14/04/2022

Γ. Σαρακιώτης στον ANT1: «Η κερκίδα τους κατάλαβε και πλέον πετούν την μπάλα στην Ευρώπη!»

Στην τηλεοπτική εκπομπή του ANT1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να εκφράσει τη θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αναφορικά με τις υπέρογκες αυξήσεις σε αγαθά και υπηρεσίες. Όπως αρχικά τόνισε:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία έχει καταθέσει προτάσεις για την αντιμετώπιση του κύματος της ακρίβειας από το Σεπτέμβρη. Ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Δ.Ε.Θ., είχε αναφερθεί στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Υπουργών υποστήριζε ότι είτε η ακρίβεια αποτελούσε παροδικό φαινόμενο είτε δεν υπάρχει ακρίβειαείτε δεν χρειάζεται να λάβουμε μέτρα είτε αρκούσαν τα 150 εκ. ευρώ σε μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Μητσοτάκης, όταν το μηνιαίο κόστος στην αγορά ήταν 2 δισ. ευρώ! Μονίμως τα στελέχη της Ν.Δ. πετούν την μπάλα, όχι στην εξέδρα, αλλά στην Ευρώπη. Όμως, σειρά ευρωπαϊκών χωρών έχει λάβει ήδηουσιαστικά μέτρα. Η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα έχει εφαρμοστεί από 18 κράτη-μέλη της ΕΕ, αλλά εδώ δεν το συζητάμε γιατί οι πλούσιοι μόνο έχουν αυτοκίνητα και θα ευνοηθούν όσοι έχουν Porsche Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν εφαρμόσει πλαφόν στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειαςκαι του φυσικού αερίου, αλλά ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε να εφαρμοστεί… στο χρηματιστήριο στην Ολλανδία! Γιατί δεν το εφαρμόζει στην Ελλάδα;»

Ακολούθως, αναφορικά με την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), ο κ. Σαρακιώτης επεσήμανε:

«Οι ΑΠΕ, σε σύγκριση με το μείγμα, ανέρχονταν το 2015 στο ποσοστό του 15%. Το 2019, παραδόθηκαν στο 19,8% με το στόχο της ΕΕ να είναι 18%. Όσον αφορά τις ΑΠΕ, με την πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ξεπεράστηκε ο ευρωπαϊκός στόχος».

Εν συνεχεία, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στην τιμολογιακή πολιτική των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειαςυπογραμμίζοντας:

«Τη Δευτέρα 11 Απριλίου, είχαμε αύξηση στα σταθερά τιμολόγια της Δ.Ε.Η. κατά 36%. Τι σχέση έχουν οι βόρειες χώρες, τις οποίες επικαλούνται τα στελέχη της Ν.Δ., ή οι νότιες χώρες ή οι υποσαχάριες χώρες; Η Δ.Ε.Η. εμφανίζει ετήσια κέρδη ύψους 800-900 εκ. ευρώ και τη Δευτέρα, με τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις να βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση, ανακοινώνει αυξήσεις στα σταθερά τιμολόγια ύψους 36%! Σύμφωνα με τη Eurostat, σε σύγκριση με πέρυσι, η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ε.Ε. ανήλθε στο 28%, ενώ στην Ελλάδα έφθασε το 71%. Υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες σε εγχώριο επίπεδο. Κανείς δεν υποστήριξε ότι δεν υπάρχει διεθνές πρόβλημα αλλά, όταν ο πανευρωπαϊκόςμέσος όρος είναι στο 28% και εδώ είμαστε στο 71%, διαπιστώνεται μια τρομερή διαφορά».

Καταληκτικά, σχετικά με τα επανειλημμένα κύματα ανατιμήσεωνστην αγορά εν όψει και του «πασχαλινού τραπεζιού», ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε:

«Από πέρυσι και συγκεκριμένα από το Μάρτιο του 2021, όχι κατά τη διάρκεια του Πολέμου στην Ουκρανία, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέτει ερωτήσεις για το διπλασιασμό του κόστους στις ζωοτροφές. Δυστυχώς, όλους αυτούς τους μήνες, η Κυβέρνηση δεν ανέλαβε καμία νομοθετική πρωτοβουλία κρύβοντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί”. Στις 13 Απριλίου, νομοθετήθηκε ο ορισμός νέων Διευθυντών στον Ο.Α.Ε.Δ., ενώ διαβάζουμε για την τοποθέτηση κορυφαίων στελεχών της Ν.Δ. στην ΕΡΤμε νέα bonus. Όπου θέλουν να δώσουν χρήματα, βρίσκουν τα “λεφτόδεντρα”, αλλά για τους πολίτες δεν υπάρχουν… Τα συγκεκριμένα στελέχη δεν απορροφήθηκαν από την αγορά, αλλά από το γραφείο του κ. Μητσοτάκη! Ο κ. Ζούλας, συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη, από την αγορά προήλθε και ανέλαβε Πρόεδρος στην ΕΡΤ;»

 

Αρχείο δελτίων τύπου

Στη Βουλή έφερε το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην Αμφίκλεια ο Γ. Σαρακιώτης

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κατέθεσε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αιφνίδια απόφαση αναστολής λειτουργίας του υποκαταστήματος της...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Η Κυβέρνηση συνεχίζει το παιχνίδι του ποινικού λαϊκισμού»

Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αλλαγές στο ποινικό και δικαστικό σύστημα της χώρας μας στο πλαίσιο νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που αναμένεται να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα σχολίασε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

«Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. στη Σόφια»

Στη Σόφια της Βουλγαρίας για τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα