«Οι εξελίξεις με τη ΛΑΡΚΟ ήταν προκαθορισμένες από την κυβέρνηση εξαρχής!», τόνισε ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής του κόμματος Γιάννης Σαρακιώτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Λαμία FM-1 96,2 για το επίκαιρο και φλέγον ζήτημα της ΛΑΡΚΟ. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και το ηχητικό των τοποθετήσεων του.
Ο κ. Μητσοτάκης 4 χρόνια μετά την τροπολογία του 2020, συνάντησε τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ προεκλογικά κ τους υποσχέθηκε ότι, θα αναλάβει ο ίδιος το θέμα του επενδυτή. Το αποτέλεσμα ήταν 2 μήνες μετά να μην υπάρχει κανένας επενδυτή.
Εξαπάτηση πλήρης, ανικανότητα, αδιαφορία και οι δήθεν τεχνοκράτες, οι δήθεν άριστοι αποδείχθηκαν πλήρως ανίκανοι να διαχειριστούν την τύχη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής νικελίου σε ολόκληρη την Ε.Ε. Ξεκίνησε μία διαδικασία του Φεβρουαρίου του 2020 χωρίς να έχουν εξασφαλίσει ουσιαστικά τίποτα. Προχωρούσαν 4 χρόνια βλέποντας και κάνοντας.
Εδώ και μήνες έχει αρχίσει η αιμορραγία της περιοχής, αφού πρώην εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν βρει δουλειά ή βρίσκονται σε άλλες περιοχές, είτε σε άλλες βιομηχανίες της Στερεάς Ελλάδος, είτε στο εξωτερικό. Ο τόπος ερημώνει σιγά, σιγά. Μετά από 4 χρόνια που μία περιοχή ολόκληρη έζησε μέσα στην αβεβαιότητα, στην ανασφάλεια και στην αγωνία, τώρα έχουμε τον ξεριζωμό. Οικονομικοί μετανάστες εν έτει 2024.