23/09/2021

Γ. Σαρακιώτης στον Ant1: «Τελικά ποιός ευθύνεται για την εκτόξευση της ακρίβειας; Ο διεθνής παράγοντας, ο Αλέξης Τσίπρας ή η ανάπτυξη..;»

Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του τηλεοπτικού σταθμού Ant1 με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να σχολιάσει τα ζητήματα του κύματος ανατιμήσεων στην αγορά και της διαχείρισης της πανδημίας. Όπως αρχικά επεσήμανε αναφορικά με τις αυξήσεις στις τιμές των αγαθών και των υπηρεσιών:

«Ο τρόπος διαχείρισης του προβλήματος της ακρίβειας είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η Κυβέρνηση δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Έχουμε φθάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου και ξεκινήσαμε να συζητούμε για το συγκεκριμένο θέμα, όμως ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέτει κοινοβουλευτικές ερωτήσεις και το αναδεικνύει από τις αρχές της περασμένης άνοιξης. Προσωπικά έχω καταθέσει ερωτήσεις για τις αυξήσεις στις ζωοτροφές, καθώς αυτές διπλασιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, ενώ ήδη προ μηνών 39 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. καταθέσαμε ερώτηση για τις τεράστιες αυξήσεις στον κατασκευαστικό κλάδο (πρώτες ύλες όπως αλουμίνιο, σίδηρο κ.λπ.). Αυτές οι αυξήσεις πέρασαν στην οικονομία, όμως η Κυβέρνηση “αγρόν ηγόραζε” και έχουμε φθάσει στα μέσα Σεπτεμβρίου για να ξεκινήσει να συζητά για μέτρα καθώς η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο».

Ακολούθως, ο Βουλευτής Φθιώτιδας αναφέρθηκε στο ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος σχολιάζοντας:

«Άλλα στελέχη της Κυβέρνησης μιλούν για το “διεθνή παράγοντα”, ενώ ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε τη μία ότι “φταίει ο Αλέξης Τσίπρας” και λίγο αργότερα ότι “ευθύνεται η ανάπτυξη”! Ας αποφασίσουν στη Ν.Δ. για ποιο λόγο παρατηρείται αυτή η αύξηση των τιμών. Τα προηγούμενα χρόνια, η χώρα μας ήταν στο μέσο όρο των κρατών-μελών της Ε.Ε. όσον αφορά τις τιμές τους ρεύματος, ενώ τώρα είναι πρωταθλήτρια. Οι τιμές του ρεύματος αυξήθηκαν και στις υπόλοιπες χώρες, αλλά αναρωτιέμαι: Πώς “κατάφερε” η χώρα μας και έκανε αυτό το “σπριντ” και έχει πλέον το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη; Ευθύνες δεν υπάρχουν;»

Αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι «δεν εμβολιαζόμαστε για να μπούμε σε μια καφετέρια, ένα εστιατόριο ή να πάρουμε ένα πάσο, αλλά για να προστατεύσουμε την υγεία μας αλλά και των οικείων προσώπων μας», ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Η Κυβέρνηση, απέτυχε παταγωδώς στο να πείσει τον κόσμο να εμβολιαστεί και δυστυχώς, το πληρώνουμε όλοι τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό επίπεδο. Η Ν.Δ. έθετε στόχο να είχε εμβολιαστεί το 70-80% των πολιτών τον Ιούνιο, αλλά αυτός δεν έχει επιτευχθεί ούτε στα τέλη του Σεπτεμβρίου. Τα κυβερνητικά στελέχη επιδόθηκαν σε μπαράζ απειλών για αναστολές και απολύσεις, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την πειθώ. Ήδη από τις 14 Ιουνίου, η Επιτροπή Βιοηθικής αναφερόταν σε “κλιμακούμενη πρωτοβουλία της Πολιτείας”, την οποία δεν εφάρμοσε η Κυβέρνηση. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι η επιστημονική κοινότητα έδειξε το δρόμο, αλλά η Κυβέρνηση δεν μπορούσε ή δεν ήθελε να τον ακολουθήσει».

Αρχείο δελτίων τύπου

Γ. Σαρακιώτης για το διπλό εορτασμό της Λαμίας: «Τιμούμε τις θυσίες των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης – Εγρήγορση απέναντι στις ακραίες συμπεριφορές»

Στις εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση της πόλης της Λαμίας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής καθώς και μνήμης του Πολιούχου της πόλης Ευαγγελιστή Λουκά παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης &...

Διαβάστε Περισσότερα

«Στην Έκθεση “Beyond 4.0” στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Σαρακιώτης»

Στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφθεί την Έκθεση Έρευνας και Καινοτομίας “Beyond 4.0” βρέθηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης. Ο κ. Σαρακιώτης είχε την ευκαιρία να...

Διαβάστε Περισσότερα

Γ. Σαρακιώτης στον ΑΝΤ1: «“Βενετία” η Αθήνα και γόνδολες στον Κηφισό χάρη στον Κυριάκο Μητσοτάκη!»

Στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού AΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Σαρακιώτης, σχολιάζοντας την «επιτελική ανικανότητα»...

Διαβάστε Περισσότερα