19/08/2022

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Συμπόρευση όλων των δημοκρατικών πολιτών στο σκάνδαλο των υποκλοπών»

Στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1 εμφανίστηκε (19/08) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο μείζον θέμα της επικαιρότητας, αυτό του σκανδάλου των υποκλοπών. Ξεκινώντας τις τοποθετήσεις του ο Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στη Φθιώτιδα ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ότι:

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθούν απαντήσεις στα μείζονα ερωτήματα, δηλαδή για ποιο λόγο παρακολουθούταν αρχηγός πολιτικού κόμματος; Για ποιο λόγο παρακολουθούνταν άλλα 7-8 πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με δημοσίευμα της “Καθημερινής”; Για ποιο λόγο παρακολουθούνταν δημοσιογράφοι ή επιχειρηματίες; Είναι δυνατόν να μη συζητάμε γι’ αυτά τα ζητήματα και να εστιάζουμε σε μια καταγγελία του κ. Λαφαζάνη που θυμήθηκε ότι μετά από 7 χρόνια ότι ενδεχομένως να παρακολουθούνταν; Είναι άραγε δευτερεύον θέμα ότι έγινε έρευνα στο Ευρωκοινοβούλιο για 250 Ευρωβουλευτές και ο μοναδικός Ευρωβουλευτής, του οποίου το κινητό βρέθηκε να παρακολουθείται ήταν Έλληνας;»

Εν συνεχεία, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

«Στο θέμα του σκανδάλου των υποκλοπών, δεν υπάρχει μια απλή διακομματική συμπόρευση, αλλά συμπόρευση όλων των δημοκρατικών πολιτών. Ενώ στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη παρακολουθούνται αρχηγοί κομμάτων και δημοσιογράφοι, εμείς πρέπει να σφυρίζουμε αδιάφορα; Έχει εξαντληθεί η υπομονή όλων των ανθρώπων, που διαπνέονται από δημοκρατικά αισθήματα με τις παρακολουθήσεις από το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν μπορεί να βγαίνει μονίμως “εκτός κάδρου” ο κ. Μητσοτάκης, καθώς εκείνος επέλεξε τη μεταφορά της αρμοδιότητας της Ε.Υ.Π. στον ίδιο, αμέσως μόλις ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Συνεπώς, εμείς αισθανόμαστε πιο κοντά σε όσους δεν παρακολουθούν, δεν λειτουργούν σαν παρακράτος και δεν διορίζουν κολλητούς τους χωρίς κανένα προσόν, όπως ο κ. Κοντολέων. Ο κ. Μητσοτάκης διόρισε στην νευραλγικής σημασίας θέση του Διοικητή της Ε.Υ.Π. έναν κολλητό του, χωρίς τα απαραίτητα πτυχία, αλλάζοντας το νόμο! Για του λόγου το αληθές, δείτε τα πτυχία και τα βιογραφικά όλων των προηγούμενων Διοικητών της Ε.Υ.Π., ανεξαρτήτως κόμματος…»

Παράλληλα, ο κ. Σαρακιώτης υπογράμμισε και όσον αφορά την υπόθεση της παρακολούθησης του δημοσιογράφου κ. Κουκάκη:

«Ο κ. Κουκάκης διερευνούσε τραπεζικά σκάνδαλα και τέθηκε υπό παρακολούθηση, παρά το γεγονός ότι δεν επρόκειτο για “θέμα εθνικής ασφαλείας”. Βέβαια, θα σχολιάσει κάποιος ότι Ν.Δ. και τραπεζικά σκάνδαλα δεν έχουν καμία σχέση..!»

Τέλος, ο Βουλευτής Φθιώτιδας σημείωσε:

«Για ποιο λόγο δεν έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη οι αρμόδιοι Υπουργοί κύριοι Πιερρακάκης και Γεραπετρίτης, οι οποίοι είχαν έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και κατέθεσαν ψέματα; Ο κ. Ντογιάκος επέδειξε πρωτόγνωρα αντανακλαστικά καλώντας τον κ. Τέλλογλου, όταν έκανε μια ανάρτηση με αοριστίες περί “ενδεχόμενης παρακολούθησης του κ. Μητσοτάκη από κάποιον ιδιώτη το 2018”. Για ποιο λόγο δεν κάλεσε και τους κυρίους Δημητριάδη και Κοντολέωντα να καταθέσουν, καθώς φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης “δεν ήξερε τίποτα” και τον “κορόιδευε” ο ανιψιός του και ο Διοικητής της Ε.Υ.Π..»

Αρχείο δελτίων τύπου

Σαρακιώτης προς Αυγενάκη: «Διορθώστε την αδικία του αποκλεισμού της Φθιώτιδας από το πρόγραμμα απονιτροποίησης»

Τη συμπερίληψη όλης της Φθιώτιδας στη νέα πρόσκληση διετούς διάρκειας για τη δράση που στοχεύει στη μείωση της ρύπανσης νερού από γεωργική δραστηριότητα (απονιτροποίηση) ζητά με κοινοβουλευτική παρέμβασή του από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο...

Διαβάστε Περισσότερα

Απάντηση Γιάννη Σαρακιώτη στις αθλιότητες Παύλου Μαρινάκη

Στις αθλιότητες και στις ύβρεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Μαρινάκη απάντησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Μαρινάκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α....

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η “Κυβέρνηση των αρίστων” προτάσσει τον ποινικό λαϊκισμό αντί της επιστήμης»

Ως εισηγητής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του κόμματος και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής συζήτησης για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Αρχικά, ο...

Διαβάστε Περισσότερα