16/12/2021

Γ. Σαρακιώτης στον Ant1: «Έχουμε χάσει το μέτρημα από τις “νίκες” του κ. Μητσοτάκη κατά της πανδημίας»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού μετά τις εκλογές του ΚΙΝ.ΑΛ. σχολίασε σκωπτικά ότι «το μισό υπουργικό συμβούλιο και όλοι οι γενικοί γραμματείς της Κυβέρνησης της Ν.Δ. προέρχονται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και άρα, ας ανησυχούν στη Ν.Δ.», ενώ εν συνεχεία προσέθεσε:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέτει τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις από την αρχή της πανδημίας και επιβεβαιώνεται. Στο ζήτημα της ενίσχυσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, λαμβάναμε απαντήσεις από τον κ. Πέτσα ότι “δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα” και ήρθε μερικώς να υλοποιήσει την πρόταση για μη επιστρεπτέα ενίσχυση, την οποία είχαμε καταθέσει από την έναρξη της πανδημίας. Η Κυβέρνηση ακολούθησε την πρωτοβουλία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την οποία υλοποίησαν οι Περιφερειάρχες. Ήρθε, λοιπόν τρίτη και καταϊδρωμένη! Όσον αφορά το υγειονομικό σκέλος, ο Αλέξης Τσίπρας έχει καταθέσει πρόγραμμα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της υγείας λόγω της πανδημικής κρίσης, αλλά και για τη δημιουργία του νέου Ε.Σ.Υ.. Δυστυχώς, οι προτάσεις μας δεν εισακούονται και δεν υλοποιούνται, με αποτέλεσμα μόλις χθες να χάνουν τη ζωή τους 130 συνάνθρωποί μας και οι Υπουργοί να αναφέρουν “τι σπουδαία Κυβέρνηση έχουμε” και ο “θεόσταλτος” Πρωθυπουργός να πανηγυρίζει που νίκησε για πολλοστή φορά την πανδημία. Έχουμε χάσει το μέτρημα από τις “νίκες” του κ. Μητσοτάκη!»

Παράλληλα, σχετικά με την ανταπόκριση των θέσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην κοινωνία, ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε:

«Είχα μεταβεί με τον Αλέξη Τσίπρα πριν από μήνες στην Εύβοια και εισέπραξα την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του. Ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε στις πληγείσες περιοχές, περπάτησε στις πόλεις χωρίς αστυνομική συνοδεία. Ο κ. Μητσοτάκης μετέβη μετά από πέντε μήνες στη Βόρεια Εύβοια, πραγματοποίησε μια σύσκεψη σε κλειστό χώρο και δεν άφησε τον κόσμο… να τον πλησιάσει, να δείξει την “αγάπη” του, να τον αγκαλιάσει, αφού βρίσκεται και 10 μονάδες μπροστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά παρέταξε τα Μ.Α.Τ.. Έτσι “επαληθεύονται” τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στη δημοσίευση μελέτης των κυρίων Τσιόδρα και Λύτρα τονίζοντας:

«Σύμφωνα με τη μελέτη, η οποία κοινοποιήθηκε στον Πρωθυπουργό από το Μάϊο, η θνητότητα αυξάνεται κατά 87% όταν κάποιος νοσηλεύεται εκτός Μ.Ε.Θ.. Όμως, ο κ. Μητσοτάκης δεν έπραξε τίποτα και ανέφερε πριν 15 ημέρες στη Βουλή το άκρως αντιεπιστημονικό: “είτε νοσηλεύεσαι σε απλό κρεβάτι είτε σε Μ.Ε.Θ., τις ίδιες ιατρικές υπηρεσίες λαμβάνεις”. Ακούμε διαρκώς από τη Ν.Δ. ότι “όλα έχουν γίνει πολύ καλά” και αναρωτιέμαι πόσους περισσότερους από τους 19.500 νεκρούς θα είχαμε θρηνήσει αν “δεν είχαν γίνει όλα τόσο καλά”, χωρίς μάλιστα να αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη; Η ευθύνη διασπείρεται στους γιατρούς και στους πολίτες, αλλά ένας Υπουργός δεν έχει παραδεχθεί ότι έχει κάνει κάποιο λάθος».

Τέλος, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε όσον αφορά την ιδεολογική φυσιογνωμία της Κυβέρνησης της Ν.Δ.:

«Δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις “προοδευτικούς” τον κ. Πλεύρη, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Βορίδη. Αντιθέτως, σχολιάζονταν ως “ακροδεξιά αγκάθια για το Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό”. Όμως, για τη Ν.Δ. φαίνεται πως δεν είναι. Ας κρίνουν οι πολίτες…»

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα