24/06/2021

Γ. Σαρακιώτης στον ANT1: «Ο κ. Μητσοτάκης θα ζητήσει μια συγγνώμη από τους πολίτες για το πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας;»

Στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει τα αλλεπάλληλα περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν τη γενικευμένη ανασφάλεια στην ελληνική κοινωνία. Όπως τόνισε:

«Κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι στην Αθήνα υπήρχαν και υπάρχουν περιοχές, στις οποίες ειδικά μετά τη δύση του ηλίου δεν μπορεί να περπατήσει κανείς. Από εκεί και πέρα, η Ν.Δ. αντιμετώπισε επικοινωνιακά το θέμα της ασφάλειας τόσο ως αντιπολίτευση όσο και τώρα ως κυβέρνηση. Αντί να ενισχύεται η αστυνόμευση στις “επικίνδυνες περιοχές”, αστυνομικοί φυλάνε παγκάκια, αναδεικνύεται ως μείζον το θέμα της αστυνόμευσης στα πανεπιστήμια και αναρωτιέμαι: Τους τελευταίους μήνες έχουμε μια πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας. Υπήρξε ένα έγκλημα που να έγινε σε πανεπιστήμιο; Η Ν.Δ. τα τελευταία χρόνια έχει στοχοποιήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια, για τα οποία πληροφορούμαστε καθημερινά τις βραβεύσεις τους. Ας αφήσει η Ν.Δ. την επικοινωνιακή διαχείριση ακόμη και αυτού του τόσο σημαντικού ζητήματος της ασφάλειας».

Ακολούθως, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε σε πρόσφατη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία «οι πολίτες αισθάνονταν πιο ασφαλείς πριν από 3 χρόνια σε σύγκριση με σήμερα», προσθέτοντας:

«Όλες αυτές οι προσλήψεις, που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν έχουν συμβάλει έστω κατ’ ελάχιστο στη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών; Τα προηγούμενα χρόνια, όταν οποιοσδήποτε πετούσε μια μπογιά σε μια Πρεσβεία, η Ν.Δ. αναφερόταν σε “τεράστιο έγκλημα” και ότι “τρομοκρατείται ο κόσμος”. Τώρα που έχουμε δολοφονίες και βιασμούς μέρα-μεσημέρι στο Κέντρο της Αθήνας, ο Πρωθυπουργός αντί να δίνει συγχαρητήρια, δεν έχει αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει μια συγγνώμη από τους Έλληνες πολίτες;»

Κλείνοντας, το πρωτοφανές φαινόμενο της «κυβερνητικής αντιπολίτευσης» της Ν.Δ. για το «νόμο Παρασκευόπουλου», ο Βουλευτής https://www.youtube.com/watch?v=9mr1G9W2Xg0&ab_channel=%CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7%CF%82%CE%A3%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82Φθιώτιδας επεσήμανε ότι:

«Νόμοι για την αποσυμφόρηση των φυλακών υπάρχουν επί 30 χρόνια. Με Υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Αθανασίου, η Ν.Δ. ψήφισε το 2013 αντίστοιχο νόμο με αυτόν του κ. Παρασκευόπουλου. Η Ν.Δ. κυβερνά 2 χρόνια. Ας σταματήσει επιτέλους η Ν.Δ. να κάνει αντιπολίτευση με το “νόμο Παρασκευόπουλου” που έχει παύσει να ισχύει εδώ και χρόνια».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης: «Κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, με δύο λόγια “Business as usual”»

Επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις», καθώς και για τα μεγάλα προβλήματα που καταγράφονται με την εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής τοποθετήθηκε (27/7) ο Βουλευτής...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης: «Καίριο πλήγμα για τη Στυλίδα το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς – Υπονομεύεται η αναπτυξιακή προοπτική της Ανατολικής Φθιώτιδας»

Αν αντιλαμβάνεται το Υπουργείο Οικονομικών το πλήγμα που θα δημιουργήσει η διαφαινόμενη αναστολή της λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην αναπτυξιακή προοπτική της Στυλίδας και της Ανατολικής Φθιώτιδας, τι προτίθεται να πράξει...

Διαβάστε Περισσότερα

Αλ. Χαρίτσης – Γ. Σαρακιώτης και 54 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Βορά στις υπέρογκες αυξήσεις σειράς προϊόντων οι Έλληνες πολίτες με ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας»

       Να καταπολεμήσει την αισχροκέρδεια και τις υπερβολικές αυξήσεις στις τιμές βασικών προϊόντων, στο κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος και του πετρελαίου καθώς και να μεριμνήσουν για την αυστηρή εποπτεία της αγοράς, καλούν την Κυβέρνηση, στο πλαίσιο Επίκαιρης...

Διαβάστε Περισσότερα