06/04/2022

Γ. Σαρακιώτης στον AΝΤ1: «Δεν φτάνει ο μισθός για να πληρωθεί η Δ.Ε.Η. και κάποιοι μιλούν για εξυγίανση»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει την επικαιρότητα. Όπως τόνισε ο κ. Σαρακιώτης:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει άμεσα μέτρα, αλλά και μέτρα σε επίπεδο σχεδιασμού. Όσον αφορά τα άμεσα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εδώ και μήνες έχει προτείνει τη φορολόγηση των “ουρανοκατέβατων” κερδών των εταιρειών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των εφημερίδων “Καθημερινή” και “Documento”, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας έχει αποστείλει σχετική πρόταση στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά ο Πρωθυπουργός αρνείται να το πράξει και αντιλαμβανόμαστε όλοι τους λόγους. Επιπροσθέτως, η Κυβέρνηση προχώρησε σε βίαιη απολιγνιτοποίηση, τις συνέπειες της οποίας η ελληνική κοινωνία βιώνει σήμερα, ενώ πώλησε το 17% της Δ.Ε.Η. και απώλεσε το δημόσιο έλεγχο της επιχείρησης. Την εν λόγω απόφαση θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια, ενώ προσωπικά την παραλληλίζω με την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας το 2014. Επί 4,5 έτη διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., δεν πωλήθηκε η Δ.Ε.Η. και δεν υπήρξε ούτε 1 ευρώ αύξηση τους λογαριασμούς ρεύματος».

Αναφορικά με τον «μακρόπνοο σχεδιασμό», στον οποίο όφειλε να είχε προχωρήσει η Κυβέρνηση, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε ότι «αν αυτός δεν υπάρξει, κάθε φορά που θα έχουμε μία κρίση, θα αναγκαζόμαστε να λαμβάνουμε έκτακτα μέτρα», ενώ εν συνεχεία πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε προχωρήσει, με Υπουργό Ενέργειας τον Γιώργο Σταθάκη, στο πρόγραμμα “Ηλέκτρα” εξασφαλίζοντας 500 εκ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 32%. Επί 2,5 έτη παραμένει “παγωμένο” στο συρτάρι του νυν Υπουργού Ενέργειας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε επίσης προχωρήσει στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ”, του οποίου οι πληρωμές έχουν πλέον παγώσει. Το Φεβρουάριο του 2019 προκηρύχθηκε το ειδικό χωροταξικό σχέδιο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και 3 χρόνια μετά, δεν έχει προχωρήσει τίποτα. Η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν η πρώτη, η οποία αύξησε το μείγμα των Α.Π.Ε. στο 19,6% το 2019 από 15% το 2015 και ενώ ο στόχος που είχε θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 18%».

Ακολούθως, απαντώντας στις αιτιάσεις του εκπροσώπου της Ν.Δ. ότι «η σημερινή Κυβέρνηση εξυγίανε τη Δ.Ε.Η.», ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Το βλέπουμε! Δεν φθάνει ο μισθός για να πληρώσουν οι πολίτες τη Δ.Ε.Η. και μιλάτε για “εξυγίανση”

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα