27/04/2021

Γ. Σαρακιώτης στον ΛΑΜΙΑ FM1 για Ο.Α.Ε.Δ. Λαμίας, ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας, Γ.Ν. Λαμίας, ίδρυση Πειραματικών σχολίων και πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (27/04) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Όσον αφορά τα προβλήματα στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 15.000 ανέργους, το Υπουργείο απάντησε στη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβασή μου ότι αυτά οφείλονται στον αυξημένο όγκο και στην αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας λόγω covid19, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του αρμοδίου γραφείου εργασίας στον ΟΑΕΔ Λαμίας. Όμως, ο ρόλος του Υπουργείου δεν είναι να περιγράφει τα γεγονότα. Το Υπουργείο οφείλει να δίνει λύσεις.

Οι απαντήσεις του Υπουργείου σε όλες τις κρούσεις, που έχω κάνει για την υπολειτουργία των ΕΛΤΑ, είναι “copy-paste”, ήδη από πέρυσι όταν έκανα την πρώτη ερώτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τότε βλέπαμε το πρόβλημα να έρχεται, αλλά τώρα είναι πλέον τεράστιο. Λογαριασμοί που δεν επιδίδονται ή επιδίδονται καθυστερημένα και έχουν λήξει… Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συντάξουν μια νέα απάντηση, αλλά αλλάζουν μόνο τις περιοχές κάθε φορά.

Σχετικά με την περικοπή των υπερωριών των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας, μιλάμε για τον ορισμό του ανήθικου. Οι άνθρωποι, τους οποίους χειροκροτούμε, τους λέμε “πολεμιστές”, “αγωνιστές” και “ήρωες”, έρχεται η Πολιτεία και δεν τους πληρώνει τις υπερωρίες! Ο κ. Πέτσας απαντούσε προ 1 μηνός για το συγκεκριμένο θέμα ότι “δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για συνδικαλιστικά ζητήματα” και αναρωτιέμαι: Είναι ένα απλό “συνδικαλιστικό ζήτημα” να εργάζεται κάποιος και να μην τον πληρώνει η Πολιτεία; Είναι υποκρισία, είναι ανήθικη η συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν μείνει μόνο να τους χειροκροτούμε και να μην τους επιβραβεύουμε με κανέναν άλλον τρόπο.

Το θέμα των Πειραματικών Σχολείων είναι υπ’ αριθμόν 1 απασχολώντας τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές και τους γονείς και με χαρά είδα ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων συντάχθηκε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Να μας απαντήσει η κα Κεραμέως: Αν το πολίτευμά μας δεν έχει αλλάξει και είναι ακόμη Δημοκρατία, πώς είναι δυνατόν να λαμβάνει διαρκώς αποφάσεις χωρίς να διαβουλεύεται με τις τοπικές κοινωνίες, τους αρμόδιους φορείς, το Δήμο Λαμιέων;

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα laptops, τα οποία εν τέλει δε δικαιούνται πολλές οικογένειες παρά το χαμηλό εισόδημά τους και όσοι δικαιούνται θα τα λάβουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί αναστάτωση τώρα με τα Πειραματικά Σχολεία. Δεν είναι κακή η διαβούλευση, δεν είναι κακή η Δημοκρατία δυστυχώς όμως στην Κυβέρνηση έχουν αλλεργία σε κάθε τι δημοκρατικό όπως αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Η Ν.Δ. ήρθε, το άλλαξε, το μετονόμασε σε “Αντώνης Τρίτσης” και μετά από 2 χρόνια δεν έχει τρέξει. Τώρα η Κυβέρνηση έρχεται, θέτει “κόφτη” όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις, ενώ οι Δήμαρχοι είχαν εργαστεί να ετοιμάσουν προτάσεις, σχέδια και μελέτες. Έτσι, πάει χαμένη όλη η δουλειά, που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επί 2 χρόνια πάγωσαν τα πάντα και τώρα ενεργοποιείται το πρόγραμμα με πολλές στρεβλώσεις.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης: “Μία Πολιτεία οφείλει να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα των Παραπολιτικών FM 90.1 σχολίασε την επικαιρότητα (07/05) ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν βασικά σημεία και βίντεο των...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο Γιώργο Παπαδάκη: «Να σταματήσει η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τους επιστήμονες»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 με το Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να απαντήσει στις ερωτήσεις...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: “Η Ν.Δ. φέρνει νομοθετήματα, τα οποία θα ζήλευαν και οι τροϊκανοί”

Στο Κεντρικό Δελτίο του STAR Κεντρικής Ελλάδος (17/04) είχε την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα της πολιτικής επικαιρότητας ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης....

Διαβάστε Περισσότερα