποτε ελληνικής πόλης και να ακούσει τη φωνή των εμπόρων και των καταναλωτών. Τα στελέχη της Κυβέρνησης θα περπατήσουν σε κάποια αγορά για να λάβουν τα συγχαρητήρια των πολιτών που η βενζίνη είναι 2,50 ευρώ και οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος έρχονται πλέον 800 αντί για 200 ευρώ;»

Εν συνεχεία, αφού σχολίασε ότι «τα κυβερνητικά στελέχη αδυνατούν να υπερασπιστούν τη σημερινή πολιτική της Ν.Δ. και αναγκάζονται να παρελθοντολογούν καθώς η καθημερινότητα το 2022 δεν συγκρίνεται καν με το 2019», ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε ότι:

«Τα στελέχη της Ν.Δ. επιμένουν να κάνουν “αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση”. Δεν ακούμε ούτε μια πρόταση για το μέλλον, δεν ακούμε αν θεωρούν ότι τα μέτρα, που έχουν ληφθεί έως σήμερα, είναι αρκετά. Η ελληνική κοινωνία απευθύνει κραυγή αγωνίας ότι δεν είναι ικανά για την ανακούφισή της. Ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε, από το Σεπτέμβριο του 2021, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, μέτρο που εφαρμόστηκε εν συνεχεία σε 18 χώρες της Ε.Ε.. Τότε η Ν.Δ. μας έλεγε ότι το κύμα ακρίβειας θα ήταν “περιοδικό” και έληγε μέχρι το Δεκέμβριο. Σήμερα έρχονται οι ίδιοι οι πρατηριούχοι και οι άνθρωποι της αγοράς και επισημαίνουν ότι αν είχε εφαρμοστεί έγκαιρα αυτό το μέτρο, το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, θα υπήρχε ανάσχεση αυτού του κύματος ακρίβειας».

Ο κ. Σαρακιώτης κατέληξε ότι «η ελληνική οικονομία δεν αντέχει 7 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους» προσθέτοντας:

«Στη Γερμανία νομοθετήθηκε η μείωση της τιμής της βενζίνης κατά 0,30 ευρώ και του ντίζελ κίνησης κατά 0,14 ευρώ. Σε πιο προηγμένες οικονομίες η τιμή των καυσίμων είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με την Ελλάδα. Αυτό πώς το εξηγούν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης;»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα