27/04/2021

Γ. Σαρακιώτης στον ΛΑΜΙΑ FM1 για Ο.Α.Ε.Δ. Λαμίας, ΕΛ.ΤΑ. Φθιώτιδας, Γ.Ν. Λαμίας, ίδρυση Πειραματικών σχολίων και πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”

Στη ραδιοφωνική συχνότητα του ΛΑΜΙΑ FM1 και στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων με τον Απ. Έλληνα και την Παρ. Τσιαχρή είχε την ευκαιρία να σχολιάσει (27/04) τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις καθώς και να αναπτύξει τις πρόσφατες παρεμβάσεις του στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων, με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης. Παρακάτω ακολουθούν σημεία και βίντεο των τοποθετήσεων του.

Όσον αφορά τα προβλήματα στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για 15.000 ανέργους, το Υπουργείο απάντησε στη σχετική κοινοβουλευτική παρέμβασή μου ότι αυτά οφείλονται στον αυξημένο όγκο και στην αναστολή λειτουργίας της υπηρεσίας λόγω covid19, σε συνδυασμό με την υποστελέχωση του αρμοδίου γραφείου εργασίας στον ΟΑΕΔ Λαμίας. Όμως, ο ρόλος του Υπουργείου δεν είναι να περιγράφει τα γεγονότα. Το Υπουργείο οφείλει να δίνει λύσεις.

Οι απαντήσεις του Υπουργείου σε όλες τις κρούσεις, που έχω κάνει για την υπολειτουργία των ΕΛΤΑ, είναι “copy-paste”, ήδη από πέρυσι όταν έκανα την πρώτη ερώτηση για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Τότε βλέπαμε το πρόβλημα να έρχεται, αλλά τώρα είναι πλέον τεράστιο. Λογαριασμοί που δεν επιδίδονται ή επιδίδονται καθυστερημένα και έχουν λήξει… Δεν μπαίνουν καν στον κόπο να συντάξουν μια νέα απάντηση, αλλά αλλάζουν μόνο τις περιοχές κάθε φορά.

Σχετικά με την περικοπή των υπερωριών των εργαζομένων του Νοσοκομείου Λαμίας, μιλάμε για τον ορισμό του ανήθικου. Οι άνθρωποι, τους οποίους χειροκροτούμε, τους λέμε “πολεμιστές”, “αγωνιστές” και “ήρωες”, έρχεται η Πολιτεία και δεν τους πληρώνει τις υπερωρίες! Ο κ. Πέτσας απαντούσε προ 1 μηνός για το συγκεκριμένο θέμα ότι “δεν είναι ώρα να συζητήσουμε για συνδικαλιστικά ζητήματα” και αναρωτιέμαι: Είναι ένα απλό “συνδικαλιστικό ζήτημα” να εργάζεται κάποιος και να μην τον πληρώνει η Πολιτεία; Είναι υποκρισία, είναι ανήθικη η συμπεριφορά του Υπουργείου Υγείας απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους, που έχουν μείνει μόνο να τους χειροκροτούμε και να μην τους επιβραβεύουμε με κανέναν άλλον τρόπο.

Το θέμα των Πειραματικών Σχολείων είναι υπ’ αριθμόν 1 απασχολώντας τόσο τους εκπαιδευτικούς όσο και τους μαθητές και τους γονείς και με χαρά είδα ότι και το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων συντάχθηκε με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Να μας απαντήσει η κα Κεραμέως: Αν το πολίτευμά μας δεν έχει αλλάξει και είναι ακόμη Δημοκρατία, πώς είναι δυνατόν να λαμβάνει διαρκώς αποφάσεις χωρίς να διαβουλεύεται με τις τοπικές κοινωνίες, τους αρμόδιους φορείς, το Δήμο Λαμιέων;

Μετά το φιάσκο με τις μάσκες και τα laptops, τα οποία εν τέλει δε δικαιούνται πολλές οικογένειες παρά το χαμηλό εισόδημά τους και όσοι δικαιούνται θα τα λάβουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς, το Υπουργείο Παιδείας δημιουργεί αναστάτωση τώρα με τα Πειραματικά Σχολεία. Δεν είναι κακή η διαβούλευση, δεν είναι κακή η Δημοκρατία δυστυχώς όμως στην Κυβέρνηση έχουν αλλεργία σε κάθε τι δημοκρατικό όπως αποδεικνύει για ακόμη μια φορά το Υπουργείο Παιδείας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων ήταν εξαιρετικά ικανοποιημένοι με το πρόγραμμα “Φιλόδημος”. Η Ν.Δ. ήρθε, το άλλαξε, το μετονόμασε σε “Αντώνης Τρίτσης” και μετά από 2 χρόνια δεν έχει τρέξει. Τώρα η Κυβέρνηση έρχεται, θέτει “κόφτη” όσον αφορά τις χρηματοδοτήσεις, ενώ οι Δήμαρχοι είχαν εργαστεί να ετοιμάσουν προτάσεις, σχέδια και μελέτες. Έτσι, πάει χαμένη όλη η δουλειά, που έγινε το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επί 2 χρόνια πάγωσαν τα πάντα και τώρα ενεργοποιείται το πρόγραμμα με πολλές στρεβλώσεις.

Διαβάστε άλλες συνεντεύξεις μου

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Πως νοιάζεται η Ν.Δ. για τους αγρότες όταν για πρώτη φορά ο ΟΠΕΚΕΠΕ ελέγχεται από την Ε.Ε.;»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο ERTNEWS: «Υπόλογος ο κ. Μητσοτάκης για όσα περιλαμβάνει η “δικογραφία Θεοδωρικάκου”»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Newsroom» του ERTNEWS, με τη Σταυρούλα Χριστοφιλέα και το Μάκη Προβατά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί μείζονων θεμάτων...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στο OPEN: «Ελπιδοφόρο μήνυμα η πρωτιά του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία στις ηλικίες 17-35 ετών»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, με τον Παναγιώτη Στάθη και το Γιάννη Κολοκυθά, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί του αποτελέσματος...

Διαβάστε Περισσότερα