24/06/2021

Γ. Σαρακιώτης στον ANT1: «Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μια συγγνώμη από τους πολίτες για το πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας;»

Στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει τα αλλεπάλληλα περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν τη γενικευμένη ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία. Όπως τόνισε:

«Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι στην Αθήνα υπήρχαν και υπάρχουν περιοχές, στις οποίες ειδικά μετά τη δύση του ηλίου δεν μπορεί να περπατήσει κανείς. Από εκεί και πέρα, η Ν.Δ. αντιμετώπισε επικοινωνιακά το θέμα της ασφάλειας τόσο ως αντιπολίτευση όσο και τώρα ως κυβέρνηση. Αντί να ενισχύεται η αστυνόμευση στις “επικίνδυνες περιοχές”, αστυνομικοί φυλάνε παγκάκια, αναδεικνύεται ως μείζον το θέμα της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια και αναρωτιέμαι: Τους τελευταίους μήνες έχουμε μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας. Υπήρξε ένα έγκλημα που να έγινε σε πανεπιστήμιο; Η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια έχει στοχοποιήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια, για τα οποία πληροφορούμαστε καθημερινά τις βραβεύσεις τους. Ας αφήσει η Ν.Δ. την επικοινωνιακή διαχείριση ακόμη και αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος της ασφάλειας».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία «οι πολίτες αισθάνονταν πιο ασφαλείς πριν από 3 χρόνια σε σύγκριση με σήμερα», προσθέτοντας:

«Όλες αυτές οι προσλήψεις, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν έχουν συμβάλει έστω κατ’ ελάχιστο στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών; Τα προηγούμενα χρόνια, όταν οποιοσδήποτε πετούσε μια μπογιά σε μια Πρεσβεία, η Ν.Δ. αναφερόταν σε “τεράστιο έγκλημα” και ότι “τρομοκρατείται ο κόσμος”. Τώρα που έχουμε δολοφονίες και βιασμούς μέρα-μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας, ο Πρωθυπουργός αντί να δίνει συγχαρητήρια, δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες;»

Κλείνοντας, το πρωτοφανές φαινόμενο της «κυβερνητικής αντιπολίτευσης» της Ν.Δ. για το «νόμο Παρασκευόπουλου», ο Βουλευτής https://www.youtube.com/watch?v=9mr1G9W2Xg0&ab_channel=%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82Φθιώτιδας επεσήμανε ότι:

«Νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών υπάρχουν επί 30 χρόνια. Με Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Αθανασίου, η Ν.Δ. ψήφισε το 2013 αντίστοιχο νόμο με αυτόν του κ. Παρασκευόπουλου. Η Ν.Δ. κυβερνά 2 χρόνια. Ας σταματήσει επιτέλους η Ν.Δ. να κάνει αντιπολίτευση με το “νόμο Παρασκευόπουλου” που έχει παύσει να ισχύει εδώ και χρόνια».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γιάννης Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «Τα περί “μετάλλαξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Π.Σ.” αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, με το Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να αναφερθεί στο θέμα της...

Διαβάστε Περισσότερα

Ομιλία Γ. Σαρακιώτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Στη Διακοινοβουλευτική Συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (DROI) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, όπου είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί για...

Διαβάστε Περισσότερα

Τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας φέρνει στη Βουλή ο Γ. Σαρακιώτης

Τα μεγάλα προβλήματα που σημειώνονται στην καθημερινή λειτουργία του Δικαστικού Μεγάρου Λαμίας και τις ανησυχίες του προσωπικού των υπηρεσιών του, καθώς και του συνόλου των εμπλεκομένων στις διαδικασίες απονομής δικαιοσύνης, μετέφερε προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης...

Διαβάστε Περισσότερα